Можна розторопші при вагітності?

1500

Зміст:

  • Чим корисна розторопша при вагітності
  • Шкода розторопші при вагітності
  • Протипоказання до застосування
  • Розторопша – рослина, що застосовується в лікуванні хвороб печінки і жовчного міхура. У цих цілях трава може бути призначена вагітної, але потрібно з’ясувати, чи можна її використовувати і немає ризику для малюка.

    Чим корисна розторопша при вагітності

    Рослина багата клітковиною, завдяки чому нормалізує травлення і випорожнення. Воно сприяє очищенню кишечника, виведенню шлаків і токсинів, покращує самопочуття жінки.

    Дозування розторопші при вагітності призначає лікар

    Розторопша полегшує прояви токсикозу, тому, незважаючи на заборони, може бути призначена в першому триместрі. Також вона відновлює клітини печінки, захищає її від руйнування, нормалізує роботу серцево-судинної системи і артеріальний тиск. Оскільки навантаження на організм вагітної зростає, такі властивості рослини стають вельми до речі.

    Шкода розторопші при вагітності

    Рослина містить безліч сильнодіючих речовин, які можуть надати токсичну дію на плід. З-за цього на ранніх термінах розторопша не призначається. Ризики для малюка занадто великі.

    Вагітність не входить в список абсолютних протипоказань для розторопші, однак є відносним забороною. Траву призначають з особливою обережністю, тільки якщо ймовірні ризики виправдані користю для жінки.

    Найбільш безпечне лікування з застосуванням розторопші в третьому триместрі, коли всі органи і системи дитини вже сформовані.

    Найбільше суперечностей викликає шрот розторопші. Він є найбільш концентрованим і сильнодіючим засобом, по суті це макуха. З нього роблять олію розторопші. Якщо приймати продукт згідно запропонованої лікарем схемою, то негативний вплив відсутній.

    Протипоказання до застосування

    Розторопшу не слід застосовувати в першому триместрі, при індивідуальній непереносимості, а також при задишці і психічних захворюваннях.

    Побічні реакції виникають рідко, зазвичай при порушенні схеми прийому. Бувають болі в області печінки, алергія, діарея або посилене сечовипускання.

    Оскільки дія розторопші на плід до кінця не вивчено, необхідно з обережністю ставитися до лікування з застосуванням засобів на її основі. При погіршенні самопочуття вагітної варто негайно звернутися до лікаря.

    Також цікаво почитати: олія чайного дерева при вагітності