Скільки грошей треба, щоб зібрати дитину до школи!

558

Багато батьків зараз складають список покупок до школи, щоб нічого не забути. В ньому все – від дрібниць на кшталт гумкою і маркера (речі потрібно підписати, щоб знайти, якщо загубляться) до одягу і ранця. Мами у Мережі обговорюють фінансову сторону підготовки до школи.

Стільки грошей треба…Я почала закуповуватися після випускного в саду. З рюкзака початку. Якщо купувати не всі відразу, а поступово, те не так видно що б’є по кишені, – ділиться своїм досвідом Дарина.

Читайте також:Чек-лист: речі, які знадобляться дитині в дитячому садку

Матуся розповіла про те, що багатодітні батьки, на її погляд, трохи простіше ставляться до питання підготовки дітей в школі та їх фінансового забезпечення:

Є у мене знайома з 5 дітьми… У нас з нею постійно суперечка, що це я з одним парюся, а коли дітей багато-то акцент на грошах не робиш… Це як? Я її зрозуміти не можу і не зможу.У нас іпотека, і я вже думаю, де потім мій син буде жити, коли одружиться. Щоб йому так само важко не було, як нам… А це 5 осіб, всіх одягни, нагодуй. Вивчи. Серце болітиме про житлоплощі. Моя багатодітна знайома так далеко думати не хоче.

© Depositphotos

Подруги обговорили тему підготовки до школі, і багатодітних батьків:

У багатодітних тільки харчування в школі безкоштовне. А з приводу забезпечити дітей житлом не вважаю обов’язковим. Дуже багато серед друзів, які отримали квартирки від батьків, а мало того, що ніякі сім’ї не заводять, так ще й прагнення заробляти немає ніякого (ksana)

Навчалася в місцевості, де 80% сімей багатодітні. Кілька знайомих, у яких в родині по 8-12 дітей. І живуть вони дуже бідно. У них інші цінності і погляди на життя. Це дуже общительнеы, доброзичливі, цілеспрямовані і завжди готові допомогти люди. У них безліч знайомств і зв’язків, вони не бояться роботи (не важливо, це робота в офісі чи на фермі) і тому легко пробивається в житті. Збори в школу не вважаю особливо витратними. Але справа в запитах. Знайома, купуючи шубу вартістю як півквартири щиро вважає себе нищебродкой, тому що це шуба з минулорічної колекції. І другу дитину вони не народжують,так як вважають, що фінансово не потягнуть. Маючи 15 000 доларів в місяць (Фея)

У нас є знайомі, так вони в школу дитину на 50т збирають. Навіщо це все? Я не розумію. Ну в перший клас можна ще зрозуміти, а далі? У кожного свої запити, і погляд на гроші. Ваша подруга просто не заморочується (ОЛЬГА)

Читайте також:Людмила Петрановська розповіла, як потрібно вибирати школу для дитини

Чесно кажучи, не помітила особливих витрат, коли в школу збирала. Форма, портфель, дрібнички, телефон… видали Підручники, прописи видали (Клео)

В третій клас збирала дитини тисяч на 12. В цьому році той же залишимо, смєнка тільки і штани купити, сорочки по акції поки були, накупила, в цьому році тисяч на 5 вийде думаю (Олена)

© Depositphotos

Скільки коштує зібрати дитину в школу, порахували експерти Росстату. Згідно з даними відомства, на придбання форми для хлопчика необхідно витратити не менше 7200 рублів, а для дівчинки — 9200 рублів. На спортивну форму, куди входить у тому числі спортивний костюм для прохолодної погоди, доведеться витратити ще щонайменше 3900 рулів.

Крім того, розраховуючи бюджет на шкільні збори, має сенс включити в список витрат близько 3 000 рублів на купівлю різних канцтоварів та близько 2 000 рублів – на шкільний рюкзак. На думку досвідчених мам, в період знижок та акцій можна зменшити ці суми на 30-40%.

© news.ru

В результаті витрати на збори хлопчика в школу в 2019 році складуть приблизно 16 100 рублів, а на дівчинку — на дві тисячі дорожче.

А співачка Вікторія Макарська, старша дочка якої піде в цьому році в 1 клас, поділилася лайфхаком, як заощадити на шкільній формі.

А який у вас бюджет для підготовки дитини до школи? Яка точка зору вам ближче – автора поста або її багатодітної подруги?

Фото на анонс: Depositphotos