На дитяче свято подруга племінниці прийшла зі своєю їжею… і тихо їла її. Без торта!

1192

Правильне харчування стає трендом. Однак у прагненні зберегти здоров’я, молодість та красу багато дорослі проявляють надмірну старанність. Приміром, переконують і дітей харчуватися їжею, не містить продукти тваринного походження.

Читайте також:Ірена Понарошку розповіла, буде наполягати на вегетаріанство синів

Про подібній ситуації розповіла одна з користувачок Мережі з ніком ОйВсе. Дівчина поділилася враженнями від дитячого свята:

У племінниці день народження, вона запросила до себе дівчинку… Знайома знайомих, ми погано знаємо. І з’ясувалося, що сім’я вегетаріанців, дівчинці теж нічого не дають, і солодке не дозволяють їсти. Вона приходить на день народження зі своїм пакетом їжі. Зі столу нічого не їсть.

Мені здається це дивним? Такий вибір дитина має робити сам, усвідомлено.

Зрозуміло, що поїсти — не головне. Але я б не хотіла, щоб моя дитина зі своєю їжею приходив на день народження.

Я теж зараз намагаюся по максимуму уникати цукру, купую дочці солодощі без нього і тд… Але в 6 років хоча б на день народження можна дозволити.

Матусі в Мережі відгукнулися на цей пост. Він викликав бурхливе обговорення:

Не факт, що дитина з таким підходом не згоден. Головне, що ви їй не відмовляєте в солодощах, а там нехай сама що хоче, то й їсть. Мені здається, якщо дитині дуже захочеться чогось, то він все одно візьме зі столу (Лесена)

Навіщо дитині нав’язувати своє харчування? Вона підросте і сама вибере, як мама або як вона захоче… Це можна порівняти з тим, коли дитина хоче стати лікарем, а мама його жене на економічний факультет… От не треба ніколи так вирішувати, нехай діти роблять свій вибір самі, а наша справа тільки направляти (Белль)

Читайте також:Будьте обережніше: ВООЗ попередила про надлишковому вмісті цукру в дитячому харчуванні

Ми, батьки, несемо відповідальність за дитину до певного віку. І маємо право прищеплювати якісь свої цінності. Але це не гарантує, що дитина, коли виросте, не почне їсти м’ясо. Все одно потім кожен іде своїм шляхом (Марина)

Я думаю, це жорстоко з боку її батьків! Адекватні, зрілі люди не будуть так робити (Катерина)

Я абсолютно з вами згодна, мені дуже шкода таких діток! У таких батьків явно щось з головою. Я теж слідкую за харчуванням своїх, не пичкаю кожен день солодощами, основне ласощі для них — це фрукти. Але іноді, особливо по святах, поїсти смачно і солодко — це нормально (Человеткин)

З чого ви взагалі вирішили, що ця дівчинка хоче ваш торт? У кожної людини своє сприйняття смаку і смакові пристрасті. Я схвалюю таку харчову поведінку дитини. І взагалі якщо б вона хотіла, вона з’їла б те, що бачить (Smymi)

Мій алергік. Завжди і скрізь зі своєю їжею ходимо (Мурочка)

Вважаю, що не можна позбавляти дітей тваринного білка, це дуже шкідливо для організму, що росте. Ось виростуть, хоча б до 16, а там вже нехай самі вирішують що є, а що ні (Катерина)

Чи вважаєте ви, що своя їжа на дитячому святі — це нормально?

Всі фото: Depositphotos