Це взагалі законно? На шкільних зборах сказали, що треба купу всього придбати для роботи вчителя…

462

Напередодні початку нового навчального року класні керівники проводять батьківські збори. У числі питань обговорюються і покупки.

Читайте також:Стало відомо, скільки батькам в цьому році доведеться витратити на підготовку до школи

Найважче тим, хто відправляє дитину в перший клас. Чому це так, розповіла матуся в ніком в Мережі Іволга.

Ось і пройшло у нас перше збори першокласників… загалом Все, як завжди, клас порожній, необхідно купити принтер. У вас теж так? – поцікавилася вона.

З’ясувалося, що в багатьох класах поширена традиція купувати в шкільний кабінет те, чого, на думку педагога, там не вистачає.

У нас в минулому році + до принтера ще вікно треба було замінити, т. к. старе розбив хтось. Пофарбувати стіни, поставити умивальник (Аміра УммЗубайр)

Сестра пішла в перший клас. Вони повністю ремонт робили (Наталія)

Все залежить від батьківського комітету. Розповім нашу історію. Вчителька (молода і зухвала) вирішила за наш рахунок собі меблі замінити. У підсумку ми почали щось там заміряти, потім подумали — посидить за звичайним столом і речі буде зберігати на полицях. А ноутбук на парті постоїть. Принтер купили. Колишній забрав попередній клас. Коли купили новий, не стали оформляти договір дарування. Заберемо з собою, коли підемо. Довелося купити і кулер, щоб діти воду пили. Після закінчення початкової школи подаруємо класу, який після нас прийде (Альона)

Мами дошкільнят поцікавилися: потім учитель початкових класів принтер? Адже, як виявилося, його найчастіше просять купувати. Досвідчені батьки школярів пояснили:

У кожному першому класі бувають батьки, які забувають проконтролювати вміст портфеля дитини. І за п’ять хвилин до початку уроку вчитель з’ясовує, що у дитини немає потрібної зошити. В такому випадку теж зручно мати принтер — роздрукував необхідні сторінки і навчальний процес не порушено.

Для того, щоб дитина краще засвоїв матеріал, можна роздрукувати наочні посібники, картки для самостійної роботи, кросворди для закріплення і так далі. Це дуже зручно, коли перед кожною дитиною лежить листочок з цікавим завданням, крім матеріалу в підручнику. Дітям треба змінювати вид діяльності. Крім завдань, зручно друкувати всі оголошення для батьків, а також нескінченні характеристики, діагностики і т. д. В деяких школах формально вчитель може роздрукувати щось в адміністрації, але, як правило, коли тобі дуже потрібно, доступу до принтера немає (Ірина)

У нас багато друкують. Завдання додаткові ерудит, розмальовки на перерви, завдання, коли йде підготовка ВВР, технологія і день. Син постійно якісь роздруківки приносив. В минулому році 8 пачок паперу пішло (Ольга)

Деякі батьки пропонували уважніше читати закон, який регулює сферу освіти в нашій країні. Були і ті, хто звернув увагу на статтю, яка говорить: «Освітні організації повинні мати у власності або на іншій законній підставі майно, необхідне для здійснення освітньої діяльності, а також іншої передбаченої статутами діяльності освітніх організацій».

Досвідчені матусі підвели підсумок питання про купівлю оргтехніки в клас:

Потрібно допомагати вчителеві, але не виконувати всі його забаганки.

А ви купуєте будь-які великі речі в дитячий сад або школу? Розкажіть про свій досвід.

Всі фото: Depositphotos