Перший вихід принца Луї: як пройшло святкування 93-річчя королеви Єлизавети II

693

Королева Єлизавета II сьогодні приймає вітання в честь свого 93-річчя. Чому знову? Справа в тому, що дата народження глави британської монархії – 21 квітня. Однак весняне свято проходить у колі рідних, а нинішній – для всієї країни.

Два свята – це не особливість королівського протоколу. Справа в тому, що в 18 столітті король Георг II вирішив перенести парад на честь свого дня народження з 10 листопада на літній день, щоб негода не могла перешкодити урочистої церемонії. З тієї пори британські монархи дотримувалися цієї традиції. Як зазначають західні видання, майбутній король принц Чарльз, який з’явився на світ 14 листопада, також продовжить її.

Нинішній Trooping the Colour масштабний: у параді проходять понад 1400 солдатів, 200 гвардійців-кіннотників і 400 музикантів. Парад завершується польотом авіації Королівських військово-повітряних сил.

Читайте також:Блакитна кров: хто з правнуків Єлизавети II більше на неї схожий?

Хід церемонії не змінюється роками: як тільки глава монархії прибуває на парад кінної гвардії, її вітають залпами салюту. Потім військовослужбовці в парадній формі проходять стрункими рядами. Раніше Єлизавета II була верхом під час огляду військ, однак вік дає про себе знати.

Після завершення параду королева повертається в Букінгемський палац, щоб прийняти парад авіації. В цей час до неї приєднуються всі члени королівської сім’ї. А в Грін-парку Лондона гримить салют з 41 гармати.

© Instagram @alleybolton1

Гортайте!

View this post on Instagram

A post shared by Press Association (@pa) on Jun 8, 2019 at 3:52am PDT

Зазначимо, що церемонії параду передували багатогодинні репетиції. Керував ними принц Ендрю. Як зазначають західні видання, кілька військовослужбовців втратили свідомість, перебуваючи на сонці. Відомо, що в дні репетицій температура повітря в Лондоні трималася на рівні 25 градусів тепла.

© Instagram @royal_life_europe

Підтримати герцога Йоркського на репетиції параду прийшли всі члени його сім’ї, і навіть екс-дружина Сара Фергюсон. Вийшло чудове фото: папа, мама, дві дочки і їх «половинки».

© Instagram @britroyal_rus

Читайте також:Принцеса Беатріс виглядає копією однієї з найкрасивіших королев Англії

Нинішній Trooping the Colour обіцяв бути особливим. Адже вперше повинен з’явитися на церемонії однорічний син Кембриджів принц Луї, а також відбутися перший світський вихід Меган Маркл після народження первістка Сассексов – Арчі Харрісона місяць тому.

Нагадаємо, старший син принца Вільяма і Кейт Міддлтон дебютував на параді в 2015 році, за 1,5 місяця до свого дворіччя. А принцеса Шарлотта подивилася парад авіації в честь дня народження прабабусі в однорічному віці.

© Instagram @hermajestyqueencatherine
© Instagram @littlecambridges

В Мережі є фотографії, що демонструють і захват Кейт Міддлтон, яка 2011 року вперше була учасницею Trooping the Colour. Герцогиня не приховувала своїх емоцій.

© Instagram @hermajestyqueencatherine

А тут дебют у Меган Маркл. І в якості помічника, який розповідає про церемонії – чоловік.

© Instagram @meghanmarklesource

Читайте також:Далека дорога: принц Гаррі і Меган Маркл відвезуть сина в Америку

Подивіться, як змінювалися образи і складу королівської родини, спостерігає за парадом, за минулі роки. Королева вже не носить парадну форму, малюки виросли і стали батьками, принцеси Діани вже немає…. Гортайте!

View this post on Instagram

A post shared by TheCambridges&Airport (@thecambridgessussex) on Jun 4, 2019 at 8:53pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Living Royal Blog (@livingroyalblog) on Jun 5, 2019 at 4:50am PDT

Детальніше:Від простачки до ікони стилю: 8 образів Кейт Міддлтон на параді на честь дня народження королеви

Принц Вільям неймовірно гарний у парадній формі і традиційної хутряній шапці військовослужбовців британської армії.

© Instagram @royalfamily2018

Втім, як і його дядько – принц Ендрю.

© Instagram @telegraphroyals

До сьогоднішнього дня фешн-блогери і користувачі Мережі задавалися питанням: що одягнуть на свято королева Єлизавета і головні модниці королівської сім’ї Кейт Міддлтон і Меган Маркл? Ось таким був їх вибір в попередні роки.

© Instagram @familia_real_britanica23
© Instagram @swedishbritishfamilyroyal
© Instagram @goodhousekeeping

В цьому році Кейт Міддлтон одягла традиційне плаття кольору слонової кістки і капелюшок Philip Treacy, яку ми вже бачили на ній на весіллі принца Гаррі і Меган Маркл.

View this post on Instagram

A post shared by Royals of Europe (@royals.of.europe) on Jun 8, 2019 at 3:26до PDT

Меган Маркл теж віддала пріоритет улюбленим дизайнерам і одягла темно-синє плаття від Givenchy і капелюшок Noel Stewart. Герцогиня Корнуолльская воліла елегантний костюм блідо-зеленого і білого кольорів з вишивкою.

View this post on Instagram

A post shared by Yahoo UK Style (@yahoostyleuk) on Jun 8, 2019 at 3:56am PDT

Нагадаємо, в минулому році після Trooping the Colour багато світові видання соцмережі облетіли фотографії принца Джорджа, який хуліганив на балконі королівського палацу. Хлопчик сміявся і веселився в той час, як в небі над королівським палацом пролітали літаки. Щоб заспокоїти кузена, Саванна Філліпс не знайшла кращого способу, як просто прикрити рот спадкоємця престолу своєю рукою.

Читайте також:В честь дня народження королеви: 7 яскравих епізодів з урочистих парадів різних років

Ох, і суворий погляд у цей момент був у принца Вільяма. Припустимо, що в цьому році з хлопчиком заздалегідь поговорили про те, як повинен вести себе правнук королеви (а може бути, і немає).

© people.com

Нинішній парад все молодше покоління Кембриджів повним складом дивилося з вікон Букінгемського палацу. І малюк Луї теж!

Дети принца Уильяма и Кейт Мидлтон наблюдают за парадом в честь дня рождения королевы Елизаветы II© Depositphotos, Instagram @royals.fabfour

А ось на парад авіації принц Джордж, принцеса Шарлотта і їх молодший братик вийшли дивитися на балкон.

View this post on Instagram

A post shared by Arya (@arya.stalk) on Jun 8, 2019 at 5:03am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Princess Diana, Kate & Meghan (@princessdianakatemeghan) on Jun 8, 2019 at 5:19am PDT

View this post on Instagram

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on Jun 8, 2019 at 5:43am PDT

На кадрах видно, що принц Луї щосили насолоджувався і радів які пролітають літаків: на відміну від старшого брата і сестри на своїх перших парадах, він ні крапельки не злякався!

View this post on Instagram

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa) on Jun 8, 2019 at 5:32am PDT

Зауважимо також, що в цьому році принцеса Шарлотта була в улюбленому блакитній сукні в квіточку з портретів на честь її дня народження, а принц Джордж – в улюбленій сорочці з блакитним кантом, що і на офіційному портреті в честь п’ятиріччя.

Фото на анонс: Instagram @theroyalfamily, BBC, @royal_life_europe, @_royalty_england, @pa