Порада від Анетты Орлової: позбавляйтеся від осінньої хандри з допомогою зарядки для розуму

877

Восени багато відчувають тугу по теплу. Кутаються в шарфи, вибирають пуховики, замерзають і ниють. Це і є нудьга! Вона дуже підступна: поступово охоплює все тіло і мозок. І перш активна людина перетворюється в сумного. Пора мінятися!

Відомий психолог Анетта Орлова також закликає не піддаватися осінній хандрі:

Дорогі, давайте обійдемося без неї. Хочу почати з найважливішого — з нашого мозку! Хто-то, а він здатний уберегти нас від пригніченого настрою! Головне його вчасно «зарядити».

Спеціаліст склала чек-лист зарядки для розуму. У ньому п’ять пунктів, виконуючи які, ви почнете себе «перезавантажувати».

Читайте також:Чому я плачу без причини

Музика

Феномен «Ефект Моцарта» доведено науковими дослідженнями. Але тут ключовий момент: слухати музику, яка вам подобається, а це значить, що будуть вироблятися гормони щастя.

Вправа «Асоціації»

Прокинулися, потягнулися, ще лежачи в ліжку починайте підбирати іменники на кожну букву алфавіту, за порядком, ПРИ ЦЬОМУ подумки уявляйте це слово. Дуже легка, на перший погляд, вправа включає в роботу обидві півкулі: ліве — шукає потрібне слово, праве — візуалізує. Таким чином, мозок швидко «прокидається».

Читайте також:Ранкова зарядка від Віри Брежнєвої: комплекс «5 тибетських перлин»

«Brain Dumping»

Це ж «freewriting», а у нас найбільш відомі як «ранкові сторінки»

Отже, що робимо: прокинулися, беремо ручку і папір, можна доповнити ароматною кавою/чаєм))) І виписуємо всі думки, які крутяться в дану секунду в голові. Все те, що вас хвилює: цілі, завдання, справи, які не зроблені, всі —незалежно від рівня важливості.

Що дає цей потік думок на папері? А ось що: ви здивуєтеся, але з цього нескінченного списку справ/завдань, ви зможете виявити найбільш важливі, або навпаки, ті, що абсолютно не потрібні вам. Вправа знижує рівень тривожності.

Медитації

Що нам дає медитація дозволяє сфокусуватися на важливому, почути себе, дозволяє зняти стрес. Ця якась фільтрація непотрібних і токсичних думок

Щоб остаточно розправитися з осінньою нудьгою, психолог Анетта Орлова пропонує себе…дивувати:

Ще одна хороша зарядка для мозку з ранку — підіть сьогодні/завтра іншим маршрутом/ їдьте незвичним маршрутом/ вийдете не на своїй станції метро і йдіть пішки до роботи. Щось нове, незвичне — запевняю, включить мозок в роботу!

А як ви сприймаєте осінь: як красиву золоту пору або «Ууууу, знову холодно»?

Всі фото: Depositphotos