У королівській сімї Нідерландів з давніх часів використовують незвичайний спосіб захисту дітей від хвороб

1090

Багато батьки вірять у різні прикмети, які ведуть свій початок з давнини. Як виявилося, ця тема близька і королівської сім’ї Нідерландів. У Мережі з’явилося фото, на якому глава монархії зображений в милій домашній обстановці з двома дітьми та дружиною.

Король Нідерландів Віллем-Олександр і королева Максима на цьому знімку ще в якості принца і принцеси. Це було у 2005 році — після появи на світ другої доньки Алексії. Разом з батьками поруч з малям знаходиться і старша дочка пари — Катаріна-Амалія. Зверніть увагу на колиску дитини!

Читайте також:Цікаво: як Кейт Міддлтон вибирає коляску для дітей

Малятко Катаріна-Амалія лежить у колисці, щедро прикрашених срібними ложками. І це своєрідний захист. Від чого? Приміром, від інфекцій. Знезаражувальні властивості цього металу були відомі ще з давнини. Срібло додавали у воду, носили в якості оберегів. До речі, традиція дарувати срібну ложку на народження малюка відома і російським мамам.

© Instagram @kembricistan

Нинішні вчені продовжують вивчення властивостей срібла. Довели, що срібло підвищує захисні функції організму, сприяє регенерації тканин. Зараз у науковому співтоваристві оцінюють потенційні екологічні наслідки та ризики, як різні властивості наночастинок срібла впливають на різні організми. Тобто вже не просто ложку покласти в дитячу ліжечко…

© Instagram @argentasilver

Читайте також:Королівські роди: де з’являються на світ діти монархів

Нагадаємо, король Нідерландів Віллем-Олександр і королева Максима — багатодітні батьки: вони виховують принцесу Катаріну-Амалію Беатрікс Кармен Вікторію (15), принцесу Алексію Юліану Марселу Лорентин (14) і принцесу Аріану Вильгемину Максиму Інес (12). Цікаво, чи всі спадкоємиці королівської сім’ї спали в ліжечку, оточені срібними ложками?

© Instagram @maximaqueen
© Instagram @maximaqueen, @postcrossing_nederland
Фото на анонс: Instagram @maximaqueen