Як вибрати ниблер для дітей і користуватися ним?

1977

Зміст:

  • Для чого потрібен?
  • З якого віку можна давати?
  • Як вибрати?
  • Як користуватися?
  • Як привчити дитину?
  • Мамам, які дають прикорм своїм малюкам, варто познайомитися з ниблером для дітей і дізнатися, що це таке. Дане пристосування стане корисним у привчанні дитини до дорослої їжі.

    Для чого потрібен?

    Ниблер являє собою пристосування для прикорму. Це силіконова насадка з дірочками або сіточка, яка кріпиться до ручки. Всередину можна класти шматочки фруктів, овочів, хліб і давати дитині їсти, не боячись, що він подавиться.

    Дитини старше року привчати до ниблеру не варто — він повинен жувати

    У процесі жування ниблера крізь дірочки в рот дитини буде потрапляти їжа. Ниблер – це можливість спробувати смак дорослої їжі, навчитися жувати. При регулярному використанні пристосування розвиваються десни, формується правильний прикус, що дуже важливо для здоров’я зубів.

    В насадку можна покласти такі продукти:

    • варені або сирі овочі – морква, огірок, кабачок, гарбуз;
    • фрукти;
    • ягоди;
    • відварне м’ясо;
    • хліб.

    Можна класти будь-які продукти, які підходять дитині за віком і не викликають алергію. Їх потрібно нарізати шматочками і щільно укладати в насадку.

    Ниблер також можна використовувати не за призначенням, наприклад, як прорізувач. Він масажує ясна, тому зменшує дискомфортні відчуття і прискорює прорізування зубів.

    Підійде ниблер і замість соски, однак захоплюватися не варто. Малюк повинен розуміти, що його необхідно використовувати по призначенню – для харчування.

    З якого віку можна давати?

    Ниблер підходить для немовлят, які отримують прикорм. В інструкції до пристосування вказаний вік старше 6 місяців. Краще давати дітям ті продукти, які раніше вони пробували в пюреподібному вигляді, щоб запобігти алергічні реакції.

    Як вибрати?

    Необхідно віддавати перевагу тільки перевіреним виробникам і якісним моделям. Ниблер повинен бути виготовлений з харчових екологічно безпечних матеріалів. Цю інформацію можна побачити на упаковці. Відповідно, різкі запахи у пристосування повинні бути відсутніми. Що стосується кольору, то необхідно вибирати відповідно колірними уподобаннями самого малюка.

    Ниблер буває 2 видів:

    • силіконовий виготовлений з силікону, зручний в мийці, не змінює колір, довговічний, але дорогою;
    • сітковий – являє собою нейлонову сітку, дешевий.

    Якщо купувати ниблер якісного виробництва, то обидва види будуть зручними і безпечними у використанні. Вони м’які і не травмують ніжні ясна немовляти. Тут вибір за батьками. Але якщо фінанси дозволяють, то краще придбати силіконовий.

    Отвори у сіткового ниблера можуть бути великими або дрібними.

    Для дітей, молодших 7 місяців варто підбирати моделі меншого розміру. Дітям старшого віку можна придбати сіточку побільше.

    При виборі ниблера варто звернути увагу і на ручку. Незважаючи на те, що у всіх моделей вона ергономічної форми, потрібно підбирати її під малюка. Краще якщо ручка буде невелика, але витягнута.

    Как выбратьКраще вибрати ниблер відомого виробника

    Деякі моделі йдуть в комплекті з додатковою сіточкою або силіконової насадкою, але коштують вони дорожче. Поспішати з вибором не варто. Малюкові може не сподобатися ниблер в принципі, і він відмовиться від нього, а гроші вже не повернути.

    Як користуватися?

    Перед першим застосуванням ниблер необхідно продезінфікувати. Для цього достатньо просто облити пристосування окропом і просушити.

    Застосовувати ниблер так:

    • розкрутити на 2 частини;
    • в сіточку або силіконову насадку покласти продукт, порізаний на шматочки;
    • зафіксувати частини і щільно закрити.

    Можна давати дитині їсти. Після їжі всі залишки продуктів потрібно висипати, а виріб добре вимити. З миттям силіконової насадки проблем не буває, вона добре очищається, а ось сітка забивається їжею. Потрібно ретельно звільняти кожне отвір, щоб не накопичувалася патогенна мікрофлора.

    Батькам необхідно стежити за цілісністю сітки. Якщо дитина занадто активно жує, то може пошкодити її. А це небезпечно для малюка. Кожні 2 місяці бажано купувати нову сітку, навіть якщо стара не пошкоджена. Це потрібно не тільки в цілях безпеки, але також з гігієнічних міркувань.

    Дітям старше 10 місяців варто давати ниблер тільки під наглядом батьків, оскільки малюки в цьому віці кмітливі і можуть розібрати пристосування на частини.

    Як привчити дитину?

    Не всі діти готові до нововведень, тому малюк просто може відкинути ниблер. Насильно примушувати його їсти не треба, можна запропонувати в ігровій формі, інтерес обов’язково переможе впертість.

    Варто покласти всередину улюблену їжу дитини – овочі або фрукти, який він раніше пробував. Малюк дізнається знайомий смак і аромат. Перший раз необхідно пропонувати ниблер, коли дитина в доброму гуморі. У нього обов’язково повинні бути сухі ручки, щоб він зміг утримати пристосування.

    Якщо користуватися ниблером за призначенням та дотримуватись правил безпеки, то він абсолютно нешкідливий для дитини. Вибравши якісне пристосування, можна не турбуватися про здоров’я малюка.

    Також цікаво почитати: як вводити прикорм немовля