На підтримку сімей з дітьми в росії направлять майже 100 мільярдів рублів

392

Кошти підуть на лікарняні, допомоги вагітним жінкам і одиноким батькам.

Майже 100 мільярдів рублів направлять на нові президентські заходи підтримки сімей з дітьми в 2022 році, повідомляє риа новости з посиланням на міністра праці та соціального захисту рф антона котякова.

» більше 100 мільярдів-це нові заходи підтримки, які введені за дорученням президента в 2021 році»,

– уточнив міністр.

За його словами, 4,7 мільярда рублів з них підуть на підвищені лікарняні сім’ям з дітьми до 8 років. Гроші закладені в бюджет фонду соціального страхування.

Ще 21,5 мільярда передбачено в бюджеті пенсійного фонду на допомогу для вагітних жінок, які стали на облік в ранні терміни вагітності. Планується, що в 2022 році допомоги призначать 412 тисячам майбутніх мам.

Також 76,4 мільярда рублів закладено на допомогу одиноким батькам з дітьми від 8 до 17 років. В цілому такі посібники планується призначити батькам, які виховують 1,1 мільйона дітей.

Нагадаємо, як заявив прем’єр-міністр михайло мішустін, пенсії, допомоги та інші соціальні виплати з 2022 року будуть нараховуватися громадянам росії автоматично. Раніше президент росії володимир путін підписав закон, відповідно до якого з 1 вересня оплата лікарняного по догляду за дитиною у віці до 8 років буде здійснюватися в розмірі 100% від середнього заробітку. Також з 1 липня цього року жінкам, які стали на облік в медорганізаціях у зв’язку з вагітністю до 12 тижнів, буде виплачуватися щомісячна допомога в розмірі 50% величини прожиткового мінімуму. Виплати неповним сім’ям з дітьми від 8 до 17 років в середньому складуть 5600 рублів.