Користь маски для обличчя з вівсянки: кращі домашні рецепти

1184

Зміст:

  • Користь зовнішнього застосування каші
  • Маски з вівсянки від прищів і запалень
  • Омолоджуючі маски
  • Рецепти масок для різних типів шкіри
  • Маска з вівсянки для особи справляється з багатьма віковими проблемами: сухістю, птозом, появою зморшок. Також домашні рецепти з перемеленої крупою дозволять позбутися від акне, чорних крапок, алергічної висипки. Засіб вважається гіпоалергенним, тому підходить для дівчат з будь-якими проблемами шкіри.Корисний ефект від маски для обличчя з вівсянки

    Користь зовнішнього застосування каші

    Вівсяні маски вважаються універсальним засобом для будь-якого типу шкіри. Каша добре очищає від висипань, усуває жирний блиск, знімає роздратованість, почервоніння. В пластівцях містяться амінокислоти, мінерали, бета-глюкан, вітамін Е, кремній. Завдяки своїй пористій структурі подрібнений Геркулес підходить для скрабування і пілінгу шкіри.

    Повний список, чим корисна вівсяна каша для шкіри обличчя:

    • живить суху шкіру;
    • збагачує вітамінами, відновлює водно-сольовий баланс, регулює обмінні процеси зрілої дерми;
    • усуває дрібні зморшки, бореться з птозом;
    • лікує вугрі, абсорбує жирний блиск, регулює вироблення шкірного сала;
    • бореться з проявами екземи та псоріазу;
    • усуває лущення, знімає ороговілий шар шкіри;
    • регенерує верхній шар;
    • покращує колір обличчя.

    Краще всього для масок і вживання в їжу придбати не пластівці, а цілісну крупу. Саме в ній міститься максимальна кількість вітамінів.

    Маски з вівсянки від прищів і запалень

    Приготувати засіб по догляду за шкірою в домашніх умовах дуже просто. Подрібнену крупу просто запарюють і наносять на обличчя або додають в інші очисні максі, скраби як подсушивающего, абсорбуючого і абразивного інгредієнта.

    Виберіть свій дієвий рецепт:

  • Маска-скраб від чорних крапок. Візьміть 100 мл теплої води, распарьте в неї 2 ст. л. вівсянки, 1 ч. л. соди, кілька крапель масла календули. Суміш наноситься на обличчя масажними рухами, особливо ретельно варто опрацювати проблемні місця: Т-зону, підборіддя, лоб, віскі. Після процедури склад змивається теплою водою.
  • Засіб для зняття запалень і лікування вугрового висипу. Візьміть 30 г перемеленої крупи, 100 мл знежиреного кефіру, 2 ч. л. білої глини і 4 краплі олії чайного дерева. Змішайте сухі інгредієнти, додайте кефір, масло, залиште суміш до розбухання каші. Наноситься маска на очищене обличчя, витримується 20 хвилин.
  • Основа маска з лимонним соком. Змішайте в тарілці по 1 ст. л. вівсяних пластівців і свіжовичавленого лимонного соку, доведіть до кремоподібної консистенції за допомогою теплої води. Склад наноситься в кілька шарів, змивається теплою водою через 10 хвилин.
  • Також можна приготувати очисний склад з аспірином. Таблетки необхідно розчавити в порошок, змішати з кашею і залити трав’яним відваром ромашки. Для поліпшення ефекту в суміш додають капсули з вітаміном Е, А чи вітамінний комплекс Аевіт.

    Омолоджуючі маски

    Омолоджуючі маски на основі вівсяної каші використовуються для живлення, зволоження, боротьби з ранніми зморшками. Для кращого ефекту засіб рекомендують використовувати в поєднанні з професійним доглядом та косметичними засобами з антивіковий серії.

    в домашних условияхПриготування антивіковий маски в домашніх умовах

    Кращі рецепти для домашнього ліфтингу:

  • Маска від зморшок. Необхідно подрібнити 1ст. л. крупи, взяти по 1 ч. л. меду, оливкової олії, білок. Вівсяна каша з молоком распариваются, далі поступово вводяться залишилися інгредієнти, білок збивається до стійкої піни. Наноситься суміш на 15 хвилин, після чого особа обполіскується відваром з ромашки.
  • Поживний склад для омолодження. Нагрійте 100 мл сметани або жирних вершків, запарте 2 ст. ложки вівсянки. У суміш вводиться 1 ч. ложка меду і свіжовичавленого соку. Маска наноситься на 15 хвилин, потім змивається теплою водою. У завершенні процедури використовується будь-який живильний крем.
  • Засіб для підтягування шкіри. Распарьте в 50 мл окропу 2 ст. ложки каші, ретельно збийте 1 яйце і введіть в охолоджену суміш 1 ч. ложку рідкого меду. Маску витримують 30 хвилин, після чого змивають прохолодною водою.
  • Щоб запобігти раннє старіння, дані рецепти рекомендується застосовувати кілька разів на тиждень, починаючи з 30 років. Краще процедуру проводити перед сном, а в завершенні наносити на обличчя живильний нічний крем.

    Рецепти масок для різних типів шкіри

    Простий склад з вівсянки і води добре справляється з комбінованою і жирною шкірою, усуваючи зайвий блиск і дбайливо очищаючи проблемні ділянки. У суміш можна додавати натуральний концентрований яблучний сік або відвар петрушки.

    Для сухої шкіри використовується зволожуючий складу з сметани, перемеленої крупи і суміші олії (жожоба, зародків пшениці, кокоса). Також впоратися із зайвою сухістю дерми допоможе аптечний гліцерин. Для зняття запалення і запобігання лущення додають сік алое.

    Для чутливої шкіри робиться суміш пластівців, оливкової олії і меду. Щоб зняти роздратування додається кілька крапель чайного дерева. Перед застосуванням даної маски необхідно провести тест на алергію.

    Більше рецептів омолоджуючих масок у відео.

    Домашні рецепти масок з вівсянкою бюджетні, прості у виконанні та ефективні для чутливої, жирної або сухої шкіри. Регулярний догляд дозволить швидко позбутися від вугрової висипки, зморшок і лущення.

    Також рекомендуємо почитати: кора дуба для волосся