Роман на роботі з колегою — можливі наслідки

1384

Зміст:

  • Плюси і мінуси романтики на робочому місці
  • Як себе вести, якщо вам надають увагу на роботі
  • Роман на роботі припускає, що відносини двох товаришів по службі з професійно-ділових переходять в інтимні. Таке явище не є рідкісним, оскільки на робочому місці люди часто проводять більше часу, ніж вдома. Однак заводячи подібні зв’язки, потрібно враховувати не тільки емоції, але і можливі наслідки. Інакше можна втратити і партнера, і кар’єри, і друзів.Роман на роботі може закінчитися весіллям, так і звільненням.

    Плюси і мінуси романтики на робочому місці

    В процесі рішення виробничих і творчих проблем люди проявляють свої кращі якості: розум, силу, пристрасть, креативність. Це стає відмінним паливом для любовних стосунків. При цьому на роботі простіше психологічно зблизитися на тлі спільних інтересів, спільних дій, відряджень, корпоративів.

    Будь службовий роман має свої переваги і недоліки. Їх потрібно враховувати, перш ніж кинутися у вир з головою. Романтична зв’язок:

  • З начальником. Виглядає досить привабливо. Підлеглий в цьому випадку отримує грошові й кар’єрні привілеї. Але до першої сварки. Якщо виникають розбіжності, вони зазвичай призводять до звільнення.
  • З колегою, який неодружений. Це найкращий варіант з усіх. Романтичні стосунки можуть закінчитися створенням щасливої родини. Особливо вони підходять для трудоголіків, у яких просто немає часу шукати собі пару.
  • З одруженим чоловіком. Може підбадьорити угасшее полум’я в душі, дати поштовх до самовдосконалення. Але якщо інтрижка почне переростати в щось більше, можуть виникнути складності, зруйнуються сім’ї, постраждають діти.
  • В останньому випадку буде завдано шкоди репутації обох партнерів, колеги стануть пліткувати і засуджувати коханців. Але проблеми в колективі можуть виникнути навіть, якщо обидві людини, які вступили в романтичний зв’язок, вільні. Це пов’язано з заздрістю, ревнощами, а також зниженням ККД працівників, які постійно відволікаються від трудової діяльності.

    Як себе вести, якщо вам надають увагу на роботі

    Якщо керівник або невільний колега проявляє до вас інтимний інтерес, не поспішайте відповідати взаємністю. Спочатку слід переконатися в серйозності його намірів і не давати приводу для розмов в колективі. Раптом це просто бажання сексуального різноманіття, а зовсім не справжня любов.

    Навіть найглибші почуття не гарантують вдалого фіналу відносин. Їм можуть зашкодити плітки, підступи заздрісників, так і успішність роботи знизиться під впливом романтичного флеру.

    З іншого боку, якщо доглядає товариш довів, що ви йому дійсно дороги, можливо, варто відповісти на його почуття. Якщо у чоловіка і дружини однакові інтереси, їм завжди є про що поговорити.

    Такі відносини виключать невиправдану ревнощі до колег і роздратування через вимушені дедлайнів, дозволять глибше дізнатися партнера і разом йти до поставленої мети.

    Читайте в наступній статті: криза сімейних відносин