Для чого потрібен праймер для нігтів

1072

Зміст:

  • Праймер для нігтів — для чого він потрібен
  • Чим відрізняються кислотні і безкислотні праймери
  • Як користуватися праймером для нігтів
  • Чим замінити
  • Праймер для нігтів — рідкий засіб, не створює окремого покриття. Найчастіше продукт використовується в манікюрних салонах перед нанесенням гель-лаку, але цей препарат підходить і для домашнього застосування. При правильному використанні кошти вдається значно продовжити термін життя манікюру і уникнути відколів і відшарування покриття.

    Праймер для нігтів — для чого він потрібен

    Дослівно «праймер» перекладається як «грунтовка». Він може бути гелеподібні або водянистим, без яскраво вираженого запаху. Найчастіше засіб фасується в непрозорі флакони, кришка яких оснащена пензликом, подібної стандартного лаку. Щільне скло або пластик дозволяє збільшити термін зберігання.

    Праймер для нігтів потрібен для захисту і підготовки нігтьової пластини

    Якісна ґрунтовка необхідна для:

    • знежирення поверхні;
    • підсушування верхнього шару;
    • дезінфекції поверхні;
    • захисту;
    • поліпшення адгезії.

    Знежирення — перший підготовчий етап перед нанесенням будь-якого лаку. Підсушування за допомогою спеціального засобу зачіпає тільки верхній шар пластини, не впливаючи на її структуру і не проникаючи занадто глибоко. Дезінфекція дозволяє знизити ймовірність розвитку грибкових захворювань.

    Часте використання синтетичних покриттів призводить до деформації і розшарування нігтьової пластини. Ґрунтовка перешкоджає небезпечному контакту. При цьому вона злегка піднімає кератіновие лусочки, що забезпечує стійке і надійне зчеплення нігтя і полімерних матеріалів. Тому продукт часто рекомендують застосовувати не перед звичайним покриттям, а для нарощування.

    Чим відрізняються кислотні і безкислотні праймери

    Кислотний варіант містить метакрилової кислоти, яка вважається умовно токсичною речовиною. Кумулятивний ефект при цьому відсутня: компонент відразу ж виводиться з організму, не накопичуючись в ньому. Але при роботі з такою грунтовкою рекомендується надягати рукавички і маску-респіратор: вдихання парів небезпечно, а при попаданні на шкіру є ризик подразнення.

    У засобах для знежирення пластини використовується розбавлена кислота з невисокою концентрацією. Але навіть незважаючи на це, працювати потрібно з максимальною обережністю. Завдання майстра — уникати контакту речовини з шкірою клієнта. Якщо планується манікюр будинку, варто прочитати в інструкції, як правильно покривати пластину засобом.

    для чего он нуженПеред покупкою потрібно розібратися, для чого потрібен той чи інший праймер

    Безкислотний варіант створений для покриття біогелем, який також вважається практично нешкідливим. Метакриловое речовина в його складі замінюється етилацетатом — етиловим ефіром оцтової кислоти. Така грунтовка зберігає якості потужного розчинника і обезжиривателя, але при цьому більш безпечна.

    М’який варіант допускається застосовувати при гелевому або типсовом нарощування, при акриловому він практично даремний. Покриття довше сохне, але добре підходить під стандартний гель-лак. Якщо засіб потрапляє на руки або кутикули, його потрібно просто змити проточною водою.

    Як користуватися праймером для нігтів

    Грунтовка «вступає в справу» безпосередньо перед базою. Перед тим, як наносити цей засіб, необхідно привести в порядок кутикулу і надати необхідну форму нігтя. Якщо вибрано безкислотний варіант, рекомендується додатково знежирити поверхню.

    Що робити:

  • Очистити пластину від кутикули.
  • Прибрати зайвий блиск допомогою шліфувальної пилочки.
  • Струсити зайву пил від баффі.
  • Витягнути пензлик з флакона з праймером, обережно очистити її краю, щоб прибрати надлишки кошти.
  • Додати пензлик до пластині і рівномірно розподілити ґрунтовку тонким шаром.
  • Перш ніж переходити до бази, необхідно дочекатися повного висихання першого шару. Рідким праймерами потрібно кілька секунд, а гелеві формати вимагають більше часу. УФ-лампа при цьому зазвичай не потрібна, але деякі виробники рекомендують саме таку сушку. Перед нанесенням варто ознайомитися з інструкцією.

    Оцінити сухість кошти можна за зовнішнім провину. Кислотний ледь вловиме біліє і набуває матовість, більш безпечний варіант зберігає прозорість, але на дотик залишається трохи липким. Коли процес завершиться, можна переходити до бази, кольорового лаку і топу.

    Чим замінити

    Придбати праймер можна в спеціалізованому магазині, що реалізує товари для манікюру і нейл-арту. Але при необхідності в якості заміни виступають:

    • рідина для зняття лаку;
    • спирт;
    • оцет.

    До складу відповідної рідини повинен входити ацетон, а ось наявність будь-яких масел — під забороною. Вони залишать на поверхні пластини жирну плівку, яка порушить зчіпку з базою і лаком. Спирт і оцет наносяться у чистому вигляді за допомогою ватного диска. Через кілька секунд ніготь готовий до подальшого покриття.

    З «аналогами» потрібно бути обережніше: занадто часте їх застосування призведе до висушування і деформації пластини.

    Дивіться далі: соняшникова олія для засмаги