Саша Звєрєва розповіла, чим відрізняються російські та американські школи

495

38-річна Олександра Звєрєва вже кілька років живе в Каліфорнії, де займається бізнесом і виховує трьох дітей: Василину (15), Макара (10) і Лева (3). Артистка давно і успішно веде свій особистий блог, на сторінках якого розповідає про будні багатодітної мами, про виховання дітей, а також регулярно проводить семінари про материнство по всьому світу. Там же, в Америці, співачка зустріла свого нового коханого Дена. Він чудово ладнає з дітьми Саші і вже став для них справжнім другом.

© Instagram @sashazvereva

Зрозуміло, багатьох шанувальників цікавить, як влаштована життя з дітьми в Америці, і вони вирішили дізнатися про освіту за океаном. Звєрєва поділилася своїми спостереженнями з читачами особистого блогу, тим більше, що шкільні літні канікули в Лос-Анджелесі вже закінчуються. Вона також розповіла, що знову записала спадкоємців на додаткові заняття:

Вже з понеділка хлопці йдуть в школу.Крім школи я записала їх знову до особистим тренерам на бокс, з цього року на серфінг, педагог з російської та літератури старшим і академія сокера для Левушки.Vasenka починає навчання у старшій школі. Макар останній рік в початковій. Починаючи з листопада місяця мені необхідно буде сходити на дні відкритих дверей в кілька середніх шкіл для Макарки (я в цей раз разведаю нову Mark Twain, яка ближче до нашого дому, ніж минула Васіна). Потім подам заяви в кілька шкіл, включаючи ту, в якій навчалася Васюта, і будемо чекати результатів зарахування.

Проте поступити в школу не так просто, адже зарахування – справжня лотерея:

Зарахування проводиться на підставі лотереї (розігрується серед учнів різних початкових шкіл), належності за територіальною ознакою. У нас прямо в 5 хвилинах ходьби від будинку є одна середня школа (прямо біля пляжу) і я сподівалася, що за кілька років вона підніметься в рейтингу, але немає. Тому знову доведеться возити. Але це тільки в наступному навчальному році. Макар в цьому році йде до вчительки, до якої потрапила Вася потрапила, коли ми переїхали в самі наші перші дні в Лос-Анджелесі. І я дуже рада, так пішла така спадковість)Вже через рік Льовушка закінчить російський дитячий садок, і піде в ту школу, звідки вийде Макар)тобто ще на 7 років я застрягну там)) а там дивись ще хтось дрібний підтягнеться 😅😇

© Instagram @sashazvereva

Пост Звєрєвої набрав дуже багато відгуків, і вона розповіла про навчання доньки Василини, оскільки з цього навчального року у неї починається старша школа. Ось список відмінностей між американською школою і російської:

  • У старшій школі немає класів (типу 9«А» або 10«Б»). Згідно з розкладом за прізвищами діти ходять весь день по класах, перемішуючись на кожному предметі. Відповідно, ніяких старост класу або класних керівників, що збирають батьків на збори
  • Для батьків є спеціальні дні відкритих дверей, коли всі з’їжджаються тисячами і слухають в різних залах різну інформацію, задають питання, читають супровідні листи.
  • Іноземна мова (Вася обрала французька) починають вчити тільки зараз. У 9-м. Ось так ось. А у нас з садка або з першого класу англійську? 🤪
  • Уроки йдуть парами, по три пари на день з інтервалами 15-20 хвилин для ланчу і прогулянок.
  • У школі немає форми і в цій школі навіть dress code не такий суворий, як у середній. Так що чую буде, як в американських фільмах-декольте і топіки😺
  • У них таких предметів типу російська та література. Це все один урок English, де ніхто не вчить орфографію і пунктуацію, а читають абсолютно різні речі-від класичних до наукових публікацій. І головний навик-це переказати самостійно іншими словами, як ти це зрозумів, і написати есе.
  • Є на вибір предмети, які вивчаються по року: наприклад, Вася весь минулий рік вчила алгебру, а весь цей буде вчити геометрію. Також вона вибрала біологію для honers (тобто просунутий поглиблений курс), що дасть їй потім дод. кредит при вступі до внз. Можна вибрати також і інший предмет також, хімію, наприклад. Або кілька. Після певного тестування, що визначає твій рівень.
  • Величезний спектр позакласних занять: якщо ти задіяний і гарний у якомусь із них (мюзикл, оркестр, спорт), то це додає тобі плюси до есе для надходження (при вступі крім іспиту та тестування)
  • Вася вибрала лакросс як extra curricular, адже саме в цій школі знімали її улюблений серіал Teen Wolf, коли ми тільки переїхали в Америку.
© Instagram @sashazvereva

Шанувальники жваво відреагували на пост багатодітної матусі:

Ех, так швидко Вася вже старшокласниця🙈… вже скоро будуть ранкові сториз зборів і розвезення по школах))) це суперспособность — вміло вміщатися в 24 години все: сім’ю, роботу, будинок і 💕 …а ще шматочок для себе б схопити😂)))

Мені подобається, що садок так рано у вас закінчується. На мій погляд, саме час йти в школу років у 5. Зрозуміло, що відповідного рівня. Це набагато цікавіше

Здорово так виходить😊 один за іншим👍🤗❤️ чомусь бачиться, що слідом за Лівою в школу піде маленька принцеса😍😇👗

До речі, не так давно Саша Звєрєва присвятила пост становленню емоційного стрижня дітей. Знаменитість підкреслила: це її особистий досвід, у кожної мами буде свій, і це нормально.

З самого початку, коли я почала розуміти, що я не можу впоратися ні з Лівою, ні з собою — і ми обидва истерим: він буквально, а я внутрішньо — я миттєво почала проводити паралель з собою.

Я знаю, що діти не повинні істерити і плакати. За умови, що у них все добре. І я зараз не про «животик», «не виспався» або ще чого. Коли у них все добре на тонкому плані. Коли їх душа, яка вибрала батьком конкретно вас, щаслива і не ушкоджена. А травмувати маленького чоловічка можна дуже просто (але, звичайно, залежить від ступеня його чутливості), починаючи з моменту, як він опинився в животику. А іноді й раніше… І ось тут події і почуття, які супроводжували маму на цих етапах (а також особливо весь перший рік життя) стають дуже важливими, адже живе всередині живота дитина дивиться на світ очима мами.

І те, як транслює йому мама-так він і складає своє перше враження про дружелюбності та безпеки світу. Навіть такий фактор, як зачаття (які емоції відчувала мама при цьому: оргазм і занурення душ один в одного або насильство, сухість, взяття через «не хочу, але треба»?) Такий фактор, як момент, коли мама дізнається про те, що вона вагітна. Коли малюк, зіщулившись у микроточечку всередині мами, чекає її реакції, зачаївшись. Це його самий головний момент: його Богиня, його Всесвіт, його Мама дізнається про його існування!

І в однієї дитини це: щасливо-ошалелое «ааааааа», сльози щастя, ніжні поцілунки майбутнім татом в животик і «я тебе люблю»-з усіх сторін. А в іншого: «Як це?» … і ридання мами….Біжать гормональні хвилі втрати, горя, страху, невпевненості, метання… Самотність…

© Instagram @sashazvereva
Фото на анонс: Instagram @sashazvereva