Куковяки кліо: жилет, пуловер.. Спиця…

301

Рада зустрічі, шановні пані!!! моя розповідь-похвастушка. Згадую про це для того,щоб не займати особистий час майстринь, яких подібні пости не дуже цікавлять.»наряди», які я покажу, народилися спонтанно , пов’язані вони або із залишків ниточок ,або з пряжі» столітньої » давності, завалялася в антресолях, і нарешті затребуваною для рукоділля.

Куковяка1. Жилет.одного разу, гуляючи по кольоровому бульвару в москві, побачила дівчину у в’язаному вбранні.що було на ній не можу точно сказати: жилет,плаття, сарафан…. Непристойно впритул розглядати людину…. Запам’ятала колірну гамму: чорне з білим .. І-фасон… Який назвала умовно»коша»…. Чимось наряд незнайомки нагадав мені карнавальний костюм,в який одягаються діти і дорослі, щоб побути в образі казкового персонажа кощія безсмертного.вдома почала творити щось подібне… Ні, не для маскараду,як ви подумали,шановні пані, а для реального земного життя…вийшов жилетик або топік….кому що бачиться… Звичайно, назва» наряду » зберегла — «коша»…. Нехай буде весела куковяка….

Несподівану допомогу у створенні цього «шедевра» надав журнал» наталя», номер 5,2010 р.для себе зробила висновок : ніколи не варто викидати старі видання з в’язання… У потрібний момент вони виручать.

Щоб не втрачати час на пошуки (раптом комусь сподобається куковячка), наводжу фотографію і опис моделі

З чорною спідницею виглядає цей жилетик, як єдине ціле…збулася моя мрія… Гуляємо з котом севой по берегу клязьми,а з чоловіком в парку в обновці, хоча і куковяку….

Невелика інформація для тих, хто вирішив пов’язати щось подібне…. В’яжеться наряд легко… Можна впоратися з роботою за два дні. Я, звичайно, дещо змінила в моделі. Спинка у мене суцільна, без дірявості… Звичайний. Наблизила жилет до ідеалу, того, що бачила на кольоровому бульварі кожної частини виробу набирала по 100 петель.. Центральну частину переду (дірявість) в’яжіть так:пров’язавши 14 рядів від гумки,закриваєте центральні 10 петель і відновлює їх в виворітному ряду. В’яжіть 8 рядів. У наступному ряду закриваєте центральні 20 петель і відновлюєте їх в виворітному ряду. Далі в’яжіть, закриваючи в кожному 9 — му ряду по черзі 24,30,34,40,42,46 п.і відновлюєте їх в кожному десятому ряду. Для вирізу горловини закриваєте середні 46 петель і обидві половини закінчуєте окремо. Пров’язуєте з обох сторін по 20 рядів і закриваєте петлі плечей.

Думала я,що зв’язала куковяку і вже раділа, що кількість таких штучок починає додаватися в моєму гардеробі,як щось змусило прочитати текст в журналі під фотографією. Цитую: «дуже» дірявий » топ навряд чи може бути самостійним предметом гардеробу. Цей аксесуар, що допомагає створити недбалий богемний стиль»…так, що милі пані, в’яжіть, в’яжіть цей «шедевр», якщо хочете стати володарем речі в богемному стилі… Зізнаюся, чесно, я вже поміряла своє творіння з сукнею в великий соняшник і знаєте, непоганий образ вийшов…. Шкода, що сфотографувати мене було нікому…. Але все попереду… Літо ще настане….

Куковяка 2.

Фотографія в журналі «верена» модне в’язання (номер 3 ,2018 р.) привернула увагу відразу…

Зібрала всі чорні ниточки, які були в наявності і зв’язала щось подібне… Стала ця куковяка найулюбленішою . Тепло і затишно мені в ній….фотографувати кофтинку не стала..чорний колір … Візерунка немає. Лицьова гладь.чергувала лицьові і виворітні ряди. В’язала за описом…. Як завжди куковячила… Із залишків адже в’язала… Але для вас даю журнальний опис.розміри: s (m. )l ( xl)

Вам буде потрібно: пряжа (36 відсотків мериносової вовни 27 відсотків шовку, 19 відсотків вовни бебі кемел,18 відсотків мохеру; 180 м / 25 г) — 100 (150)г; спиці 3,5 і 4,5.ширина виробу по обхвату грудей:132(144)см,довжина виробу 47(49) см.спинка: на спиці 4,5 набрати 118 (128) петель. І в’язати гумкою 1 на 1 два ряди.потім продовжити роботу спицями 4,5 гладдю: лицьові ряди — виворітні петлі, виворітні ряди — лицьові петлі.через 20 см від початкового ряду ( вимірювати у вертикальному положенні) з обох сторін відзначити висоту. Для плечових скосів через 15(17) см від відміток з обох сторін в кожному другому ряду закрити поперемінно 5*(1*2п.+ 2*3п.). Розмір l/xl закрити з обох сторін у кожному другому ряду ще 2*2п.одночасно для горловини через 43 (46) см від початкового ряду закрити середні 34 (36)п. І через два ряду з обох сторін від закритих петель закрити ще 1*2п.

Перед:в’язати як спинку. Для горловини через 29 (31) см від початкового ряду для формування вирізу 2 середні петлі перехрестити направо (=1п. Залишити на допоміжній спиці за роботою,наступну петлю прив’язати виворітного, потім петлю з допоміжної спиці провязать виворітного).у наступному виворітному ряду роботу розділити посередині і обидві сторони дов’язати до кінця окремо.для скосу горловини в кожному 2 — му ряду зменшити 19(20)*1п. Плечові скоси виконати на тій же висоті і так само,як на спинці.

Рукава: на спицы3, 5 набрати для кожного рукава по 48(58)п.і в’язати гумкою 1*1. Для скосів з обох сторін в кожному 4-му ряду додати 16*1п.=80(90)п. Додані петлі включити в візерунок.через 24 см від початкового ряду все петлі вільно закрити.збірка: виконати шви. Рукава вшити між відмітками, розташованими на переді і спинці.

Кілька фотографій куки в житті…

Носиться цей предмет туалету активно, незважаючи на те, що куковяка…. І куди б не їхала, ні летіла кліо, в першу чергу,в валізу кладеться ця вішичка,як — ніби інших нарядів не пов’язано, не куплено… Так… Куковяки-любов назавжди…. Це точно .. У всякому разі у мене і ірники…милі пані, сподіваюся, що посміхнулися.

Добра вам.. Ваші кліо і сева. Пост готувався у співавторстві.

.