Мій досвід: Дарина Мельникова поділилася подробицями про перших пологах

498

Актриса Дарина Мельникова вже 6 років щасливо живе в шлюбі з Артуром Смоляніновим: зоряна пара виховує двох чудових синів — Артура, названого частина папи, і малюка, який з’явився на світ 14 грудня минулого року. Ім’я дитини — втім, як і його обличчя — знамениті батьки приховували довго. Проте зовсім нещодавно вирішили розсекретити — малюка назвали Марк.

© Instagram @melnikovadsh

Нещодавно Мельникова розповіла, що няні в їхній родині немає. А коли потрібна допомога, користується послугами ситтеров.

Зазвичай це студенти — і дівчата, і хлопці, — які можуть виручити і кілька годин посидіти з дитиною. Ідея ситтерства мені імпонує тим, що цим, як правило, займаються молоді хлопці, які легко і швидко схоплюють усе, що їм кажеш, не нав’язують свою точку зору на виховання дітей, чітко слідують рекомендаціям. Мінус в тому, що вони не такі досвідчені, як дорослі няні, але для пари годин спілкування з дітьми їх компетенцій цілком вистачає. А більшого мені зараз не потрібно: основним доглядом за дітьми, їх розвитком я все-таки займаюся сама і поки не хочу нікому делегувати ці повноваження, – рассказываетДарья Мельникова.

© Instagram @melnikovadsh

А сьогодні у своєму особистому блозі актриса поділилася своїм особистим досвідом і розповіла, як пройшли її перші пологи:

М’які пологи. Мій досвід.

#movem_club_главред

Треба сказати, я по життю тривожний людина. А вагітність і народження дітей для тривожного людини — Джек Пот! Моя тривожність виправдана на всі сто!!!

Так от, коли в першу вагітність я в третій раз за місяць сходила на узд і вже закидывалась гіркою таблеток, мені зателефонувала Світла Акімова та так просто, одним м’яким і переконливим розмовою по телефону, зняла всі мої тривоги на той момент.

І щоб я менше надалі турбувалася, вона запропонувала мені пройти курс підготовки до пологів

Я тут же оголосила чоловікові «МИ ЙДЕМО ВЧИТИСЯ НАРОДЖУВАТИ!»

😝

Чоловік сказав, «що за нафіг», але оскільки Світу була подругою його сім’ї, вирішив все ж таки піти…з поваги до Світі і, ймовірно, з цікавості)! Він, як і я, був упевнений, що пологи цілком природний процес і що головне вибрати КЛАСНИЙ ПОЛОГОВИЙ будинок, а вже там все зроблять ПРАВИЛЬНО.

Курси проходили в самому центрі Москви — на старому Арбаті. (Арбатська група, до речі, досі йде у ВР)

У групі було близько 15 майбутніх мам і близько 6-8 пап, що мене, треба сказати, здивувало! Потім я зрозуміла, навіщо чоловікам потрібні ці курси)!

Заняття вели акушерки. Тобто ті, хто вже більше 1000 разів приймали пологи своїми руками. Ті, хто об’їздив пів світу в пошуках інформації про пологи.

Курси йшли раз в тиждень на протязі, здається, двох місяців.

Я і не думала, що народжувати треба вчитися! Що треба вивчати своє тіло, процес переймів, потуг і того, що чекає на тебе після пологів!

Знати, що таке плацента і для чого її треба народжувати, як дихати на сутичках, а на потугах, як зустріти малюка в пологах, коли епідуральна анестезія необхідна, а коли можна і без неї, як партнер може допомогти в пологах і як відстояти свої права і права малюка в пологовому будинку. І це ще не всі пункти!

Дивно, що до водіння автомобіля ми готуємося, здаємо іспити, вчимося на тренажері, а до головної події свого життя ставимося інакше.

Якби не дзвінок від акушерки, я б напевно і не пішла б ні на які курси, адже пологи — це світ лікарняний, крісло, купа лікарів і пекельна біль! Я це бачила! У кіно!!

На ділі ж виявилося все зовсім інакше! (Фото 15года)

© Instagram @melnikovadsh

До речі, зовсім недавно у своєму особистому блозі багатодітна матуся і щаслива дружина Марія Погребняк розповіла особисту історію: виявляється, її перша вагітність протікала дуже складно, а пологи були неймовірно важкими.

