Сповідь мами: «В розвиваючому центрі сказали, що моя дитина незручний»

1621

Плануючи водити дітей на розвиваючі заняття, молоді матусі прагнуть бачити у викладачах своїх однодумців. Однак на ділі іноді відбувається інакше. І тут саме час задуматися: а професійні педагоги вчать малюків?

Читайте також:Дивна мода: про дуже ранній розвиток дітей

Про це пост молодої матусі, яка не стримує емоцій:

Пишу, щоб виговоритися, – розповідає Anita. – Місяць вожу дочка на розвиваюче заняття 1 раз на тиждень на 80 хвилин. Перші 3 рази плакала в самому початку, потім нормально. Останні 2 рази спокійно йде. Вони роблять різні вироби, танцюють, кожне заняття різна тема то про квіти, то про жуків ….

Сьогодні викладач говорить мені, чим ви займаєтеся з дитиною вдома? Я розповідаю, що ліпимо багато, малюємо, клеїмо аплікації…На що викладач говорить: «Аліса не слухається, я їй кажу «сядь за стіл, а вона не сідає. Або не розуміє або не чує у вас»

Сказала вона ще таку фразу: «В садах з незручними дітьми особливо не займаються, вихователям подобаються кмітливі діти».

Моя дитина незручний? Вона спокійна не буйна, не захотіла сісти на стілець за наказом, ну так зацікав! Я саме так і роблю вдома, знайти точки дотику, намагаюся зацікавити, заманити.

Молода матуся задає питання подругам:

Варто продовжувати заняття з таким вихователем? Або мене зачепили за живе? Мені там подобається, але я в шоці від таких слів.

Читайте також:Порада дня: щоб дитина вас слухав, навчитеся правильно з ним розмовляти

Користувачки Мережі порадили автору цієї емоційної історії попрощатися з даними розвиваючим центром:

Не варто більше повертатися на заняття туди. В саду буде цікавіше (Дарина)

Ми теж дуже довго ходили на розвиваючі заняття, і все було добре. Але останнім часом їх змушували сидіти на стільчиках і слухати. Добре, що є слухняні діти. Але моя не з таких, їй потрібно рух і дію. І коли викладач вигнала її за двері, за те, що вона встала зі стільця, з забрала дитину і гроші за заняття, і пішла з цього центру. Вважаю, якщо ти працюєш з дітьми, шукай підхід до всіх, а не тільки до «зручним» дітям. Я б на вашому місці більше не ходила (Noodle)

З приводу вихователів, даремно вона під одну гребінку гребе і по собі судить. Вихователям важко з гіперактивними дітьми. А ваша ніж незручна? Не хоче сідати? Ну та гаразд, малюй стоячи (Марія)

Я б не водила до цієї людини. Особисто вважаю, що такий вік занадто маленький для занять, невелика користь, ви самі вдома даєте максимум. Але якщо вже хочете заняття, то шукайте інші, ця вихователь вже не любить вашу доньку, нічого доброго вона їй не дасть (Люба)

Діти повинні грати, а не сидіти за 2 години і слухати (elia)

Однозначно-ні! Це не педагог. У звичайній групі в саду може і не будуть. Є компенсорные групи і логопедичні. Та в них ставлення краще (Тетяна)

До 5 років взагалі не можна про такі речі говорити, все розвивається, всього вчать. Це я вам кажу як педагог з двома вищими освітами. Для того ви і привели в развивашку дитини, щоб його навчили, а не для зручності (Ксенія)

А як би ви повелися в такій ситуації?

Всі фото: Depositphotos