Користь і шкода кінзи для організму жінки

1421

Зміст:

  • Чим корисна кінза
  • Яка користь кінзи для організму жінки
  • Протипоказання до прийому коріандру
  • Косметологічне застосування кінзи
  • Питання про те, які саме кінза має корисні властивості і які протипоказання до її вживання жінками, досить цікавий. Це одна з рослин, згадка якого викликає асоціації зі східною кухнею. У сирому вигляді ця трава має виражений специфічний запах, який визначив ще одна її назва — блощичник. Поряд з цікавими смаковими якостями, вона має терапевтичні властивості і відмінно підходить для жінок.

    Чим корисна кінза

    Коріандр – саме так називають кінзу в Європі – містить цілий комплекс біологічно активних речовин:

    • ліналоол, застосовуваний у складі антибактеріальних крапель;
    • цинеол, що є одним з найсильніших натуральних антисептиків;
    • ефірні олії, які служать основою для створення офтальмологічних ліків;
    • аскорбінову кислоту, каротин і рутин, які сприяють вітамінізації організму;
    • олеїнову, изоолеиновую, пальмітинову, стеаринову і міристинова жирні кислоти;
    • кверцетин, володіє антиоксидантними властивостями.

    У кінзи майже немає протипоказань, але корисних властивостей для жінок безліч

    Такий склад кінзи стимулює роботу печінки, а що міститься в рослині залізо допомагає боротися з анемією. Ліки на основі коріандру виступають як антисептики і знеболюючі при гастритах і виразковій хворобі.

    Широко використовують кінзу у складі жовчогінних зборів і як протиглистовою препарату. Рослину застосовують для профілактики і лікування безсоння, неврозів і депресивних станів.

    Яка користь кінзи для організму жінки

    Найбільш відчутну користь від застосування кінзи жінки відчують в період менструацій. Відвар з насіння коріандру відмінно допомагає зняти характерні для цих днів спазми і вгамувати супроводжує біль. У сирому вигляді кінза, додається в салати, допомагає полегшити хворобливі стани при ПМС і клімаксі.

    Вживання кінзи викликає легкий сечогінний ефект, а це дозволяє зменшити набряки у жінок в період вагітності.

    Проблемою для жінок виступають грибкові ураження і всілякі запалення шкірних покривів, включаючи тріщини сосків. Для лікування таких недуг застосовні компреси з настою кінзи.

    Для жінок, що досягли сорока років, важливою виявляється здатність кінзи протистояти розвитку дегенеративних змін організму. Серед таких – хвороба Альцгеймера, діабет та онкологічні захворювання.

    Протипоказання до прийому коріандру

    Кінза практично не має протипоказань. Перше – це можливість розвитку алергічної реакції на компоненти рослини. Друга небезпека – вживання погано промиті листя коріандру. На них здатна залишатися сальмонела.

    Дієтологи і репродуктологи не радять вживати цю траву жінкам, які виношують дитину: вплив коріандру на розвиток плода маловивчений.

    Косметологічне застосування кінзи

    Властивості кінзи дозволяють застосовувати її в косметології. Компоненти рослини використовуються для того, щоб повернути жіночій шкірі здоровий стан. Сік кінзи прибирає жирний блиск з шкіри. Застосовують такий сік і для освітлення пігментних плям, у тому числі – темних губ.

    польза и вредКористь і шкода від вживання кінзи повинні бути зважені у кожному конкретному випадку.

    Для оздоровлення волосся застосовують маски з кінзи. Готують їх так: у блендері перемелюють свіжі листя цієї трави змішати з невеликою кількістю чистої води. Отриману рідку кашку на годину наносять на волосся голови, а потім обполіскують. Процедуру проводять двічі на тиждень протягом місяця.

    Завдяки хлорофілу, коріандр виступає натуральним детоксикантом. Він виводить з організму надлишок продуктів розпаду. Як наслідок, тіло набуває приємний запах.

    Кінза при надмірному вживанні може призвести до порушення менструального циклу, тому жінкам слід бути обачними при складанні раціону харчування.

    Користь і шкода від прийому кінзи непорівнянні. Позитивних наслідків від її контрольованого вживання набагато більше, ніж можливих небажаних ефектів.

    Читайте далі: користь і шкода гарбузового насіння для жінок