Незвичайні імена в Росії: данина моді чи традиції сімї?

1470

В кожному поколінні є свої хіти серед імен. Нинішні молоді матусі вибирають для синів і дочок імена, спираючись на свій особистий смак і традиції родини, так і прислухаючись до модним західним віянням.

Читайте також:Мія, Елвіс, Аріанна: незвичайні імена зіркових дітей

І останніх явно більше… Цим спостереженням поділилася з подругами матуся з ніком в Мережі Малинка:

Це, звичайно, особиста справа кожного! Але!!! Я взагалі іноді думаю, я в якій країні живу) — в Америці чи взагалі де. Що це за мода така: Фелікс Іванович, Емілія Анатоліївна, Мія, Тея (не Таїсія), Сара, Меланія і т. д і т. п. Кого тільки не зустрінеш. Просто смішно! Люди сходять з розуму і знущаються над своїми дітьми. Чи скоро в Росії будуть одні такі імена. А Іванка, Ганнусі, мабуть зараз не модні?

Цей пост викликав бурхливе обговорення в Мережі. Матусі почали перераховувати імена своїх дітей. Поки одні підтримували точку зору автора, інші відстоювали право батьків називати дітей так, як їм подобається.

Мені, звісно, подобаються імена Мішель і Ніколь, але я ніколи не назву так своїх дітей. Згодна, всі як з розуму посходили з цими іменами (Альона)

Називала так, як хотіла. І до речі, ім’я Меланія є в церковному календарі) У мене Тианочка, я навіть не знала, що є такий мультик. Ім’я приснилося (Анастасія)

У мене Катерина і Семен))) я теж не люблю ці чудернацькі імена. (Олена Наркевич)

Я — Король, мої батьки російські люди і я дуже рада, що мене не назвали Аня, Настя, Маша, Оля і т. п. Ну і своєї дитини відповідно так не назву. Кожному – своє (Аліша)

У нас у дворі хлопчик є. Звуть Леонель. Шкода хлопчика (Dens)

У нас простий Вітя) зараз рідкісне ім’я (Марія)

У знайомих-МОНІКА І СТЕФАНІЯ ЕДУАРДІВНИ і МІШЕЛЬ АРТЕМІВНА (Наталія)

У подруги в честь бабусі: Феломена (rapunzel)

У мене Катерина Сергіївна, дуже подобається Злата, але не поєднується з по батькові, Уляна теж, Ірина. Проти зовсім дивних імен, начебто Дейнерис і т. д. по батькові повинно звучати, а про ім’я хлопчика треба ще серйозніше замислюватися (Світлана)

У поліклініці зустріла дівчинку Дорофея. У нас донька Лідочко, якщо буде друга донечка, подобаються імена Стефанія, Ксенія, Маргарита, Єлизавета (Катерина)

Читайте також:Квіткові феї: найкрасивіші імена для дівчаток

Якщо живеш в Росії, не обов’язково всім Ванькою і Машками бути. Життя довге, може, мої діти не будуть у Росії жити (Пампося)

У мене 3 хрещениці Аріна Тимуровна, Адріана Павлівна, Еріка Олександрівна. У сестри син Любомир. Ще є знайомі Злата Іванівна і Єва Вадимівна. І тільки у мене донька Ганнуся, а друга буде Уляною (Оленка)

Якщо другий хлопчик, будемо називати Мефодій. Синку зараз Кирило (Лідія)

Зі мною жінка в палаті лежала. У неї два хлопчика — Ярополк одного звуть, другого Ярослав. А третього УЗД ще не показало. Вона говорила, якщо дівчинка, то Василина, а якщо знову хлопчик, то Добриня (Арсеня)

Мені не важливо, хто як своїх дітей називає, кожен сам міру нормальності імен визначає. Я б не стала називати своїх дітей занадто химерно. Ми з чоловіком підбирали імена, приємні нам за звучанням і поєднуються з прізвищем та по батькові. У нас дочка Аліса, другу назвемо Оленою. А ось Емілія (Емілія) і Меланія, до речі, імена християнські, в святцях є (Honey Honey)

А як ви ставитеся до модних імен для дітей?

Фото на анонс: Depositphotos, Instagram @natalietromburgphotography