Особистий досвід: 33-річна мати-одиначка створила ефективну систему ведення бюджету сімї

663

33-річна Куміко Лав не приховує: колись у неї була непроста життя. А все тому, що в студентські роки обросла кредитами, сума яких становила 77 тисяч доларів. Допомоги в їх погашення не було, сподіватися треба лише на себе. Зазначимо, що Куміко виховує сина поодинці.

Проте дівчина не впадала у відчай. Вона зуміла витягнути себе з боргової ями завдяки плану, про який розповідає, зокрема, у своєму блозі.

Я перепробувала всі методи складання бюджету, – не приховує молода матуся. – Бюджетування у відсотках, за календарем, грошові конверти, метод половинного оплати. І кожен раз в кінці місяця у мене не виходило.

Читайте також:Реальна історія: як грамотно планувати сімейний бюджет, щоб завжди вистачало грошей

Це був шлях спроб і помилок, який привів до правильного результату.

Коли я починала планувати свої витрати кожен раз, отримуючи зарплату, – зазначила Куміко в інтерв’ю, – стала домагатися успіху — економити гроші і мати більше коштів, щоб погашати борг.

© Instagram @thebudgetmom

Читайте також:Що з непотрібних вам речей можна швидше продати в Мережі?

Так народився «метод бюджету по зарплаті», який допоміг погасити борг у 77 000 доларів за три роки. Куміко розповідає про свій метод ведення бюджету:

Приділіть час сплати щомісячних рахунків: за Інтернет, телефон, витрати на ЖКГ. Отримавши счеита, визначте дні, коли будете погашати. Не забудьте відзначити дні, коли у вас стрибок витрат: день народження, Новий рік і інші дати. Виберіть, які рахунки ви будете оплачувати в якому місяці. Наприклад, з першої зарплати буде оплачено рахунок за газ, з другої – за світло…

З’ясуйте, яку кількість грошей вам необхідно виділити на такі речі, як продукти харчування і розваги. Потім кожен місяць трохи знижуйте ці витрати. Готівкові гроші на ці цілі покладіть в конверти. Це допоможе уникнути перевитрати. А всі гроші, що залишилися використовуйте для довгострокових фінансових цілей.

© Instagram @thebudgetmom

Я твердо переконана в тому, що мій метод складання бюджету може підійти для будь-якої людини, незалежно від розміру його доходу, – впевнена Моніка Лав.

А як ви плануєте сімейний бюджет?

Фото на анонс: Instagram @thebudgetmom