Мамі по силі: як створити дитячий квест

1333

Квест — захоплююча пригода для дітей, яке чудово підходить як для свята, так і для гри в будь-який день і в будь-якій компанії. Суть цієї гри в тому, щоб шукати підказку і виконувати завдання, яке призводить до наступної підказці… і так до тих пір, поки не знайдеш кінцеву мету.

Читайте також:Колекція психолога: 7 незвичайних ігор для дітей на свіжому повітрі

Ця гра існує вже давно, раніше її часто проводили в піонерських таборах і називалася вона «Скарб» або «Пошук скарбів». У ролі підказок використовується спеціальний реквізит: головоломки, кросворди, загадки, ребуси, малюнки і так далі.

Гру постійно вдосконалюють, а сценаріїв для її проведення з’являється з кожним днем все більше. Їх можна придумати самим, знайти в Інтернеті або купити готові квести з усім необхідним реквізитом і покрокової інструкцією. У будь-якому випадку, діти з захопленням приймуть пропозицію брати участь у подібному пригоді.

Чому дітям подобаються квести

Мета. Завдання виконуються не для того, щоб «убити час», а з метою виконати місію — знайти скарби, знешкодити лиходія, розкрити злочин і т. д.

Змагальний дух. Виконати місію швидше суперників — це потужний стимул і мотивація!

Час. Воно є у всього квесту або в окремих завдань, і це збільшує азарт і додає адреналіну!

Таємниця. Захований предмет набагато цікавіше і бажанішим, ніж подарована іграшка, нехай навіть довгоочікувана.

Активність. Завдання розкидані по різним точкам на вулиці чи вдома, тому тупцювати на місці немає часу, необхідно весь час міняти локацію.

Для кого підійдуть квести

Квести бувають на різні теми, і підходять переважно для хлопчиків та дівчаток від 6 років. З цього віку діти здатні діяти командою і можуть зосередити увагу на весь час гри. Але якщо малюк хоч і молодший, але здатний впоратися з нескладними завданнями, тоді радимо вам не відкладати! Влаштуйте дитині сюрприз і перетворити звичайний день в незабутнє пригода.

Квести нескладно адаптувати під будь-яку команду або одиночного гравця і під будь-який простір. Вам лише необхідно вибрати тематику, яка точно сподобається саме вашому чаду, враховуючи його інтереси та уподобання. Пропонуємо вашій увазі найпопулярніші ідеї для дитячих квестів.

1. Квест «Знайди скарб»

Найпоширеніший варіант для днів народження, коли замість подарунка іменинникові вручають картку або першу підказку. Подарунок ще треба пошукати! Досить легко придумати завдання як вуличного, так і для домашнього варіанту. Підходить для будь-якого віку, починаючи з 6 років.

А завдання можуть бути ось такими. Гортайте:

View this post on Instagram

A post shared by Розвиток мам 😁 і дітей 🤣 (@pro.schastye) on Jul 30, 2018 at 8:30pm PDT

2. Квест «слідами динозаврів»

Підходить для любителів стародавніх рептилій, які добре розбираються у їх історії та спосіб життя. Завдання можуть бути як більш легкі (для молодшого віку), так і складніше (для старших дітей).

© Instagram @rira_morokhina

Читайте також:Диномания: гід для мами фаната динозаврів

3. Піратський квест

Круте пригода в піратських капелюхах з цією картою скарбів! Такій грі будуть раді і хлопці і дівчата будь-якого віку. Здорово провести його на вулиці, визначаючи напрямок пошуку за допомогою компаса і рахуючи кроки до наступної підказки.

View this post on Instagram

A post shared by 🆅🅴🅻🅸🅽🅰 🅸🆁🅸🅽🅰 (@irinka_v_i_a) on May 25, 2019 at 11:16pm PDT

4. Квест для справжніх принцес

Якщо ваша дочка захоплено зітхає при вигляді нарядів та зачісок казкових принцес, їй обов’язково сподобається це пригода, адже обов’язковою умовою для участі є саме відповідний костюм. Можна використовувати для завдань сюжет мультфільму, щоб дівчата відчули себе героями казки.

© Instagram @deti.tukituk

5. Квест з улюбленими героями мультиків

Якщо ваше чадо обожнює будь-якого мультиплікаційного героя, то успіх подібного квесту забезпечений. Подбайте заздалегідь про збіги завдань з мультфільмом, вставте репліки героїв і роздобудьте костюми або придумайте щось схоже.

© Instagram @mimimishki_65

6. Квест для футболістів

Сподобається юним футболістам або любителям «повболівати» за свою команду. За завданням орієнтуйтеся на знання дітей: якщо фанати досить серйозні і досвідчені, то і головоломки можуть бути складніше. У подібний квест добре додати завдання щодо забивання голів або будь-які інші з використанням футбольного м’яча.

© Instagram @shaliypin

7. Історичний квест

Для такого квесту чудово підійде будь-важливе історичне місце вашого міста. Або придумайте нескладні питання з історії та організуйте занурення у часи лицарів і драконів будинку.

© Instagram @kolomenskaiaversta

8. Квест для любителів гонок

Для хлопчаків, що обожнюють машинки і гонки, прекрасно підійде пригода на гоночній трасі. Впродовж усієї уявної траси гравців чекають логічні завдання, ребуси і головоломки. Завдання учасників — знайти і вирішити всі завдання, дістатися до фінішу і відчути смак перемоги!

© Instagram @irina_kkkazachenko

9. Квест в країні фей

Тим, хто обожнює магію і чаклунство, цей квест відкриє безліч таємниць і загадок. Учасники побувають у чарівній країні, потрапити в яку вдається не кожній дитині. Знайомство з феями, потайні ходи та заклинання на незвичайному казковому мовою занурюють у світ яскравих фарб, де всі мрії збуваються.

© Instagram @skazkakursk

Читайте також:Єдиноріг, веселка, фея квітів і інші малюнки для дитячого аквагриму

10. Квест-адвент

Це незвичайна версія квесту, коли завдання виконуються не всі відразу, а протягом певного часу. Протяжність такої пригоди — від декількох днів до місяця, а можливо, і довше. З кожним днем передчуття посилює ефект від гри: азарт і бажання швидше отримати подарунок зростає з кожним днем. Дані квести особливо популярні під час довгих канікул, коли завдання дітям можна придумувати не легкі і швидкі, а на більш тривалий час, щоб діти кожен день відчували себе казковими героями.

© Instagram @simple_scandi_things
Фото на анонс: Instagram @tkhonova, @deti_prazdnik.by, @chudoostrov_simf, @umpalump.party, @animatorcity