Особистий досвід: Світлана Свєтікова розповіла, як допомогти дітям позбутися від ревнощів один до одного

905

35-річна співачка Світлана Свєтікова – щаслива мама синів Мілана (у жовтні хлопчику виповниться 6 років) і Крістіана (у вересні відзначить другий день народження). Нагадаємо, батьком малюків популярної виконавиці є фігурист-акробат Олексій Поліщук.

© Instagram @svetikova_music

Читайте також:Світлана Свєтікова показала фото, зрозуміле кожній мамі

Знаменита матуся постійно розповідає про життя своїх улюблених хлопчиків, ділиться новинами про їх успіхи та витівки. Один з постів в своєму блозі Світлана присвятила темі дитячої ревнощів і тому, як впоратися з цим нездоровим почуттям.

Ми помітили, що Мілан перестав слухатися, почав вередувати, злитися … Я зрозуміла, що це симптоми ревнощів. Першим ділом включила у собі «шпигуна», почала спостерігати за НАШОЮ поведінкою, – ділилася Світлана Свєтікова з передплатниками. – Не тільки Мілана, але і нашим з Льошею. І настільки очевидним стало, що ми раптом вирішили, що наш старший син, став для нас різко дорослим 😳 Це ж як так 😥 Ми раптом почали з ним спілкуватися , як з дорослою дитиною 🤦🏻♀️ Частіше стали робити зауваження, не пояснюючи нічого, думаючи, що він і так розуміє, але він не розумів!!!!! Він був тим самим малюком 🤗 Потребує ласки ♥️ Мої спостереження тут же розповіла всій моїй родині … і наполягла на перебільшенні ніжності. З того моменту, всякі турботи про дитину та ігри , ми почали ділити з Міланом, зокрема спільний сон 😴. Ревнощі була переможена моментально 🙌🏻 Незабаром Миланчик сам захотів подорослішати. Перестав зі мною спати і їздити на гастролі) Правда, коли я вперше поїхала від нього надовго, він перестав зі мною розмовляти 😅 , але я не наполягала, просто повторювала періодично, що дуже люблю і сумую за ним. Мілан сам подолав цей період і незабаром повернувся в мої обійми.

© Instagram @svetikova_music

Знаменитість розповіла і про те, як їй вдалося вирішити інше важливе питання, яке часто виникає у сім’ї, де двоє і більше дітей – як поділити іграшки без образ.

Зараз у нас новий етап 🤪 — почалася поділ іграшок. Крістіан стрімко дорослішає, так що в цій ситуації, я запропонувала старшому подавати ПРАВИЛЬНИЙ приклад молодшому братові. Не відповідати на його провокації, щоб через дрібниці не роздувати скандал 😊 Буває, що Миланчику прикро), тому що Молодший ну вже дуууже темпераментний у нас чоловік, але по-великому рахунку, «добрий приклад» — відмінно працює 🙌🏻 Я намагаюся виробити звичку у своїх дітей , бути спокійними в конфліктних ситуаціях і не забувати, що ми любимо один одного.

Читайте також:Доктор Комаровський радить, як уникнути ревнощів дитини старшого до молодшого

Раніше співачка ділилася зі своїми читачами свого блогу ще однією мудрістю, заснованої на особистому материнському досвід:

Діти — це ніжність. Вони потребують ніжності. Батькам необхідно це розуміти…. тенденція зробити свою дитину відразу сильним , мене відштовхує. Це не від любові … а від страху.

© Instagram @svetikova_music

А якими корисними порадами поділіться ви?

Фото на анонс: Instagram @svetikova_music