Лівша з народження: Максим Аверін поділився своєю дитячою фотографією

590

43-річний артист театру і кіно Максим Аверін рідко розповідає про своє життя. В блозі знаменитості найчастіше новини та відео про творчість. Однак сьогодні, на честь Міжнародного дня лівші, зірка серіалу «Скліфосовський» вирішив порушити цю традицію.

Артист опублікував своє дитяче фото та поділився спогадами:

Я лівша з народження і не переученный. Мама прийшла в школу і сказала, щоб мене не сміли чіпати. Мама завжди вважала, що її хлопчик винятковий і те, що я лівша, було ще одним підтвердженням. Не можу сказати, що як-то моя левшистость мені заважала. Виникала лише іноді плутанина. Все направо, я наліво. Іноді я користувався цим, як якимось атракціоном, для багатьох було в дивину, що пишу зліва на право, рукою закриваючи написане, зошитом вгору. Але, в цілому, життя лівші вона схожа на рудих. Все те ж саме, тільки веселіше.

© Instagram @maximaverin

Артист також зазначає, що ліворукість все ж вносила плутанину:

Для мене була катастрофа, коли говорили: «Нале-во!» Я повертався направо. Всі думали, що я знущаюся, а я просто плутався.

Читайте також:Юна красуня: Любов Толкаліна показала своє дитяче фото

Психолог Тетяна Пуштова коментує особливість людей, у яких «робоча» рука – ліва:

З самого дитинства лівша відчуває себе не таким, як усі, і це нормально. Він дійсно відрізняється від інших, так як у нього більш розвинена права півкуля мозку. Воно відповідає за абстрактне мислення, пам’ять, ритм і сприйняття музики, орієнтування в просторі і сфери чуттєвості. При цьому лівша зазвичай більш емоційно чутливий.

Кому ще в російському шоу-бізнесі зручніше користуватися лівою рукою, ніж правою? Серед зіркових лівшів телеведуча і громадський діяч Ксенія Собчак, співак Валерій Меладзе, актор Віктор Сухоруков, актриса Дарина Сагалова, співачка Йолка.

© Instagram @meladzevalerian @elkasinger @xenia_sobchak @orenburg_government @dariasagalova

А ви лівша чи правша?

Фото на анонс: Instagram @_maximaverin_26.11.1975_