Натуральне масло макадамії для волосся: як вибрати і правильно застосовувати

1312

Зміст:

  • Характеристики масла макадамії
  • Як вибрати якісне масло макадамії
  • Переваги застосування масла макадамії для волосся
  • Способи застосування масла для різних типів волосся
  • Рецепти домашньої косметики
  • На що звернути увагу перед першим застосуванням натурального масла
  • Горіхи макадамії не тільки смачні й корисні для здоров’я, але і сприяють поліпшенню стану волосся і шкіри голови. Можна використовувати як чисте масло, так і косметичні засоби з натуральними компонентами в складі. Вичавка з макадамії активізує ріст волосся, лікує лупу і прибирає посічені кінчики.

    Характеристики масла макадамії

    Масляне речовину отримують із круглих жовтих горіхів з твердою коричневою шкаралупою. Рослина виростає в Австралії і на Гавайських островах. Масло макадамії являє собою рідина блідо-жовтого кольору. Натуральний засіб добре вбирається в шкіру, не залишає щільною жирної плівки.

    Масло макадамії для волосся: цінний продукт з унікальними властивостями

    Запах олії горіха макадамії солодкий, але легкий; швидко зникає після контакту з повітрям. До складу масляного екстракту входять дуже корисні жирні кислоти:

    • лінолева;
    • олеїнова;
    • пальмітинова;
    • стеаринова.

    Корисні речовини живлять пересушені волосся, виснажені цибулини. В складі масла також є кальцій, мідь, залізо, магній, фосфор і натрій.

    Як вибрати якісне масло макадамії

    Австралійський горіх вважається одним із найдорожчих у світі. Не дивно, що на ринку пропонують безліч неякісних сурогатів. У кращому випадку недобросовісний виробник додасть в витяги з дорогого горіха дешеве мигдальне масло. Навіть якщо на флакончику написано «100% натуральна олія макадамії для волосся», необхідно переконатися, що в складі немає консервантів для збільшення терміну зберігання.

    ореха макадамииДаний олію горіха макадамії тане при температурі вище 20 градусів

    В домашніх умовах можна перевірити якість масла шляхом нагрівання: натуральний продукт тане при температурі вище 20° C. Якщо в складі є кокосове масло, то рідина розтане при температурі вище 24 °C.

    Відповідальний виробник може надати сертифікати на сировину, результати незалежних лабораторних досліджень. Покупця повинна насторожити низька ціна, відсутність складу на упаковці. Повністю натуральне масло не буде інтенсивно пахнути.

    Переваги застосування масла макадамії для волосся

    Оскільки натуральна вичавка з горіха макадамії має легку нежирну текстуру, її можна використовувати як засіб для укладання. Тим, хто хоче відмовитися від гелів, лаків і пінок, доведеться провести процедуру глибокого очищення волосся. В іншому випадку ефект може розчарувати.

    Перукарі радять використовувати масло макадамії для волосся з метою:

    • боротьби з випаданням і ламкістю;
    • додання блиску локонам;
    • запобігання сплутування пасом;
    • уповільнення процесів старіння;
    • усунення ранньої сивини.

    Завдяки легкій текстурі застосування маслянистої рідини рекомендовано навіть людям з тонкими і жирними волоссям.

    Способи застосування масла для різних типів волосся

    Унікальні властивості олії макадамії пояснюються великою кількістю поживних речовин у складі. В домашніх умовах досить розтопити масло і рівномірно розподілити по волоссю. Цінний компонент додають також в косметичні засоби для обличчя.

    для сухихМасло макадамії відмінно підходить для сухого волосся

    Щоб досягти максимального ефекту, необхідно чітко розуміти, як саме застосовується екстракт горіха. Дія залежить від того, яку проблему треба вирішити.

