Родина чоловіка не приймає мене

951

У Мережі обговорюють ситуацію про те, як бути, якщо сім’я чоловіка вважає його обраницю… порожнім місцем. А приводом стала історія, яку розповіла одна з молодих матусь. Так, вона героїня. І вона не знає, будувати відносини з новими родичами.

Не приймає мене сім’я чоловіка. Тобто, зовні ми завжди взаємно ввічливі, можемо поговорити про погоду та природу. На дні народження вітаємо один одного по телефону, — розповідає молода матуся з ніком в Мережі MillaM. — Але мене дуже зачіпає, що на всіх сімейних святах, виїзд на дачу на шашлики, чийсь ювілей, мене ніби виключають зі спілкування.

Виглядає це так. Ми з чоловіком і дитиною приходимо, чоловіка відразу ведуть тітки-дядьки-інші родичі. З моїм сином можуть посюсюкати. Мене ж зазвичай вітають просто: «Здрастуй. Проходь». І все.

Чоловіка починають засипати питаннями за нашого сина, про роботу, про плани на літо і т. д. Я сиджу поряд, і до мене ніхто не звертається ні з яким питанням. Ніколи не запитають навіть як справи. Коли я намагаюся щось розповісти, мене або ігнорують, або відповідають коротко і сухо, даючи зрозуміти, що не зацікавлені в бесіді.

Автор історії не приховує своїх емоцій:

Дівчатка, в мене від цього сильний стрес. Відчуваю себе там зайвою. Соромлюся.

Читайте також:Брат чоловіка заборонив приходити до нього на весілля з дитиною

На думку молодої матусі, причина у різному фінансовому становищі її родини і чоловіка:

Відразу скажу, чоловік з більш забезпеченої сім’ї, ніж я. Моя мама виховувала мене одна. Вона працює в бюджетній організації.

У чоловіка повна сім’я, вони всі працюють у сфері права і виконавчих органів. Дохід у всіх високий. Може, вони тому мене не сприймають всерйоз.

Автор зізнається, що їй хочеться налагодити контакт із сім’єю чоловіка, але не знає, як це зробити. Тому й звернулася за порадою до більш досвідчених подруг. Виявилося, що схожа ситуація була у багатьох користувачів Мережі.

Я думаю, що справа не в фінансах, а в людях. Так що не картайте себе і не шукайте причини в собі. Це такі люди, та не у Вас справа зовсім (Ведмедик)

У мене така ж ситуація в точності, я зрозуміла одне, люди зарозумілі, крім себе не кого не люблять і не поважають. Всі з вами нормально (Валентина)

Читайте також:Порада дня: як врятувати сім’ю, якщо чоловік стає «сусідом»

Подруги запропонували різні варіанти, як змінити ситуацію. Наприклад:

Перед виходом до родичів ходите в перукарню і на манікюр. Після цього будь-яка жінка відчуває себе комфортно, купіть щось новеньке з одягу. Знову ж в новому красивому відчуваєш себе по-іншому. Приходячи, мило посміхайтеся всім і кожному, вітайтеся по імені. Будьте з чоловіком поруч. Слухайте, поддакивайте, посміхайтеся. Одного його не залишайте. Вони звикнуть, що ви завжди поруч. Будьте усміхнені та міли, спостерігайте, не сперечайтеся (Тетяна)

А що чоловік говорить з цього приводу? Хіба він нічого не бачить? Він дійсно вас кохає? І зі своїми родичами йому треба розібратися. Ви — його дружина! (Natalia)

У мене немає таких проблем, я прямо все питаю: «Марія Іванівна, у мене син погано спить вже другий місяць, а як мій чоловік спав у його віці?». «Не хочете це обговорювати? А чому? Кожен раз, як я зав’язую з вами розмову, Ви коротко відповідаєте, ні? Мені здалося, чи я вам не подобаюся?». Ось така я :)))) Спробуйте теж відверто поговорити, чого соромитися, це ж ваша родина теж тепер (Wunderbar)

Чесно, я б не витримала такої напруги. Я б викликала на особисту розмову голову родини, тобто того, від кого залежить клімат у сім’ї. Це, як правило, свекруха. Відверта розмова тет-а-тет, без чоловіка та інших. Ну, це я так вчинила. Не люблю недомовленості. По-хорошому, доброзичливо б розпитала, що саме не подобається і не можу я щось виправити, якщо це не буде насильством над моєю особистістю. Пояснила б, що для мене ці люди — батьки мого коханого і мені боляче, що відносини такі холодні. Хочеться більше тепла, хочеться дізнатися їх трохи краще. Я б так висловилася, відверто і по-доброму. І обов’язково без свідків. І послухала б, що свекруха скаже. Можливо, після такого вчинку до мене змінилося б ставлення (Бобер)

Був і інший цікавий рада. Про це розповіла Ольга Мішина:

На тренінгах часто проводять таку вправу.

Частина 1. Дівчина, наприклад Таня. Виходить за двері. Їй кажуть, в кімнаті тебе чекає компанія, яка рада тебе бачити. Заходить Таня і всі посміхаються, хто заводить розмову, хто просто підходить ближче.

Частина 2. Таня знову заходить в цю кімнату, але чому то люди починають відвертатися від неї, якщо хтось підходить то розмовляють з нею сухо.

Висновок: у частині 1 Тані сказали, що всі, хто в кімнаті будуть раді тебе бачити.

У частині 2 сказали, що ти зайдеш і люди будуть тебе щипати. Знаходяться в кімнаті про таких установках не знали.

Коли вам здається, що всі проти вас, ви напружені, ваші інтонації, погляд, жести видають напруга. Людей це відштовхує. Ідіть з установкою, тут всі мене підтримують, я розумна і цікава. Попрацюйте з упевненістю в собі.

А що ви порадите автору цієї історії? Як думаєте, є ймовірність змінити ставлення родичів чоловіка?

Всі фото: Depositphotos