Чим відмити фломастер з шкіри дитини: безпечні методи

1351

Зміст:

  • Вода
  • Косметичні засоби
  • Спиртові розчини
  • Засоби для гігієни порожнини рота
  • Олія і вазелін
  • Сода
  • Яскраві, красиві фломастери привертають увагу маленьких дітей. Вони ними малюють в альбомах, зошитах, на шпалерах в дитячій і, звичайно, на своєму тілі. Побачивши свою дитину з таким розписом на лобі, кожен батько задумається, чим відмити фломастер з шкіри дитини швидко і безпечно.Чим відмити фломастер з шкіри дитини?

    Вода

    Чим швидше ви будете діяти, тим легше пройде весь процес. Ретельно вимийте забруднені частини тіла теплою водою з милом. Так ви приберете ще не впитавшийся барвник з поверхні шкіри. Крім того, така нехитра маніпуляція дозволить видалити жирову плівку, і всі ваші подальші дії принесуть більше користі.

    Косметичні засоби

    Прибрати сліди шкіри допоможе засіб для зняття макіяжу. Це може бути молочко або міцелярна вода. Нанесіть їх на ватку і протріть в потрібних місцях. Після процедури обов’язково помийте дитини теплою водою.

    Спиртові розчини

    Якщо треба відмити малюнки на руках, можна сміливо брати антисептики або спиртовмісні рідини. Нанесіть їх на шкіру і трохи почекайте. Потім вимийте руки теплою водою.

    Засоби для гігієни порожнини рота

    Хороші батьки воліють дієві, але безпечні методи боротьби з дитячими пустощами. Серед таких можна виділити зубну пасту і ополіскувач для рота. Видавіть трохи пасти на розмальований ділянку шкіри. Починайте масажувати. Дрібні абразивні частки в пасті будуть відлущує верхній шар шкіри, тим самим видаляючи забруднення. Потім протріть ватяним диском, змоченим в ополіскувачі.

    Олія і вазелін

    Будь-який продукт, що містить жир, підійде для очищення шкіри малюка. Це може бути масло для тіла, вершкове масло, вазелін. Нанесіть його на потрібне місце і втирати легкими круговими рухами. Видаліть залишки серветкою.

    Сода

    Змішайте трохи харчової соди з водою. У вас вийде натуральний скраб. Використовувати його треба акуратно, щоб не пошкодити ніжну шкіру дитини. Нанесіть кашку і масажуйте кілька хвилин. Потім добре промийте під проточною водою.

    Народні засоби діють м’яко, але не завжди виявляються ефективними. Часто вони роблять сліди від фломастерів блідіше, але не прибирають їх до кінця. В такому випадку доведеться повторити процедуру кілька разів. В майбутньому намагайтеся вибирати для малюків фломастери на водній основі. Вони такі ж яскраві, але дуже добре змивається звичайною водою. Якщо дитина спробує на смак такий фломастер, то ніяк не нашкодить собі.

    Дивіться далі: чим відмити зеленку