Напевно, занадто егоїстично так бабулю експлуатувати?

476

Потрібні помічники молодій мамі? Швидше за все, так. Найчастіше це бабусі або дідусі. Але іноді буває так, що допомога пропонує більш старше покоління. І начебто хочеться прийняти, але совісно…

Про своєї прабабусі, яка в 76 років горить бажанням допомагати з правнуками, розповіла молода матуся Valeria.

З народження старшого сина дуже мені допомагала. Кожен рік з вересня по квітень жила з нами. Всі справи по дому робила, готувала. Коли синові було 2 роки, я на роботу вийшла, вона з ним сиділа, коли він хворів, або в піки вірусних інфекцій в місті. В цьому році з народженням донечки вона теж з нами жила з вересня по квітень. Мені з нею, звичайно, краса. Вдома порядок, все приготовлено, я займалася тільки дітьми, – ділиться з подругами Valeria.

Але з роками бачу, що вік бере своє, їй важко. А вона така людина, що не може не робити, не дбає про себе, в першу чергу, про інших. І навіть якщо я їй кажу, бабуся, відпочинь, не готуй, я сама приготую, або хоча б давай чого-небудь простіше готуй, а не перше-друге і компот, вона навіть ображається. Попереду знову зима. Вона начебто має намір знову до нас, на підмогу. А я думаю, пора вже їй відпочити, все-таки вік такий, все болить у неї. Коли їй сказала, вона начебто погодилася, але мені здалося, що образилась трохи.

Читайте також:Свекруха взяла онучку на руки лише для того, щоб з нею сфотографуватися

Автор посту не приховує, що їй потрібна порада, як бути в цій ситуації.

З одного боку, мені, звичайно, з нею дуже зручно. Дочка підросте, і працювати кілька разів на тиждень хоча б могла, якщо Бабуся буде з нами жити. Але, напевно, це дуже егоїстично так бабулю експлуатувати? – цікавиться Valeria.

Подруги пораділи за молоду матусю. І порадили, як і прабабусю не засмутити, і навантаження на неї знизити. А також розповіли, у кого такі ж активні помічниці.

Ми живемо з моєю бабусею, вона — мій помічник номер один, хоч і мозгоклюйка та ще теж допомагає по дому, бурчить періодично, однак я бачу, що для неї рух — це життя. І вона тільки рада з малої посидіти (ГоршочекСМедом)

Нехай живе з вами, якщо і вам і їй це в радість. Подбайте тільки про її здоров’я. Може відвести до лікаря — здоров’я перевірити, ліків купити, які потрібно. Медицина дорога, а літні люди не люблять по лікарях ходити. Намагайтеся займати її чимось нескладним зі словами «бабусь, допоможи ось тут, без тебе ніяк» і просіть про те простому) Так вона буде відчувати, що вона не ухиляється від роботи, а навпаки допомагає там, де особливо потрібна (Валентинка)

Ваша бабуся живе тільки заради вас, якщо вона цього хоче допомагати вам) нив жодному разі не відмовляйте! (Ірина)

Насправді багато хто так не помічають старість! І це добре, що бабуся така і що їй хочеться все це робити. Просто старатися, щоб вона не була перевантажена. Це буде краще, ніж вона сяде одна в квартирі перед телевізором і почне думати, що вона вже така стара своїм онукам і правнукам вже допомогти не може (Соня)

Читайте також:Як бути? Чоловік не дозволяє працювати..

Яка золота бабуся! Як моя (але моя далеко ((( я б пояснила, що переживаю за неї, що їй важко, щоб не ображалася ) ну і все таки приймала допомогу в розумних межах (Lady Nataliе)

У мене бабусі 83 буде у вересні, на літо привезли її на дачу. Сил немає, все болить, але сказати посидь, відпочинь, такі образи. Караул. Простіше нехай робить, ніж так ображатися і доводити себе (Ольга)

Ви просто постарайтеся частина її допомоги взяти на себе, а їй залишати, що простіше. А якщо просто не кликати, вона відчує себе непотрібною (Mariva)

Просто приймайте її турботу, дякуйте, любите і частіше говоріть про те, яка вона молодець (SuperMamasita)

А що ви порадите автору цієї історії?

Всі фото: Depositphotos