Прибираємо свіжі і засохлі плями монтажної піни з одягу

1491

Зміст:

  • Як прибрати монтажну піну з одягу відразу після попадання
  • Як впоратися з в’їдається, засохлою піною
  • Які народні способи застосовують в домашніх умовах
  • Ремонтні роботи чистими не назвеш, але спецодяг необхідно утримувати в порядку. До того ж, випадково можна забруднити і ошатне плаття. Від монтажної піни часто залишаються плями, які не відразу помічають. Але навіть якщо вона засохла, привести в порядок одяг цілком можливо.

    Як прибрати монтажну піну з одягу відразу після попадання

    Видаляти свіже плямочка треба негайно, поки поліуретанова піна не просочилася в межволоконные структури тканини. Прибрати сліди допомогою прального порошку або мила не вдасться. Слід застосувати розчинники: ацетон, уайт-спірит, скипидар. Підійде навіть засіб, що знімає лак з нігтів. Також непоганими очисними властивостями володіють бензин і гас.

    Знаючи, як прибрати монтажну піну з одягу, можна врятувати улюблену річ

    Перед очищенням потрібно провести експеримент на малопомітній ділянці тканини, наприклад, зсередини, на припуске шва. Якщо колір не змінився і тканина не порвалася, можна діяти.

    Алгоритм наступний:

  • Акуратно зніміть краплю піни гострим предметом, не розмазуючи її.
  • Промажте місце забруднення розчинником за допомогою невеликого шматочка вати. Тканина повинна добре просочитися. Робіть це, поки піна не почне трохи відшаровуватися.
  • Зачекайте 40 хвилин.
  • Видаліть пляма ганчіркою, змоченою в мильному розчині.
  • Після завершення чистки річ необхідно прополоскати в теплій воді, щоб змити залишки розчинника.

    При роботі з розчинниками користуйтеся гумовими рукавичками і уникайте попадання компонентів на шкіру або в очі.

    Як впоратися з в’їдається, засохлою піною

    Щоб вивести застарілі плями, треба спочатку позбутися від застиглого шару піни на тканини. Його акуратно зрізують гострим ножем, не пошкодивши при цьому волокна.

    Засохлу піну можна вивести медичним препаратом димексидом, який продається в аптеці. Його наносять на пляму, чекають 40 хвилин і чистять м’якою щіткою, намагаючись не зашкодити тканини. Після цього річ перуть вручну з милом або порошком.

    Застосовувати фармсредство не можна для кольорового одягу – активна речовина розчиняє будь-яку фарбу.

    Якщо ви робите ремонт самостійно, одночасно з купівлею поліуретанової піни варто придбати спецзасіб для очищення будівельного пістолета. Воно призначене для розчинення пінистого полімеру.

    Як прибрати монтажну піну з одягу спецзасобом:

  • На непомітній ділянці перевіряють склад на предмет взаємодії з тканиною.
  • Наносять спеціальний засіб на губку або шматок чистої тканини і прикладають до забрудненого місця.
  • Після розм’якшення пінистого полімеру його вичищають жорсткої стороною кухонної губки.
  • Після того як піна видалена з тканини, виріб необхідно попрати в машинці з подвійною дозуванням прального порошку і кондиціонера.

    Які народні способи застосовують в домашніх умовах

    Якщо ви посадили пляма випадково, наприклад, у гостях, а вдома немає розчинників або інших спецзасобів, можна скористатися тим, що під рукою.

    Жиросодержащие кошти чудово видаляють монтажну піну. Щоб вивести такі забруднення, можна скористатися будь-яким рослинним маслом. Його розігрівають в каструльці, губкою наносять на забруднену ділянку і залишають на 30 хвилин. Потім присипають пральним порошком. Через хвилину збивають губкою. Видаляють завдані компоненти щіткою і перуть у машині.

    Позбутися від в’ївся піни допоможе заморожування.

  • Забруднений одяг упаковують в целофановий пакет.
  • Поміщають в морозилку до повного замерзання.
  • Прибирають піну за допомогою ножа або іншого гострого інструменту.
  • Слід, який залишився від поліуретану, перуть розчинником.
  • По завершенні очищення одяг потрібно попрати і ретельно прополоскати.

    Також на забруднення від пінистого полімеру ефективна дія надає ультрафіолет. Влітку можна покласти забруднене виріб на сонце на кілька днів. Протягом цього періоду необхідно постійно розминати забруднену ділянку для більш швидкого відділення і видалення піни з тканини. Коли пінополіуретан отчистится, виперіть одяг з порошком.

    Цей спосіб підходить лише для речей, при виготовленні яких використовувалися міцні матеріали, наприклад, джинсова тканина.

    Не варто намагатися позбутися від будівельного полімеру за допомогою звичайної води – це лише завдасть шкоди виробу. Варто тільки намочити піну, як пляма збільшиться в розмірах, а молекули пінополіуретану глибше проникнуть у волокна. Вивести таку пляму надалі буде важко.

    Дивіться далі: як прибрати запах із взуття