Стало відомо, де у Росії найбільше майбутніх мам

716

Поки в одних регіонах наблюдаюстя проблеми з народжуваністю, в інших жінки ставлять рекорди по появи малюків на світло.

Найвищу частку вагітних жінок в Росії в 2018 році відзначили на Алтаї. Про це повідомляє РИА «Новости» з посиланням на Моз. Найменшу кількість вагітних за минулий рік було зареєстровано в Курській області, Тюменської і Амурській.

Вагітність, пологи та післяпологовий період на 100 тис. населення: Алтайський край (19 331,7), Калінінградська область (17 945,3) Республіка Тива (16 456,9), — вказано у статистичному збірнику Міністерства охорони здоров’я РФ.

Раніше «Известия» з посиланням на дані Росстату розповіли, що росіянки стали пізніше народжувати. Середній вік російської жінки, яка вперше стає матір’ю — 26 років. Це на п’ять років пізніше, ніж в 1990-і роки. При цьому чоловіки стали частіше йти в декретну відпустку: кожен п’ятий батько бере на себе зобов’язання по догляду за малюком.

Статистика складається таким чином, що якщо в 2000-х народження дітей у віці до 25 років включно становила 60 %, то в 2017-му — 45 %, — заявила Тетяна Голікова. — Вікова межа перших народжень зрушилася на відрізок від 26 до 35 років, а це означає, що потенціал других і наступних народжень скорочується.

Заступник Голови Уряду Російської Федерації зазначила, що це пов’язано, в тому числі, і з бажанням майбутніх батьків спочатку отримати освіту і хорошу роботу.

Читайте також:

  • Іванов, Петров, Сидоров? Названо найбільш поширені прізвища в Росії
  • Стали відомі імена дівчаток і хлопчиків, які будуть хітами в 2019 році
Фото: Depositphoto.ru