У скільки місяців дитина починає гуліть

1842

Зміст:

  • У скільки місяців починається гуління
  • Коли дитина вимовляє слова та перші фрази
  • Як навчити малюка говорити
  • Удосконалення мовлення – показник дорослішання малюка, його психічного і емоційного розвитку. Щоб вчасно розпізнати патологію, необхідно знати, коли дитина починає агукати і агукати, а також в якому віці має виголосити перші склади і слова.

    У скільки місяців починається гуління

    Формування мови відбувається в 3 етапи. Перший є підготовчим. Дитина освоює звуки голосні, а потім приголосні. Він чує, як спілкуються дорослі, і намагається включитися в розмову. Але йому доступно тільки гуління.

    Важливий етап в розвитку мови – це коли дитина починає агукати і агукати

    Перші спроби заговорити дитина робить у віці 6-12 тижнів. Він вміє виражати емоції, вимовляє «у», «а», «е». Чим старше дитина, тим довше триває гуління.

    Якщо до 3 місяців життя дитина мовчить, то варто звернутися до педіатра, Лора і невролога. Можливо виною патології розвитку або недостатнє спілкування батьків з малюком. В останньому випадку можна запросто змінити ситуацію, якщо постійно говорити з дитиною, розповідати йому вірші і співати пісеньки.

    Приблизно до віком 12-16 тижнів дитина починає сміятися. Він не просто посміхається, а може реготати в захлеб, якщо його розсмішити.

    У цьому ж віці він вимовляє приголосні звуки, наприклад, «б», «п», «м». Можна почути «бе», «ме». Ближче до 5-6 місяців дитина вже не просто гулить або видає звуки, він починає вимовляти прості склади. Батьки можуть почути «ам», «ма». Як правило, малюк вимовляє склади усвідомлено, наприклад, проситься на ручки або їсти.

    Коли дитина вимовляє слова та перші фрази

    З піврічного віку починається другий етап розвитку мовлення. Від дитини можна почути перші слова. Однак частіше цей період відтягається ближче до 8-9 місяців життя. Малюк вимовляє «мама», «тато», «баба». Йому доступні прості слова, які складаються з двох однакових складів. Більш складні він освоює до першого дня народження.

    У нормі В 1 рік дитина знає до 10 слів і розуміє мову батьків. Перші фрази доступні до 1,5-2,5 років. Дівчатка починають пов’язувати слова в речення раніше, ніж хлопчики. Малюкам в цьому віці доступні прості фрази, наприклад, «мама їсти», «підемо гуляти», «дай ляльку».

    Іноді пропозиції можна почути тільки до 3 років, і це нормально.

    У віці 2,5-3 років мова вдосконалюється, значно поповнюється словниковий запас. Дітям доступні складні пропозиції, вони можуть змінювати відмінки, говорити в множині.

    Якщо у дитини в цьому віці є проблеми з вимовою звуків, то можна здатися логопеда. Однак при відсутності патологій мова поступово вдосконалюється. Дитина, слухаючи дорослих, починає правильно вимовляти слова.

    Як навчити малюка говорити

    У якому віці дитина вимовить перші слова, залежить від спадковості, а також від активної участі батьків. Якщо постійно і терпеливо займатися розвитком мовлення з малюком, то він почне говорити раніше.

    ГоворитьЗ дитиною треба говорити з народження, навіть якщо здається, що він ще нічого не розуміє

    Рекомендації:

    • Якомога більше спілкуватися з дитиною. Кожну свою дію потрібно обумовлювати, розповідати про предмети навколо. Говорити необхідно вдома і під час прогулянок.
    • Не сюсюкати, не перекручувати мова. Малюк говорить так, як чує. Якщо перекручувати слова, то він теж буде неправильно їх вимовляти.
    • Займатися розвитком дрібної моторики пальців. Підійдуть пальчикові ігри, наприклад, «Ладушки», «Сорока-ворона», масаж.
    • Вимовляти слова повільно, щоб дитина зміг їх запам’ятати.
    • Повторювати все сказане за малюком. Завдяки цьому він почне дублювати мова батьків.

    Не можна ігнорувати спроби дитини заговорити. Увагу батьків – найкраща нагорода для малюка за витрачені зусилля.

    Розвиток мовлення дитини індивідуально для кожного малюка. Дитина обов’язково почне говорити, коли буде готовий до цього.

    Дивіться далі: коли дитина починає повзати