Тоді і зараз: як змінювалося легендарний перстень на заручини Кейт Міддлтон

902

В цей день дев’ять років тому, 16 листопада 2010 року, багато світові видання облетіла довгоочікувана новина про заручини принца Вільяма з його коханої Кейт Міддлтон. Дівчина була щаслива і милувалася своїм особливим прикрасою.

© express.co.uk

Читайте також:Ювелірний магазин на руках: у Мережі обговорюють прикраси Меган Маркл

Передусім це розкішне кільце належало принцесі Діані. Воно було виготовлено майстрами ювелірного бренду Garrard з 18-каратного білого золота, 12-каратного овального цейлонського сапфіра і 14 діамантів. Вважається, що ювелірів надихнула улюблена брошка королеви Єлизавети II, яка раніше була вручена королеві Вікторії її чоловіком в якості весільного подарунка.

© thecourtjeweller.com

Як відзначають зарубіжні видання, в королівському палаці були вкрай незадоволені вибором нареченої принца Чарльза. Справа в тому, що леді Діана вирішила готове кільце з ювелірного каталогу. Тобто воно не було виконано на замовлення. Сім’я нареченого була засмучена: тепер багато мали можливість носити таке ж прикраса, як майбутня королева. Кільце з сапфіром навіть згадувалося як «кільце простолюдина».

Проте Діана була невблаганна: вона вибрала собі кільце і не хотіла його міняти. До речі, в 1981 році воно коштувало 28 000 фунтів стерлінгів (~2,3 мільйона рублів). Зараз оцінюється приблизно в 300 000 фунтів стерлінгів (~ 25 мільйонів рублів).

Читайте також:Розкішно: Кейт Міддлтон одягла сережки, належали прабабусі принца Вільяма

Відомо, що кільце в перший раз піддався часткової переробки в роки життя принцеси Діани. Спочатку сапфір мав лише вісім зубців, по два в кожному кутку. Але через два роки після весілля були додані ще шість. Імовірно, з метою більш надійного закріплення великого каменя.

© hellomagazine.com

Коли новою господинею кільця стала Кейт Міддлтон, це прикраса також переробили. Але зміни зовні не видно. Справа в тому, що кільце виявилося велике для нареченої принца Вільяма. Тому придворний ювелір змінив його розмір – з I (15,29) до H (14,88), помістивши всередині кільця маленькі платинові пластини. Відзначимо, в Англії розміри кілець позначають літерами від A до Z.

© Instagram @lojadacaroline

Читайте також:Королевська заручини: 10 цікавих фактів про обручку принцеси Беатріс

Принцеса Діана не приховувала: вона планувала, щоб її прикраси в майбутньому носили обраниці синів.

Я хотіла б, щоб ви розподілили всі мої коштовності синам. Щоб їхні дружини могли з часом їх отримати. Я залишаю точне розділення прикрас на ваш розсуд, – цитували намір леді Діани зарубіжні видання.

Вручаючи кільце мами своїй нареченій, принц Вільям зізнавався: воно дуже дорого йому. Майбутній король не приховував емоцій, кажучи про те, що леді Діана наче була поруч із ним у важливий день.

© Instagram @barirahmaddi, @life.of.a.duchess

А у вашій родині є фамільні прикраси, які переходять з покоління в покоління?

Фото на анонс: Instagram @theduchess_kate, @joydreamslink