Оргазм після пологів у жінок

2277

Зміст:

  • Чи можна займатися сексом після вагітності
  • Причини відсутності оргазму
  • Через скільки часу з’явиться перший оргазм
  • Як можна виправити ситуацію
  • Оргазм після пологів під час інтимної близькості виникає відразу далеко не у всіх молодих мам. Буває так, що тільки що родили жінки починають відчувати задоволення від сексуальних і оргазмічних відчуттів тільки через два місяці, а то й півроку, після того як закінчилася вагітність. Частіше від таких розладів страждають мами, що народжували природним чином. Жінки після кесаревого теж можуть зіткнутися з труднощами під час сексу.Оргазм після пологів з’являється далеко не відразу після відновлення статевого життя.

    Чи можна займатися сексом після вагітності

    Секс – невід’ємна частина життя, особливо якщо мова йде про сімейну пару. Він дозволяє батькам дитини бути ближче один до одного, в першу чергу, в духовному плані. Якщо у мами з татом не буде проблем, то і дитина буде відчувати себе набагато краще.

    Нормальна інтимне життя – невід’ємна складова життя будь-якої пари.

    Інтимна близькість після пологів можлива і потрібна. Вона підвищує тонус м’язів тазового дна, а оргазм під час сексу знижує ризик розвитку раку матки. Головне – не починати все робити зарано. Оптимальним терміном відновлення статевого життя буде 2-3 тиждень після пологів. Якщо мама отримала травму при проходженні дитини через природні шляхи, то цей термін може збільшитися до 1-2 місяців.

    Причини відсутності оргазму

    Відсутність задоволення під час інтимної близькості – серйозна проблема. Вона може бути як фізичного, так і психологічного походження. До фізичних причин відносяться:

    • Травми родових шляхів. Дитина під час народження може пошкоджувати м’які тканини мами. Утворилися тріщини, розриви, забої викликають дискомфорт навіть без статевого акту. Рубці після травм в змозі порушити статеве життя на дуже тривалий термін.
    • Слабкість м’язів тазового дна. Ця проблема стосується не тільки народжували. Багато дівчат через малорухливого способу життя теж страждають від неї. Відсутність нормального скорочення і тонусу мускулатури піхви і тазової діафрагми – одна з найбільш частих причин аноргазмії. Крім цього, слабкість тазової діафрагми може викликати випадання піхви і матки.
    • Анатомічні зміни. Навіть без травм і з нормальним м’язовим тонусом тіло народжували сильно відрізняється від тіла родили. Нерідко звичні пози і ласки перестають приносити задоволення, а то і зовсім стають неприємні.

    Психологічні причини, як правило, пов’язані з комплексами самої жінки. Багато мам вважають, що втратили свою колишню привабливість. Кілька зайвих кілограмів, вже не така пружна груди, іноді шрам після кесаревого розтину. Все це викликає комплекси і заважає в досягненні оргазму.

    Через скільки часу з’явиться перший оргазм

    Тут все дуже індивідуально. Багато новоспечені мами відзначають, що перший статевий акт після пологів вони зовсім ніяк не відчули або їм навіть було неприємно. Інші відзначають, що зберігся тільки кліторальний оргазм, тоді як присутній раніше, ще до пологів, вагінальний виник тільки через кілька місяців.

    какойЯкий оргазм, вагінальний або кліторальний, жінка буде відчувати, передбачити складно.

    Незалежно від того, який саме вид оргазму не в змозі відчути, що народила, в перші тижні після пологів це можна розцінювати як норму. Проблема виникає в тому разі, коли задоволення відсутній тривалий час.

    Як можна виправити ситуацію

    Тут дуже багато залежить від причини аноргазмії і бажання позбутися від цієї проблеми. Іноді можуть допомогти різні експерименти. Зміна звичної пози, кута нахилу нерідко дарують подружжю абсолютно нові відчуття.

    Якщо під час пологів мала місце травма, то велику роль грає якість надання медичної допомоги в перші години. Однак навіть при ідеальних умовах можуть формуватися келоїдні рубці. Вони будуть викликати істотний дискомфорт під час статевого акту. Усунути їх можна повторним хірургічним втручанням.

    Слабкість м’язів тазового дна може бути скоригована виключно наймолодшою мамою. Тут на допомогу прийдуть вправи Кегеля, БОС-терапія, фізіолікування, спеціальні вагінальні тренажери.

    Психологічні проблеми потрібно обговорювати зі своїм постійним партнером.

    Багато чоловіків навіть не помічають, що партнерка здатна знайти в собі. Іноді зміни в дружині після пологів ще більше заводять чоловіків. Якщо проблеми не вдається позбутися, то можна спробувати зробити косметичні операції, схуднути, відвідати психолога або сексопатолога.

    Проблеми з оргазмом після розродження виникають у багатьох. Займатися сексом по закінченні вагітності можна і потрібно, але через пару тижнів після виписки. Відразу оргазм або приємні відчуття відчувають далеко не всі новоспечені мами.

    Існують як фізичні, так і психологічні причини аноргазмії. Коригувати їх можна за допомогою вправ, фізіопроцедур, тренажерів, психологічної роботи, косметичних втручань. Якщо оргазм так і не з’явився через тривалий час, то слід записатися на прийом до сексолога.

    Читайте в наступній статті: вагінізм у жінок