Порада від Анетты Орлової: розрізняйте типи ревнощів у стосунках між подружжям

1025

«Ти мене ревнуєш?» — іноді цікавляться у обранців дівчини. І коли чують ствердну відповідь, немов переконуються в тому, що їх люблять. Ревнощі багатолика. В мікродозах (за умови, якщо не агресивна) вона здатна бути корисною.

Читайте також:Порада дня: не руйнуйте відносини ревнощами

Відомий психолог і телеведуча Анетта Орлова розповіла про те, як народжується ревнощі і є вона частиною любові.

Нарцисична ревнощі з’являється, коли людина не відчуває самодостатності та потрібності. Вимагається позитивне підкріплення з боку партнера, — переконана Анетта Орлова. — Немає підкріплення? З’являється образа, біль, відчуття покинутості.

Відносини — це дві людини і це не 100%- гарантія щастя. Так вже влаштовані люди, що можуть шукати нового партнера протягом усього життя.

Залежна ревнощі. Чи можна після розставання відновити колишні почуття? Якщо хочете позитивно вийти з залежності і у партнера є потенціал, щоб реагувати на вас, то дайте собі перепочинок.

Зверніть увагу на себе і не прокручуйте в голові спогади.

Не залазьте в соцмережі, не розглядайте спільні фотографії.

Уявіть, що партнер — це фігура. Намагайтеся змінити її, і тоді швидко помітите інші фігури на тлі під назвою життя. Партнер, втрачаючи вашу увагу, починає це відчувати і поступово на вас реагувати. Хотіли цього? Отримуйте.

Ревнощі від природи.

У чоловіків, частіше, це вбудована функція і включається, якщо є привід і загроза його відносин.

Жінка менше переживає за сексуальну зраду і більше за емоційну, що чоловік буде любити когось сильніше. Вона може навіть закрити очі на фізичну зраду, якщо чоловік годує, захищає та дбає про сім’ю та дітей.

Читайте також:Порада психолога: використовуйте правила щасливого шлюбу, щоб бути разом довгі роки

Анетта Орлова пояснила моменти, коли ревнощі стає проблемою. Це відбувається, коли у відносинах виникають так звані регістри.

Регістр потрібності — базовий. Людина перестає бути потрібним, починає смикати іншого і вимагати «емоційних погладжувань», доказів любові, контролює партнера, аж до стеження за ним. Від цього партнер втомлюється і відчуває ворожість при порушенні особистих кордонів.

Регістр злиття — звикли бути разом і переживаєте про можливу втрату.

Регістр вторгнення — хтось третій вривається, порушує кордони і намагається забрати нашої людини.

Як зізналися користувачки Мережі, ревнощі для деяких з них – складне питання у відносинах:

Ревнощі моя хвора тема. Бідний мій чоловік.

Іноді мене може занести (про ревнощі).

Підводячи підсумок темі ревнощів, зазначимо: якщо у ваших стосунках не все гладко, відповідайте чесно, з якої причини виникла ревнощі. Ревнуєте ви чи вас? Не надумане це почуття?

Читайте також:Монолог мами: «Я змогла позбутися від ревнощів дитини старшого до молодшого»

Матусі подякували Анетту Орлову за класифікацію типів ревнощів. Можливо, багатьом родинам це дозволило інакше поглянути на ситуацію. Всім любові!

Всі фото: Depositphotos