Педіатр назвав 3 кращих способу укладання дитини спати

556

Коли в родині з’являється малюк, батьки вивчають його переваги: що подобається, а що не дуже. І це правильно! Подібна спостережливість допоможе і в процесі підготовки дитини до засипання.

Читайте також:Спірний метод: як навчити малюка засинати самостійно

З дитиною потрібно спілкуватися на його «мові»! У цьому впевнена сомнолог Ольга Александрова. Фахівець радить батькам зрозуміти, який у малюка канал сприйняття. Для чого?

Допоможе більш ефективно підготувати малюка до сну, а значить, і сон буде міцніше, – пояснює Ольга Александрова.

Спільно з коучем зі сну і лікарем-педіатром Мариною Симаковой сомнолог Ольга Александрова підготувала підказки для батьків про те, як знання ведучого каналу сприйняття дитини здатне полегшити його укладання та організацію сну.

Як вкласти дитину спати-кінестетика

Настає пора спати. Мама відкриває книжку, починає читати, а в цей час маленький шилопоп здійснює мільйон піруетів на ліжку, хоча секунду тому хотів спати. Щось не виходить заспокоїтися перед сном… Давайте спробуємо поговорити мовою своєї дитини? – пропонують фахівці.

Кінестетики живуть рухами і почуттями. Тому під час спілкування з дитиною-кинестетиком обов’язково потрібно використовувати дотику і жести. Маленькі непосиди зазвичай рано починають ходити і багато рухаються. Вони люблять рухливі ігри, їм важко всидіти на місці, вони люблять все чіпати, всюди лізти, розбирати іграшки, щоб подивитися, що там всередині. Не треба їх за це лаяти, так як таким способом дитина пізнає навколишній світ

Як заспокоїти цей вічний двигун?

Тільки контактом:

пальчикові ігри перед сном;

заспокійливий, добре проглаживающий масаж;

обговорення планів «після сну», але обов’язково в обнімку.

Як вкласти дитину спати-візуалу

Для візуалів дуже важливо, щоб те, що їх оточує, було красивим.

Ця їх особливість проявляється вже в дитинстві, – пояснює коуч зі сну і лікар-педіатр Марина Сімакова:

маленький візуал любить сам вибирати, що надіти, навіть може почати вередувати, якщо з його вибором не погоджуються;

малюки довгий час можуть лежати на килимку, роздивляючись яскраві іграшки, подорожувати в колясці, слінгу, спостерігаючи за навколишнім світом;

а перед сном з задоволенням подивляться ваш сімейний фотоальбом, енциклопедію в картинках або ж просто машинки за вікном.

Проводити (спокійне неспання з малюками-візуалами не складно, варто просто один раз зрозуміти, що саме їм цікаво.

Читайте також:Де і як треба спати: доктор Комаровський пояснив про дитячий сон в колясці

Як вкласти дитину спати-аудіала

Світ аудіала – це світ звуків, мелодій, ритмів, розмов. Вони легко запам’ятовують почуте: навіть не вміючи розмовляти, малюк легко підтримає розмову веселим агуканием.

Аудіали, як ніхто інший, визначають інтонацію в голосі. Вони не люблять, коли з ними говорять грубо, різко або на підвищених тонах, – пояснює коуч зі сну і лікар-педіатр Марина Сімакова. – Малюки-аудіали дуже чутливі до тембру голосу співрозмовника, тому ніжний мамин голос діє дуже заспокійливо. Головне, щоб мами не виливалася тривога. Малюки-аудіали неймовірно сприйнятливі до невербальних сигналів — найменший натяк на роздратування або невпевненість у голосі буде тут же сприйнятий і «отзеркален» дитиною. ⠀

Малюка-аудіала найлегше укласти в ліжечко перевіреними «бабусиними» методами: колисковими і казками. А провести (активне неспання) з користю допоможуть дитячі пісеньки і веселі музичні іграшки.

У якому з описів ви впізнали свого малюка?

Всі фото: Depositphotos