Порада від Тетяни Чернігівській: займайтеся з дітьми напруженою інтелектуальною працею

1549

Нові технології міцно увійшли в життя. Молоді батьки включають дітям мультфільми на смартфонах, ноутбуках, планшетах, вчать малюків з допомогою розвиваючих програм. Виростаючи, дітвора розуміє: все, що вони хочуть дізнатися, чи є в Мережі. І для цього зовсім не потрібно прикладати якісь зусилля. Достатньо лише ввести пошуковий запит.

Наскільки на нас впливають нові технології? Дворічні діти управляються з планшетами так, як їх бабусі, причому, молоді бабусі, не можуть цього зробити. Росте молоде покоління. Це покоління, яке народилося в цифровий життя, — зазначає відомий вчений у сфері нейронауки і психолінгвістики Тетяна Чернігівська.

Читайте також:Доктор Комаровський пояснив, з якого віку дітям можна грати з гаджетами

На думку експерта, дитина повинна користуватися гаджетами не більше двох годин на день. Якщо більше, виникає залежність, яку можна порівнювати з шкідливим звиканням.

Весь інший час він повинен думати за допомогою нейронної мережі, яку треба розвивати, читаючи складні книги, слухаючи складну музику, дивлячись складні фільми. Все залежить від того, ким хотіли бути ви або ваші діти. Якщо ви хочете, щоб це були складні люди з цікавою внутрішньої життям, відповідно, взагалі з цікавою життям, тоді потрібно піднімати планку, — впевнена Тетяна Чернігівська. — І тоді це має бути не книжка, в якій комікси, а книжка, яку дуже важко читати. Чим складніша праця, тим краще ваша нейронна мережа. Ви налаштовуєте її за іншою шкалою.

Нейролингвист Тетяна Чернігівська підкреслює, що і дітям, і дорослим треба постійно змушувати мозок працювати.

Якщо не давати м’язам навантаження, вони атрофуються, і з мозком теж саме. Він не повинен розслаблятися, інакше бути біді, — впевнена експерт. — Якщо ви займаєтеся напруженою інтелектуальною працею, то можете відсунути Альцгеймер на роки. Все залежить від вас: навчання змінює мозок фізично, збільшується щільність нейронної мережі, покращується її якість.

Читайте також:Відомий вчений Тетяна Чернігівська розповіла, що допомагає розвивати в дитині геніальність

Підводячи підсумок цієї важливої для турботливих батьків теми, відзначимо: займайтеся своєю самоосвітою, так і розвитком дітей. Влаштовуйте сімейні літературні вечори, перегляди добрих фільмів і мультфільмів, розгадуйте кросворди, ребуси. Є багато чудових інтелектуальних ігор, якими можна заповнити час спільного сімейного дозвілля. І, зауважте, це користь не тільки для розвитку, але й для об’єднання близьких людей.

А ви підтримуєте цей ради Тетяни Чернігівської?

Всі фото: Depositphotos