Перша вагітність протікала дуже важко.

Я тоді жила в Томську. У мене був страшний токсикоз, не засвоювалася навіть вода! На 5 місяці — я важила 45! Слава Богу, мені попався грамотний лікар, і мене відразу ж поклали в клініку! Я лежала На збереженні 3 рази на 14 днів! Коли я прийшла більш-менш в себе, то полетіла в Москву!

Я вже була на 8,5 місяцях вагітності!

І тут постало питання, де народжувати? Нам порадили лікаря у міському пологовому будинку! Молоду жінку! Ми особисто з нею ще не були знайомі!

Раптом вона нам дзвонить і каже: Машенька, ви можете зі мною укласти договір на пологи сьогодні ввечері, так як я вранці відлітаю! Я, звичайно, трохи була в шоці, що вона мене жодного разу не бачила, а тут потрібно терміново прийняти рішення! Але відгуки про неї були дуже хороші! Ми з Пашею сідаємо в машину, щоб поїхати до неї на укладення договору.

І тут несподівано дзвонить мій хрещений батько і каже: — Маш, а ви вирішили, де будете народжувати?

Я: так, їдемо укладати договір з лікарем.

Він : куди?

Я: щось пробурмотіла

І він: ні, не думай! Зараз же їдь в Перинатальний центр! Тебе там будуть чекати, я зараз домовлюся!

Ми в розгубленості, що нам робити? Адже, якщо ми зараз звернемо і не доїдемо до нас очікує лікаря, то вона поїде! А в цьому центрі я ніколи не була! І навіть не знали, чого нам чекати! Потрібно було терміново прийняти рішення! У мене вже 39,5 тижнів! Можу почати народжувати в будь-який момент! Тоді я прочитала молитву і заспокоїлася! Я знала, що Бог допоможе і направить!

Вообщем, ми вирішили послухати Хрещеного, поїхали в перинатальний центр! Уклали контракт на пологи. Далі мене вирішили заново оглянути! І тут пішли стикування!

Думка лікарів з Томська відрізнялося від думки лікарів з Москви! Це стосувалося розміру малюка і навколоплідних вод! У Томську ставили багатоводдя і маленька вага дитини!

© Instagram @mariapoga

У висновку Погребняк розповіла про одну з найбільш складному дні в її житті — день пологів:

Отже, день пологів! Я не могла розродитися, тому міхур мені протикали на 43-му тижні! І тут почалося… У мене практично не було води, різкі сутички, дитина не маленький, він не може вийти і почав повертатися спиною. Далі особливо нічого не пам’ятаю, але народила без кесаревого розтину! Зріст 56 см, зростання 3650! Малюка відразу поклали в кювез і відвезли! Я плачу, не можу зрозуміти, де мій малюк, чому його не поклали на груди!

Але досвідчений лікар все мені не пояснив, сказав, що він наковтався, найголовніше дитина буде жити!

Я шалено завдяки » Хрещеному, що він наполіг в той день саме поїхати в цей пологовий будинок! До кваліфікованим лікарям! Навіть боюся подумати, що могло б статися якби ми прийняли інше рішення…

Я впевнена, що прийняти правильне рішення мені допоміг Бог!

© Instagram @mariapoga

Зазначимо, Дарина Мельникова завжди воліє говорити про материнство чесно і без прикрас. Приміром, раніше вона зізналася: коли народився перший син, їй було психологічно важко.

З першим сином ця космічна любов не звалилася на мене відразу. Я спочатку взагалі не розуміла, що відбувається. Тільки страх не нашкодити був. А зараз канал відкритий, я вже мама. Було б здорово, якщо б мене хтось підготував і пояснив тоді, що не відчувати відразу любові до своєї дитини — це нормально. Любов може прийти не відразу. Всі молоді мами повинні про це знати.

Читайте також:

  • Відео: Дарина Мельникова гуляє по вулицях Італії з молодшим сином
  • Дарина Мельникова пояснила, як швидко схудла після других пологів
  • Бабуся і онук: Дарина Мельникова поділилася зворушливим знімком з молодшим сином

Фото на анонс: Instagram @melnikovadash