Ось така геральдика: Кейт Міддлтон стала срібною ланню, а Меган Маркл – співочої птахом

805

Кейт Міддлтон і Меган Маркл отримали від королеви Єлизавети II розкішні подарунки. І це зовсім не коштовності з скарбниці династії Віндзорів. Глава монархії удостоїла обраниць своїх онуків особистими гербами.

Цікава деталь: герб вручається і батька нареченої принца. У випадку з Кейт Міддлтон так і було. А так як у Меган Маркл непрості відносини з її батьком, Томас Маркл залишився осторонь від цієї важливої події.

Як відзначають зарубіжні видання, сімейний герб майбутньої на той момент герцогині Кембриджської її тато, Майкл Міддлтон, отримав 29 квітня 2011 року – в день весілля дочки. За словами головного королівського герольда Томаса Вудкока, «міс Міддлтон могла отримати свій власний геральдичний дизайн, але її батько хотів, щоб вся сім’я могла ним користуватися». Тому був розроблений відповідний герб.

Читайте також:Принц Джордж отримає особливий подарунок на своє 18-річчя

У ньому три гілочки жолудя, по одному на кожного з дітей Міддлтонів. Ця ідея була запропонована Кейт. Томас Вудкок підкреслив, що дуб є традиційним символом Англії і особливістю західного Беркшира, де сім’я Міддлтон прожила 30 років. Золотий шеврон в центрі герба символізує Керол Міддлтон, дівоче прізвище якої Голдсміт. Білі шеврони – натяк на гори, любов родини до Озерного краю і катання на лижах.

© Instagram @uk_royal

Ставши дружиною принца Вільяма, Кейт Міддлтон отримала герб, відбив її новий високий статус. І він був заснований на гербі її чоловіка і батька.

Щитотримачі: британський лев, коронований короною спадкоємця трону, і срібна лань з короною на шиї (так як отримала титул після весілля з принцом по крові).

Читайте також:Розкішно: Кейт Міддлтон одягла сережки, належали прабабусі принца Вільяма

Щит розсічений: в правій його частині герб Англії – три золотих леопарда з лазоревым озброєнням у червленому полі, герб Шотландії – в золотому полі з червоної подвійний внутрішньої облямівкою, порослої ліліями, червлений повстає лев з лазоревым озброєнням, герб Ірландії – золота арфа з срібними струнами в лазоревом полі. Відображені і символи сімейного герба Кейт Міддлтон – три золотих дубових жолудів на гілці з двома листами. Навколо щита символи Великого хреста Королівського Вікторіанського ордена.

Герб Кейт Миддлтон© Instagram @uk_royal

Особистий герб є й у Меган Маркл. Його дизайн був узгоджений і схвалений королевою Єлизаветою II і головним геральдом Томасом Вудкоком. Відзначається, що герцогиня Сассекская тісно співпрацювала з дизайнерами, що створюють її герб. Американці хотілося, щоб у ньому були відображені знайомі елементи її життя до і після заміжжя.

Синій фон щита являє Тихий океан біля узбережжя Каліфорнії, два золотих променя на щиті символізують сонячне світло рідної держави герцогині. Три пера представляють спілкування і силу слів. (Можливо, це пов’язано ще і з тим, що в юні роки Меган Маркл захоплювалася каліграфією?) Під щитом на траві зображені золоті маки, квіти штату Каліфорнія і проліски, які ростуть в Кенсингтонському палаці.

Щитотримачі: британський лев з короною на голові і співочий птах з піднятими, мов летять крилами і відкритим дзьобом, який разом з пером представляє силу спілкування. Птах зображена з короною на шиї з тієї ж причини, що і лань у герцогині Кембриджської. Нагадаємо, титул Меган Маркл отримала лише після одруження з принцом Гаррі.

© Instagram @uk_royal

Відзначимо, що в 2013 році Кембриджі отримали подружній герб, щоб «представляти його в геральдичних термінах як подружня пара». Дизайн був схвалений королевою Єлизаветою II і об’єднав обидва їх окремих герба.

Читайте також:Леді Діана була впевнена, що принц Гаррі буде кращим королем, ніж його старший брат

З лівого боку знаходиться герб Вільяма, який був подарований йому королевою Єлизаветою II в 18 років. На правій стороні – герб сім’ї Міддлтон.

© Instagram @uk_royal

Згідно британської королівської традиції, доведеться почекати кілька років, перш ніж ми зможемо побачити подружній герб Сассексов.

Фото на анонс: Instagram @instylemagazine, @aboutcambridgesussexandyork