Парфуми-така ж складова бездоганного стилю, як якісне взуття або елегантні аксесуари.

6-29-2020

Солодкий або гіркий, свіжий або пряний запах здатний миттєво змінити образ, до того ж від аромату багато в чому залежить перше враження і всі наступні. Улюблені парфуми-особливе задоволення, адже вони змінюють самовідчуття. Ніжна туалетна вода або розкішні парфуми можуть миттєво поліпшити настрій і додати впевненості в собі. Більше інформації з цього питання Ви зможете отримати за посиланням https://lambre.ua/ru/tualetna-voda-lambre-32/

Вибір свого ідеального аромату-складний процес, адже в сучасній парфумерії існує величезна кількість самих різних запахів, нот і нюансів композицій. З розвитком парфумерії як мистецтва фахівці цієї області почали складати власні теорії про різні типи запахів.

Класифікація ароматів в парфумерії


Сьогодні в світі найбільш поширена класифікація ароматів, запропонована в 1990 році французьким парфумерним Комітетом (Comite Francais De Parfum). Згідно з цією системою, всі запахи діляться на 7 сімейств:

  • Цитрусові – їх ще називають геспериди) — створені на основі ефірних масел, виділених з шкірки або квітів апельсина, бергамота, лимона та інших рослин. Представники цього сімейства-іскристий O D’azur і повітряний O de l’orangerie.
  • Квіткові — найбільше сімейство ароматів, до них відносяться, наприклад, La Vie Est Belle Florale і Tresor in Love. Без цих нот не обходиться, мабуть, жодна парфумерна композиція. Як випливає з назви, вони мають запах живих квітів: троянди, жасмину, фіалки.
  • Фужерні-насичені запахи з нотами дубових мохів, ладану і пачулі. Друга назва групи-папоротеві, хоча до справжніх папоротей ці аромати не мають ніякого відношення. Акценти цього типу зустрічаються в композиції Tresor.
  • Шипрові-природні аромати з гіркуватими зеленими нотами. Назва цієї групи, характер якої відображає благородний Climat, походить від середземноморського острова Кіпр, надихнув парфумера Франсуа Коті на створення однойменного парфуму в 1917 році.
  • Деревні-теплі і розкішні ноти сандалу, кедра, ветивера. Як правило, в ольфактивних композиціях їх комбінують з лавандою або цитрусами. Зразком композицій цього сімейства може стати чуттєвий чоловічий Hypnose Homme.
  • Східні-відрізняються глибиною і чуттєвістю, одна з таких композицій – Легендарні Hypnose і La Nuit Tresor від Lancome. Насичені ноти амбри, пудри і мускусу доповнять розкішний вечірній образ.
  • Шкіряні-сухі ноти, що відтворюють природні аромати шкіри. Ці аромати частіше використовуються для створення чоловічих парфумів. Ледь вловимі, такі нотки простежуються в інтелектуальній композиції парфумерної води L’autre Oud.

У наші дні парфумери також виділяють дві додаткові підгрупи ароматів:

  • Гурмани-аромати з «їстівними», найчастіше солодкими нотами: кава, ваніль, різні фруктові та ягідні нюанси.
  • Морські (або Акватичні) – свіжі і прохолодні запахи, ідеально підходять для спекотного літа. Ці ноти активно застосовуються в унісекс-парфумерії.


Звичайно, ця класифікація досить умовна. Хоча останнім часом набирають популярність так звані моноаромати-запахи з однією впізнаваною яскравою нотою, проте більшість парфумованих засобів не можна однозначно віднести до певної групи.

Варіанти ароматів:

відчуття і настрій
Попередній опис парфумерних ароматів використовується переважно професіоналами-великими ПАРФУМЕРНИМИ будинками та експертами в області ароматів. Тим, хто просто любить якісний парфум, можна керуватися тим, яке відчуття викликає та чи інша композиція. Тут на допомогу приходить більш проста Класифікація запахів.

Парні аромати


Один з популярних трендів в сучасній парфумерії-парні аромати для чоловіків і жінок. Багато хто вважає, що випуск такої парфумерної продукції – черговий прийом маркетологів, проте це не так. Парні композиції прекрасно звучать поодинці-однак перебуваючи поруч, вони ідеально доповнюють один одного, створюючи абсолютно нову, хвилюючу композицію. Таким чином можна створити унікальний запах двох закоханих. У числі таких композицій варто відзначити вишукані і нескінченно елегантні пари.

У Lambre.ua теж є своя ідеальна пара-це аромати . У цьому тандемі свіжість і енергія чоловічої парфумованої води, виражена за допомогою гіркуватих нот бергамота і м’яти, доповнюється чуттєвим витонченістю квітів пасифлори і ванілі в жіночій версії. Ці глибокі запахи універсальні, вони підійдуть як для молодої, так і для дорослої пари.

Селективна парфумерія


Поряд з традиційними квітковими ароматами парфумери прагнуть створювати по-справжньому унікальні запахи з нестандартною структурою. Великою популярністю користується так звана селективна парфумерія-справжнє мистецтво, в якому застосовуються найрізноманітніші незвичайні ноти. Деякі експериментальні марки створюють складні ольфактивні композиції з нюансами попелу, бруду, грибів або крові.

Такі твори є і у Lambre.ua -правда, по-справжньому шокуючі ноти парфумери бренду не використовують, вважаючи за краще створювати більш традиційні аромати.

Як правильно вибрати свій аромат


Для вибору унікального аромату, що підкреслює індивідуальність важливо не тільки знати теоретичні класифікації запахів, але і грамотно підходити до самого процесу покупки. Як правило, в косметичних магазинах прийнято наносити невелику кількість засобу на спеціальні паперові смужки – однак по-справжньому простежити, як розкривається аромат, можна, лише завдавши його на шкіру.

Відомо, що преміальна парфумерія по-різному проявляється на кожній людині. Щоб зрозуміти, чи близький вам цей букет ароматів, нанесіть краплю духів на зап’ясті, а потім почекайте деякий час, щоб проявилися ноти серця і бази. Згодом, експериментуючи з вподобаним флаконом, ви зможете розпорошувати туалетну або парфумовану воду на волосся, наносити крапельку духів на віскі і зап’ястя або навіть надавати сподобався аромат улюбленої одязі.