«Там нова система освіти»: Марія Куликова розповіла про навчання 8-річного сина

2402

42-річна Марія Куликова — не тільки талановита і затребувана актриса, але і щаслива мама 8-річного Івана, який народився у шлюбі з актором Денисом Матросовим. Незважаючи на те, що зоряна пара розлучилася, вони зуміли зберегти дружні відносини і разом виховують спадкоємця.

© Instagram @m.kulikova77

Зіркова мама не приховує сина і з радістю ділиться в особистому блозі спільними кадрами. У минулому році Іван пішов в перший клас і Марія розповідала тоді, що пошук відповідного навчального закладу для сина забрав у неї багато сил і нервів, але в підсумку зупинилася на Першій Європейської гімназії Петра Великого, де використовується європейський підхід до освіти та методики навчання, спрямовані на раннє виявлення здібностей і ранню профілізацію школярів.

© Instagram @m.kulikova77

Днями Марія дала велике інтерв’ю тижневику «7 днів» і розповіла про навчання Івана і його успіхи. Також знаменитість розповіла про те, яка вона мама і як допомагає у вихованні Івана його батько Денис Матросов.

Знаменита матуся зізнається, що у відносинах з сином вона — «добрий поліцейський», і в деяких моментах зовсім не може проявити суворість.

В цьому сенсі я жахлива, — нарікає вона. — Не привчаю сина до дисципліни.

Однак у цьому питанні їй допомагає колишній чоловік. За словами Марії, вони з Денисом завжди в тандемі і у них не виникає ніяких розбіжностей в питаннях виховання спадкоємця.

View this post on Instagram

A post shared by Денис Матросов 🎬 (@denismatrosov) on Sep 3, 2018 at 6:31am PDT

Читайте також:Марія Куликова відверто розповіла про довгоочікуване сина, колишнього чоловіка і нових відносинах

Актриса розповіла, що батько Івана мріяв, щоб син вчив китайську мову, однак після довгих обговорень і пошуків педагогів було вирішено, що хлопчик буде вчити англійську і німецьку мови. Марія з гордістю каже, що син розвинений не по роках і зараз захоплюється мультиплікацією. І вже знімає свої перші маленькі шедеври! Крім того, Ваню дуже цікавить усе, що пов’язано з Великою Вітчизняною війною, тому він з особливим завзяттям взявся до вивчення німецької мови.

Школа у Ваньки прекрасна. Я дуже довго шукала, об’їздила весь наш район, але вибрала правильне місце! — переконана актриса. — Там хлопці вчаться мало не до шести вечора. Можна забрати раніше, але я іноді приїжджаю навіть в шість, і все одно, чекаю, коли він там награється, набігається і наобщается. Для дітей це дуже комфортне місце. Є кампус, де вони живуть. Це приватна гімназія, і там нова система освіти. Діти не зобов’язані сидіти п’ять уроків підряд, тому що це протиприродно в їх віці. Потрібно, щоб кровообіг працювало, інакше вони перестають міркувати до другого уроку. Тому в гімназії уроки перемежовуються з різними цікавими завданнями – годинною прогулянкою, шахами, танцями.

© Instagram @m.kulikova77

До речі, у вересні стало відомо, що Іван вперше спробував себе в ролі актора. Правда, поки що головну роль Вані не довірили, він взяв участь у масовці. Зате разом з ним на майданчику була мама – у неї в проекті «Заради твого щастя» головна роль.

Ваня і на знімальному майданчику був не один раз, і в глядацькій залі театру, і за лаштунками. На зйомках йому особливо подобаються грим-вагончики, він їх називає «будинки на колесах». Там і пограти можна, і відпочити. І звичайно, тішить сина і увагу до нього всієї знімальної групи. Пишається, що дружить з дітьми-акторами, зокрема з Артемом Шкляевым, — говорив про спадкоємця Денис Матросов в недавньому інтерв’ю.

© Instagram @denismatrosov
Фото на анонс: Instagram @m.kulikova77, @kulikovafan