Постійно сваримося з батьками з приводу сповивання:(

488

Перед народженням дитини або відразу після його появи на світло молода мама потрапляє під лавину рад від майбутніх або новоспечених бабусь. З досвіду своєї молодості вони переконані — треба сповивати немовля!

Я тут активно з батьками розходжуся на думці. Потрібно сповивати малюка? Ясна річ, що вони (батьки) в свій час нас сповивали. А ще раніше, їх батьки (бабусі/дідусі наші) їх не тільки сповивали, але і звивали. Щоб ноги рівні були… З часом тенденція явно йде до повної відмови від сповивання, — міркує молода матуся з ніком в Мережі AkRiDa.

Ми для себе вирішили, що сповивати малюка будемо тільки на ніч, щоб спокійніше спав. А вдень буде в одязі. Десь з тижневого віку, так і стали робити. Але тепер замучили батьки: «Чому ж ми не пеленаем?»

Недосвідчена мама звернулася до подруг з питанням:

А ви сповивали своїх малят? До якого віку?

Читайте також:Як правильно сповивати новонародженого

Автор історії також зізналася, що її малюк потім сам відмовився від сповивання:

Запеленала на ніч, як завжди 🙂 А він почав щогодини прокидатися і вередувати. Сухий, є не хоче. Просто вередує, щоб на руках носили. І з пелюшки активно розкручувався.

Тепер при спробі якось його стиснути — висловлює протест 🙂 Так ми переїхали з пелюшок в одяг.

Матусі-користувачці Мережі активно відгукнулися на обговорення поста про сповивання. З’ясувалося, що не всі матері його вітають, але, тим не менш, вважають пелюшки корисними в дитячому придане.

Пеленаю тільки на ніч і то не завжди, як починає вередувати, коли животик турбує, то в пелюшках стає спокійніше. А весь час сповивати це зайве. Дитинка краще розвивається, коли вільний (Оленка)

Я пеленала тільки в пологовому будинку. Потім в 4 місяці став неспокійно спати — перед зубками — сповивала на ніч до 5,5 міс. Як сповивала: руки затягувала і все (Олеся)

Пеленала тижня 2-3 напевно. Вдень переодягали в одяг. Сподобалося в одязі руками-ногами махати, ось і перестала (Анастасія)

Після пологового перші пару днів сповивала (взагалі-то не збиралася, але за звичкою, т. к. в пологовому будинку сповивали). Прийшла наш педіатр, вилаяла за те, що пеленаем. Сказала, що для дитини краще, щоб ручки-ніжки вільно рухалися з самого народження: він відразу до них звикає і м’язи розвиваються швидше (МамАнечка)

З пологового будинку в боді були, не вмію я сповивати і не бачу в цьому сенсу. Єдине, донечці на ніч ручки сповивала, так як вона прокидалася, коли ними змахував, а синові взагалі навіть цього не робила, він спокійно спав і ручок своїх не лякався (Ірина Ілюхіна)

Я дочка сповивала тижні, потім вона навчилася віртуозно з пелюшок вилазити. Я і вирішила, що це безглузде заняття і припинила. Спала вона відмінно і без пелюшок. Другого взагалі не планую сповивати (Евгеша)

Читайте також:Річ тижня: кокон-пелюшка

Матусі прийшли до висновку, що пелюшки — насправді корисна річ в дитячому придане. Навіть якщо дитину не сповивати, пелюшки знадобляться.

Пелюшками користувалася довго. Їх було багато. Підкласти на пеленальник. Умила/підмила — витерти. Поклала на диван — на пелюшку. На ліжко — на пелюшку. Укрити — пелюшкою. Якщо годуєш і раптом потрібно сховатися — пелюшка на допомогу. Дитині 3 роки. Досі парочку використовую (Регіна)

Пил витирати і підлогу мити ((Альона)

Пелюшки мені знадобилися. Як алергія полізла, я його без підгузника дитини на них весь день вдома тримаю, зручно (Elizaveta)

А ви сповивали дитини?

Всі фото: Depositphotos, Instagram @babyinkkeepsake