Ось це поворот! Король Швеції позбавив титулів пятьох своїх онуків

789

Намітилася тенденція: все частіше представники королівських сімей відмовляються від своїх офіційних обов’язків. Новий приклад: король Швеції Карл XVI Густав прийняв важливе рішення. Відтепер його онуки та онуки, діти принца Карла Філіпа і принцеси Мадлен, більше не будуть належати до Королівського Дому.

Мета змін у тому, щоб встановити, які члени шведської королівської сім’ї можуть виконувати офіційні обов’язки.

Його Величність Король вирішив провести зміни в Королівському Будинку, — говориться, зокрема, в заяві шведського монарха. — Принц Олександр, принц Габріель, принцеса Леонор, принц Ніколас і принцеса Адрієнн залишаються членами королівської сім’ї. З іншого боку, вони більше не займають посади Королівських королівська високість і не очікується, що в майбутньому вони візьмуть на себе обов’язки, які відповідають главі держави.

Його Величність Король і Її Королівська Високість Наслідна принцеса разом з Її Величністю Королевою і Його Королівською Високістю принцом Даніелем є головними представниками Швеції в країні і для інших держав.

© Instagram @eugeniagaravani

Читайте також:Неймовірна схожість: принц Вільям виявився чемпіоном за кількістю «двійників» у королівській родині

За рішенням монарха, його діти, принц Карл Філіп і принцеса Мадлен, продовжать роботу своїх благодійних фондах. Крім того, вони будуть виконувати офіційні доручення за рішенням короля, як йдеться в заяві. Після публікації офіційного заяви палацу принцеса Мадлен поділилася своїм враженням про це в особистому блозі.

Це планувалося протягом тривалого часу, — зазначила дочка монарха. — Кріс і я думаємо, це добре, що наші діти тепер мають більше можливостей для формування свого власного життя в майбутньому.

© Instagram @princess_madeleine_of_sweden
© Instagram @gossiploverz

Нагадаємо, принцеса Мадлен раніше зізналася, що її діти — принцеса Леонор (5), принц Ніколас (4) і дитина Адрієнн (1), не підозрюють про свою приналежність до королівської сім’ї. І живуть вони не в резиденції монархів. Минулого літа сім’я переїхала в Сполучені Штати Америки, у Флориду. Принцеса Мадлен раніше вже кардинально змінювала місце проживання: у 2015 році вона переїхала зі Стокгольма до Лондона, щоб бути поряд з чоловіком. Як розповідав тоді Крістофер о’нілл в інтерв’ю шведському таблоїду Expressen, переїзд в столицю Великобританії був йому необхідний для успішного кар’єрного зростання.

© Instagram @expressenkungligt

Зазначимо, та в інших королівських династіях багато батьків прагнуть до незалежності своїх дітей від зобов’язань, які покладає на них титул. Так раніше вчинила принцеса Анна, єдина дочка королеви Єлизавети II. Її діти Зара і Пітер живуть тим життям, які вибрали собі. Відповідно, і їх діти почувають себе вільно, без протокольних заходів та обмежень у поведінці на людях.

Читайте також:Ось такі традиції: хто заважає дочки Кейт Міддлтон стати королівської принцесою

Прагнуть позбавити свого сина від королівських умовностей і принц Гаррі з Меган Маркл. Нагадаємо, після народження малюк отримав лише подвійне ім’я і подвійне прізвище — Арчі Харрісон Маунтбеттен-Віндзор. А адже як первісток Сассексов, малюк міг би стати графом Думбартонским (один з додаткових титулів молодшого сина принца Чарльза) або лордом Арчі Маунтбеттен-Віндзором. Найімовірніше, це свідчить про бажання пари виховувати свого первістка як звичайного хлопчика, а не вельможного члена королівської сім’ї.

© Instagram @sussexroyal
Фото на анонс: Instagram @rojalist_som_fan, @royalisticism