Монолог мами: «Мій чоловік пішов у декретну відпустку разом зі мною»

868

До вагітності мене смішили фрази від чоловіків кшталт «ми народили», «ми поїли». Я про себе пирхала і думала: «Вони не розуміють, як смішно виглядають зі сторони?» А потім, коли завагітніла, переконалася – це так чудово, коли чоловік розуміє і розділяє те, що відчуває жінка.

Мій чоловік їздив зі мною на всі обстеження, сидів у кабінеті лікаря на скринингах, навіть рвався на пологи. Але тут вже я була проти. Перед народженням сина чоловік сказав, що хоче піти у відпустку, щоб допомагати мені. Тому він вирішив пожертвувати літньою відпусткою. Скажу чесно, я поставилася до цього спочатку з образою: ти мені не довіряєш?

Читайте також:Від 0 до 1,5: декретна відпустка в різних країнах

А чоловік розповів, що він багато допомагав своїй мамі, коли та народила його сестру. Моя свекруха дуже молода (чоловіка вона народила в 18 років), а з сестрою у нього різниця майже 20 років. Тому якщо для мене догляд за немовлям спочатку був із серії «Ой, а як це треба протирати?», «Боюся перевернути на животик», то чоловік відразу продемонстрував, що він – майстер в догляді за новонародженим.

Ми народжуємо. Йду в декретну відпустку

На роботі чоловік заздалегідь обговорив з начальством питання тривалої відпустки. Ні, не весь декретну, зрозуміло! Два тижні – як правило, це законний відпустку. І ще дві – за свій рахунок.

Спочатку начальник відділу не хотів підписувати відразу дві заяви на відпустку. Казав чоловікові ніби жартома: «Ти що, справді будеш дитині підгузки міняти?». Знаю, що керівник чоловіка відразу після народження своєї дитини поїхав з друзями на курорт кататися на лижах, а дружина в цей час доглядала за малюком. Ох, сумно все це…

Коли народився наш син, я навіть не відразу зрозуміла, як це – доглядати за немовлям. Я тільки годувала, і то дитину мені приносив чоловік. Я спочатку не розуміла, як він дізнавався, що пора. Зрозуміло, потім стала розрізняти ці такі милі прицмокували руху губками, характерне покряхтывание.

А чоловік вже це проходив, коли народилася його сестра. І купав сина він чудово. І масаж йому робив, і носик очищав, і показував, як до грудей треба правильно прикладати. Коли я ще не призвичаїлася ночами швидко прокидатися перед годуванням, саме чоловік мене будив.

Читайте також:Як харчуватися після кесаревого розтину в перші дні і при годуванні дитини

Тому перший місяць після народження сина виявився для мене курортним. Я не втомлювалася, висипалася. У мене під очима не було чорних кіл, як у подруг, які залишилися наодинці з дитиною. І я за це дуже вдячна своєму чоловікові.

Маму не треба!

«А як же мами? Чому ніхто з них не приїхав допомагати після народження дитини?» – можете запитати ви. Відповім чесно: ми самі не хотіли. Свекруха у нас працює, вона сама ще молода жінка. Приїхала пару раз в гості. Моя мама… З нею непрості відносини. Вона відноситься до числа токсичних матерів. Мені просто не хотілося з нею сваритися, а це було б неминуче. Ми просто не можемо стояти з нею на одній території.

Після місяця декретної відпустки чоловік вийшов на роботу. Знаю, що чоловіки-колеги намагалися над ним жартувати, називаючи нянею. Але йому все одно. І адже це правильно!

Після цієї неоціненної допомоги я подивилася на чоловіка іншими очима. Дійсно, народження дитини змінює відносини в родині. А я от ще більше полюбила. Побачила, який він уважний, який чуйний, що йому можна довіряти в усьому.

Це і твоя дитина!

Подружки мені заздрять. Адже багато хто з їх мужів навіть гуляти з дітьми не хочуть. Бідні дівчатка, шкода їх… А я можу на вихідних хоч на цілий день піти, залишивши зціджене молоко. Іноді так і роблю: у чоловіка – татів день, а у мене – день незалежності від домашніх справ.

Читайте також:Оригінально: мама двох дітей придумала спосіб провчити ледачого чоловіка

Дівчата, частіше залучайте чоловіків до догляду за дитиною! Адже вам буде набагато легше. Так, розумію, не у всіх такий досвід був у молодості, як у мого чоловіка. Нехай ваш чоловік вчиться бути татом, коли і ви освоюєте материнство! І кладе дитину спати, і годує його, і гуляє.

По секрету скажу, що це стратегічний крок – у вас буде вільний час! Тому розкажіть татусям мою історію. Бажаю всім пап-помічників!

Дівчата, а як пройшов ваш перший місяць декретної відпустки?

Всі фото: Depositphotos