Порада дня: дотримуватися «правила горщика», щоб привчити до нього дитини

639

Привчити дитину до горщика — мрія всіх батьків практично з самого народження малюка. Коли ж вже памперси перестануть бути вагомою тратою в бюджеті? Коли після сну ліжко буде сухою, а прогулянки будуть проходити без «неприємних сюрпризів»?

Нетерплячі мами починають висаджувати на горщик раніше, ніж дитина до цього готовий. І навіть думають, що в процесі привчання намітилася позитивна динаміка. І тим не менш…

НЕ вважається, що дитина ходить на горщик:1. МАМА просить дитину сходити на горщик і той іде, а сам без нагадування не ходить.2. Якщо дитина сіла на горщик в памперсі і пописав в памперс.3. Якщо дитина «показав», що хоче на горщик, а все за дитину зробила мама.Раніше півтора років справжнє самостійне ходіння на горщик фізично неможливо, — пояснила дитячий нейропсихолог Валентина Паєвська.

Читайте також:Хлопчикам не можна носити підгузники?

Дитячий нейропсихолог розповіла, за якими ознаками можна визначити, що дитина готова ходити в туалет на горщик:

1. Коли дитина стала бридливим. Якщо на руку потрапляє крапля каші – починає плакати, щоб витерли. Крапля води на футболку – плаче, щоб поміняли.

2. Приходить сухий з вулиці. Тільки заходить в ліфт або під’їзд і відразу пісяє. Говорить про те, що дитина починає відчувати сфінктер.

Читайте також:Милі, зручні і функціональні: 30 моделей дитячих горщиків

Щоб дитина швидше звик ходити в туалет на горщик, Валентина Паєвська радить дотримуватися «правила горщика».

«Правила горщика»

1. Один, фізіологічно зручний саме Вашій дитині.2. Завжди стоїть на одному місці і не рухається по квартирі ні вдень ні вночі. Вночі дитина повинна поступово привчитись спати. Якщо прокидається на горщик – йде до горщика. Якщо дитина сіла на горщик днем САМ, то як правило швидко починає спати сухим вночі. Виняток, фізіологічна незрілість дитини і коли мама «в грі» — дитині вигідно прокидатися.4. Не повинен стояти серед іграшок.5. Перш ніж привчати дитину до горщика, переконайтеся, що дитина вже вміє сам без Вашої допомоги знімати штанці з трусиками.6. Дитину привчають до горщика у момент його індивідуальної готовності.7. Висаджувати тільки при повному сечовому міхурі, інакше не відбудеться зв’язки відчуття наповненості і горщика.

Які з «правил горщика» ви дотримуєтеся?

Всі фото: Depositphotos