    • Активізація волосяних цибулин. Втерти злегка підігріте масло в шкіру голови і залишити на ніч під щільною шапочкою. Для росту брів і вій використовувати не підігріту рідина.
    • Усунення посічених кінчиків. Масло макадамії відомо як натуральний кератин. Потрібно просто нанести кілька крапель на долоні, розтерти і нанести на пасма. Еліксир має легку текстуру, тому ефекту брудних волосся можна не побоюватися.
    • Боротьба з лупою. Якщо шкіра голови свербить і лущиться, то можна змішати олії аргана і макадамії у співвідношенні 1:1 в малої ємності. Нанести суміш ватною паличкою по проділах.

    Хоч масляний екстракт горіха та не забруднює волосся, рекомендується проводити процедури ввечері. З ранку потрібно вимити голову м’яким очищаючим шампунем і висушити волосся без застосування укладальних засобів. Якщо олія буде використовуватись для розгладження пасом, то необхідно проводити процедуру відразу після сушки феном. Під впливом високих температур, велика частина корисних властивостей натуральної вичавки з макадамії зникає.

    Рецепти домашньої косметики

    Щоб підсилити дію масла макадамії для волосся, рекомендується додавати в домашні засоби додаткові компоненти.

    • Баттер з макадамії і ши для швидкого відновлення волосся. Змішати два типи олії у співвідношенні 1:1. Залишити на кілька годин в темному прохолодному місці. Отриманий засіб буде мати густу текстуру. Перед застосуванням не можна мочити волосся. Розподілити маску по всій довжині, залишити на кілька годин. Вимити голову звичайним м’яким шампунем.
    • Поживна маска для пересушені волосся. М’якоть стиглого авокадо багата жирними кислотами. Якщо використовувати фрукт у поєднанні з екстрактом макадамії, можна отримати експрес-засіб для відновлення локонів, пересушеного феном, плойки і частими хімічними завивками. Для приготування маски необхідно змішати подрібнену м’якоть одного стиглого авокадо з 10 мл розтопленого масла макадамії. Щоб забезпечити додаткове відновлення пасм, необхідно додати в саморобний засіб аптечний вітамін Е в рідкій формі. Отриману масу відразу ж нанести на волосся. Залишити на 1,5-2 години під теплим рушником, після чого змити маску водою.
    • Натуральний кондиціонер для розплутування волосся. З суміші масел жожоба і макадамії можна зробити бальзам-кондиціонер. Засіб не зможе проникнути глибоко у волосяний стрижень, але посприяє розплутування мокрих пасм. Необхідно змішати олії макадамії і авокадо в співвідношенні 1:3. Інтенсивно перемішати і залишити в теплому місці. Після миття голови просушити волосся рушником, розподілити 5 мл суміші по всій довжині пасма. Залишити на 5 хвилин і розчесатися дерев’яної гребінцем з рідкісними широкими зубцями. Висушити волосся без застосування фена.
    • Зміцнюючий засіб для тонких жирного волосся. При гіперактивної функції сальних залоз не рекомендується використовувати рослинні масла. Виняток можна зробити для легкого екстракту макадамії. Необхідно змішати столову ложку гелю алое з 20 мл олії австралійського горіха. Отриману суміш можна використовувати замість шампуню. Головне — наносити засіб тільки на підсушені волосся.

    Перукарі радять додавати кілька крапель олії в свої улюблені магазинні шампуні і маски для сухого волосся.

    На що звернути увагу перед першим застосуванням натурального масла

    При зовнішньому застосуванні, масло макадамії рідко викликає алергічні реакції. Якщо наносити дорогоцінний компонент тільки на довжину волосся, не втираючи в шкіру голови, побічних ефектів можна уникнути. Людям, які страждають непереносимістю арахісу, варто попередньо провести тест на тильній стороні долоні. Якщо протягом доби не проявиться ніяких негативних реакцій, можна почати втирати цінний екстракт в шкіру голови.

    Натуральне масло макадамії досить дорого коштує, але забезпечує швидке відновлення волосся. Необхідно дотримуватися простих правил використання, робити періодичні перерви в проведенні домашніх процедур.

    Читайте в наступній статті: масло пачулі