Монолог папи: «Я вирішив виховувати дочку один»

561

У нашій квартирі кілька кімнат. І в кожній з них – фотографії. Ось тут ми з дружиною і маленькою донькою в першому відпустці на морі, а тут святкуємо Новий рік. Тут проводжаємо доньку в перший клас.

Кожен день я протираю пил на цих фотографіях і думаю, що віддав би все на світі, щоб почути голос дружини. Але її немає з нами. Пішла… На веселку, як казав я доньці, коли хвороба забрала дружину, з якою ми пройшли багато випробувань разом. А ось це подолати не змогли.

Теща була впевнена, що скоро знову одружуся

Після того, як дружини не стало, моя теща хотіла забрати доньку. Вона так обережно говорила, що я ще молодий, в мене буде нова жінка, а дівчинці буде важко бачити нову дружину тата… Скажу чесно, ми тоді посварилися. Я не розумів, чому вона так каже… Але зараз знову спілкуємося.

Доньку я, звичайно ж, не віддав. Поки я на роботі, теща забирала доньку зі школи, робила разом з нею уроки, потім вони йшли гуляти і мене зустрічати. А коли моя принцеса підросла, ми вже й самі почали справлятися.

Скажу чесно, коли ми залишилися з донькою одні, багато співробітниці почали будувати мені очі. Але я намагався не реагувати, нікому не давати надію. Ну так, без дружини, але не один!

Скажу чесно, що мене зупиняло: ще не заросла рана. Я не міг уявити, що в нашому будинку, де так смачно готувала дружина до хвороби, буде господарювати інша жінка. Що вона почне перекладати речі не так, як ми звикли. Що почне вимагати прибрати наші родинні фото…

Треба жити далі!

А потім, коли вже й дочка підросла, і я, напевно, постарів, теща зі мною вирішила відверто поговорити. Вона сказала, що їй боляче бачити, як ми з донькою живемо без жіночої руки в будинку. І сказала, що потрібно відпустити минуле і спробувати знайти якщо не другу половинку, то близьке серце.

Спеціально я не шукав, вона сама прийшла… Ми з донькою робили ремонт і поїхали вибирати нову люстру. Коли знайшли найгарнішу, виявилося, що її вже вибрала одна дівчина. Довго сперечалися, хто ж її купить. В результаті купила вона.

Читайте також:Монолог мами: «Як я виховую сина з чоловіка в «жіночому царстві»»

Не знаю, що сталося, але вона мене зачепила. І я в наступний раз вже поїхав в магазин з метою її знайти. Сподівався, що побачу. Не знайшов… А потім виявилося, що вона живе в нашому мікрорайоні. Зустрілися, коли каталися з донькою на велосипедах в парку. Та дівчина теж каталася. Одна (що мене порадувало). Ми зупинилися, привід був – поговорити про люстрі))). А потім слово за словом – і разом пішли в кафе, так як зголодніли.

Не хочу загадувати. Будь, що буде

Я зараз боюся щось загадувати, але мені хочеться, щоб ця дівчина стала частиною нашої сім’ї. Я бачу, що вона здружилася з моєю донькою. У них різниця у віці трохи більше 10 років. Я помічаю, що між нами є іскра. І мені хочеться сподіватися, що наша маленька з донькою сім’я стане більше.

Я не кваплю події. Ми зараз проводимо час разом, і я бачу, що їй подобається зі мною, з нами. Але переїхати в нашу квартиру поки не запропонував. Пройде ще трохи часу і тоді наважусь.

Читайте також:Чому до моєї дитини від першого шлюбу чоловік ставиться гірше?

Не ревнуйте до дітей!

Нещодавно прочитав обговорення жінок про те, чи зможуть прийняти дітей чоловіка від першого шлюбу. І виявилося, що багато порівнюють і ревнують: а як він ставиться до першого дитині, як буде до мого ставитися? Дівчата, ну як можна розділяти дітей? Незважаючи на те, що сталося (розлучення або як у моєму випадку), чоловік завжди буде любити своїх дітей. І я дуже сподіваюся, що дівчина, яка зуміла запалити іскру в моєму серці, буде це розуміти.

Підтримка прийшла з несподіваного боку

І ось ще який момент. Коли я сумнівався, розвивати далі відносини чи ні, донька сама зі мною поговорила. Вона сказала: «Тату, ну я ж бачу, тобі подобається вона». Донька сказала, що спочатку вона розсердилася на мене, адже стільки років ми з нею були удвох, зберігали пам’ять про маму, а потім зустрілася з бабусею, розповіла їй про нашу нову знайому. Та і порадила придивитися… Ось так моя мудра теща вирішила влаштувати наше життя.

Напевно, не будемо загадувати… Але для себе я вирішив, що скоро запропоную дівчині переїхати до нас. З приводу одружуватися чи ні… скажу чесно, не вирішив поки що. Напевно, це наступний крок, до якого в нашій ситуації потрібно переходити тільки після досвіду спільного життя.

І нехай все буде добре!

Всі фото: Depositphotos