Чим відбілити шкіру в домашніх умовах

1103

Зміст:

  • Коли потрібні відбілюючі засоби
  • Як прибрати пігментацію на обличчі в домашніх умовах
  • Відбілювання в інтимній зоні
  • Проблема, як відбілити шкіру, актуальна в будь-якому віці. Шкіра набуває жовтуватого відтінку, на ній з’являються пігментні плями, і особа втрачає свою привабливість. При грамотному підході впоратися з цією проблемою досить просто. Потрібно тільки розуміти причину і дотримуватися при цьому ряду правил.

    Коли потрібні відбілюючі засоби

    Шкіра з віком втрачає свіжість, стає темною, покривається плямами жовтого або сірого кольору. Але молодим дівчатам теж може знадобитися освітлення. Шкіра стає менш привабливою з різних причин. Велику роль грає вроджена схильність до пігментації. У багатьох людей від народження смаглява шкіра або з дитинства проявляється схильність до веснянкам.

    Відбілити шкіру допомагають маски з фруктів і овочів

    Причинами пігментації також можуть бути:

    • зміна гормонального фону;
    • надмірний засмага (якщо не контролювати час перебування на сонці, то ніжна шкіра червоніє, а потім лущиться, а при подальшому прийомі ультрафіолетових ванн набуває нерівномірне забарвлення);
    • наслідки захворювань: плями з’являються при проблемах з печінкою, шлунком, через нервових розладів, після тривалого прийому ліків;
    • вагітність.

    У ряді випадків знадобиться спочатку вирішити питання зі здоров’ям, пройти курс лікування, відновити вітамінний баланс. Швидко і ефективно повернути шкірі привабливість можна, якщо точно визначити причину виникнення проблеми.

    Як прибрати пігментацію на обличчі в домашніх умовах

    Не завжди знаходиться час на відвідування косметичних салонів, але цілком реально буквально за один день освітлити шкіру на обличчі самостійно. Для цього не потрібні дорогі магазинні засоби.

    Знадобляться звичні і доступні продукти і речовини.

  • Перекис водню. Цей чудовий компонент зробить маску ефективніше – він володіє антисептичною властивістю, очищає пори, видаляє пігментні плями. Перекис можна змішати з сухими дріжджами або додати в кашку з двох чайних ложок жирного сиру і жовтка. Ввечері нанесіть маску на обличчя на 15 хвилин, змийте, після чого використовуйте нічний крем.
  • Лимон. Діє м’яко, відбілює і вирівнює колір, запобігає появі прищів. Сік цитруса можна застосовувати замість лосьйону для проблемної шкіри, додавати в маску з меду та оливкової олії.
  • Харчова сода. Підходить не тільки для чищення посуду, але і боротьби з потемнениями на обличчі. Ефективно навіть просте протирання за допомогою вологої серветки, на яку нанесено трохи цього порошку. Ще краще діє при додаванні в маску зі сметани і перекису водню.
  • Один сеанс надає шкірі сяйво і робить її чистою. Але для закріплення результату бажано повторити процедуру кілька разів, комбінувати із протиранням огірковим соком або лосьйоном з петрушки. Це вбереже шкіру від пересушування, зробить її більш еластичною і м’якше.

    Відбілювання в інтимній зоні

    Приховані під одягом ніжні ділянки не отримують в достатній кількості кисню, що контактують з білизною, перегріваються, пошкоджуються в процесі епіляції. Негарно, коли в зоні бікіні видно темні грубі ділянки епідермісу. Для догляду за ними існують спеціальні засоби, що містять глюкуронову, молочну, аскорбінову кислоту, ефірні масла, екстракти трав.

    Для видалення пігментації в інтимних місцях можна користуватися і народними засобами на основі свіжовичавленого соку лимона або петрушки, кефіру, білої глини.

    Способів відбілити пігментні плями багато, завжди є можливість вибрати найбільш підходящий з урахуванням своїх переваг і типу шкіри. Краще не відкладати боротьбу з потемнениями, постійно піклуватися про колір і стан особи, застосовувати захисні косметичні засоби.

    Читайте далі: як освітлити волосся на руках