Нутриціолог перерахував продукти, які протипоказані на сніданок

395

Що у вас на сніданок? Кави, а до неї булочка або бутерброд? Або, може бути, вівсянка? Сирники? Мюслі?.. Закрадається думка: а раптом це як раз той самий сніданок, який шкодить організму замість того, щоб зарядити його енергією на весь майбутній день.

Читайте також:15 рецептів сніданків, які легко приготувати за 15 хвилин

Нутриціолог Ольга Баян пояснює, що є такі продукти харчування та напої, які, безумовно, хороші, але не вранці. Спеціаліст склала перелік, що правильніше відкласти на більш пізні прийоми їжі.

Холодна вода. На порожній шлунок може стати причиною поганого кровообігу і загальмувати метаболізм. Позначиться на травленні. Краще пити воду кімнатної температури.

Кава на голодний шлунок. Випитий натщесерце, цей улюблений багатьма напій дратує стінки кишечника і повільно, але вірно веде вас до гастриту. Але найнеприємніше – така звичка збиває ваші циркадні ритми, не дає налагодити режим сну і неспання і викликає залежність значно швидше, ніж кави, що споживається в інший час, – пояснює експерт.

Солодке. Всупереч поширеній думці про те, що солодке краще їсти з ранку, робити це на сніданок вкрай небажано (я б сказала не можна, але не люблю категоричність). По-перше, ви змушуєте підшлункову залозу працювати в посиленому режимі, виділяючи багато інсуліну, а по-друге, різкий підйом інсуліну спровокує таке ж різке падіння рівня глюкози в крові. Із-за таких «гойдалка» вже до обіду хочеться прилягти, а мозкова діяльність значно знижується.

Дріжджова випічка. На голодний шлунок стане причиною надлишкового газоутворення, порушення травлення і неприємних відчуттів в ШКТ.

© Instagram @kateryna_cosmetologist, @cook__took, @s.vyazano, @danilova_anyutka, @sandra_forgetmenot, @blueberry.чізкейк.pp

Сирі фрукти, ягоди та овочі. Велика їх кількість натщесерце підвищує ризики виникнення гастриту, дратує кишечник. А ті, що з високим глікемічним індексом і навантаженням можуть повести себе так само, як солодке. В якості добавки до сніданку – відмінно, як самостійний прийом їжі натщесерце – ні.

А що у вас на сніданок?

Фото на анонс: Depositphotos