Консилер для особи: правила застосування і основні помилки

638

Зміст:

  • Види консилерів
  • Помилки при використанні
  • Як вибрати
  • Новинки в області косметики принесли багато інноваційних розробок, і деколи жінки не знають, що це таке і як використовується на практиці. Одним з найбільш ефективних косметичних засобів став консилер. З його допомогою можна вирівнювати колір обличчя і приховувати недоліки, якщо використовувати засіб правильно, не нехтуючи рекомендаціями візажистів.Що це таке консилер для особи, знають далеко не всі

    Види консилерів

    Недосвідченим у цьому питанні жінкам досить важко розібратися в різноманітті консилерів, які представлені на полицях магазинів косметики. Щоб не помилитися з вибором, потрібно мати хоча б початкове уявлення про те, які консилери бувають і чим вони відрізняються:

  • Олівець – це засіб здатне швидко маскувати невеликі недоліки на шкірі, наприклад, прищики, алергічні почервоніння. Також олівець допоможе прибрати огріхи макіяжу і підправити змазаний лайнер або контур. Застосовувати консилер дуже легко, він вільно уміщається в косметичці і може бути «швидкою допомогою» в будь-якій ситуації.
  • Стік – вміст з більш щільною структурою, тому лягає насиченим товстим шаром. Через своїх особливостей консистенції засіб відмінно маскує темні кола, знебарвлення, веснянки. Консилер-стік можна розтушовувати пензликом, щоб покрити великі ділянки.
  • Рідка основа – такий засіб, перш за все, маскує синці під очима і великі за площею зони почервоніння. Використовується не часто, але повинен бути в якості запасного варіанту в косметичці кожної жінки.
  • Палетка – зазвичай використовується професійними візажистами та в умілих руках творить чудеса. Користуватися палеткою дуже зручно. А також її часто застосовують з метою моделювання обличчя, щоб приховати недоліки форми або розміру. Наприклад, кругле обличчя можна виправити, застосовуючи темний консилер на вилиці й щоки.

    Помилки при використанні

    Жінки, які не звикли користуватися консилером або взагалі роблять це в перший раз, допускають ряд прикрих помилок, через що ефект від застосування далеко не такою, як очікується. Не варто засмучуватися – у багатьох виходило точно також, тому найбільш часті помилки і шляхи їх вирішення систематизовано нижче:

  • Неправильний порядок дій при використанні консилера. Тут основну роль грає нерозуміння дії консилера, що ставить порядок нанесення на останню сходинку. І це головна помилка жінок, адже дотримувати це правило потрібно чітко і невідступно, виховуючи в собі звичку правильного використання засобу. Вже через кілька застосувань це увійде в звичку, а поки жінки, що зробили помилку, отримують досить непривабливий. Справа в тому, що засіб наносити до косметичної основи і тонального крему категорично заборонено. Не потрібно нехтувати рекомендацією – покрокова інструкція докладно розповість, як застосовувати засіб. Консилер – це третій етап нанесення косметики після основи і тонального крему. І тільки кольоровий консилер можна нанести до крему, якщо є необхідність вирівняти колір обличчя.
  • Застосування без основи під макіяж – ще одна поширена помилка. Багато хто недооцінюють основу, а деякі і зовсім наносять кілька шарів тонального крему, щоб усунути плями під повіками, вугри, акне та інші дефекти. Це в корені не вірно. Створена маска на обличчі не дає эпидермису дихати, особа втрачає свою природну привабливість, більше нагадуючи воскову фігуру з музею мадам Тюссо. Щоб не отримати такий результат, не варто нехтувати основою і застосовувати занадто багато тонального крему.
  • Застосування декількох шарів консилера – відмінна звичка тих, хто не впевнений в собі і хоче закріпити отриманий ефект третім, п’ятим і сьомим шаром кошти. Це створює некрасивий ефект і лише привертає до проблеми. Раніше непомітний прищик за допомогою консилера стає загальним надбанням. Цей ефект був спочатку закладений? Напевно, немає.
  • Відсутність живлення в зоні біля очей. Щоб консилер не збирався на століттях, шкіру на нижніх і верхніх століттях перед тим, як наносити консилер, необхідно ретельно наситити зволожуючим засобом. Тоді макіяж стане більш зрозумілий, і мімічні зморшки не будуть забиті.
  • Як вибрати

    Вибирати консилер потрібно в залежності від типу шкірного покриву. Можна скористатися пробниками – вони наочно продемонструють, чи правильно підібране засіб. Перед тим, як придбати косметику, визначте тип шкіри, її тон, наявність проблеми, яку ви будете приховувати. У цьому допоможуть фото без косметики при денному освітленні, щоб поглянути зі сторони. При правильно вибраному консилере можна не тільки приховати дефекти, але і підкреслити свої достоїнства, тому засіб не варто недооцінювати.

    консилер для лицаКонсилер для особи здатний приховати багато недоліків

    Як правильно вибрати засіб для шкіри з підвищеним відділенням сала? В цьому питанні доводиться не солодко – часто косметика лише посилює ефект, загострюючи проблему ще більше. На обличчі з’являється сальний блиск, консилер забивається в пори або зовсім «тече», змінюючи відтінок на вигинах шкіри.

    Для шкіри з підвищеною жирністю більшість візажистів радять застосовувати рідкі консилери, наносячи їх тонким шаром на поверхню.

    Суха шкіра більш сприятливо сприймає консилери, і тут практично немає обмежень. Єдине правило – виключити нанесення пудри і матових тонів, адже це зробить шкіру ще більш сухий, створить враження «паперового» особи. Кращим виходом стане застосування кремоподібної субстанції – це зволожить шкірний покрив і зробить тон особи рівніше, відчуття стягнутості. Як користуватися консилером людям з сухою шкірою, підкажуть візажисти.

    Консилер для обличчя стане рятівним засобом за умови правильного його використання. Не варто нехтувати рекомендаціями фахівців та інструкцією до засобу – тоді можна замаскувати багато недоліки і підкреслити достоїнства особи.

    Дивіться далі: тканинні маски для обличчя