Чи варто пити відвар з листя малини перед пологами

1588

Зміст:

  • Чим корисні листя малини перед пологами
  • Думки лікарів
  • Як пити напої з малинових листя
  • Як заварювати листя
  • Щоб пологи пройшли легше і швидше, можна приймати чай з листя малини. Але якщо неправильно його приготувати або вживати раніше покладеного терміну, то можна нашкодити собі.

    Чим корисні листя малини перед пологами

    Ягоди містять корисні речовини, зокрема аскорбінову кислоту, яка потрібна для зміцнення імунітету. Але жінкам в положенні, які незабаром стануть мамами, слід вживати чай з листям малини. Він корисний для переймів, так як може їх викликати не гірше стимулюючих препаратів.

    Чай з листям малини можна вживати перед пологами, але не раніше 36 тижня

    Гарячий відвар з листя активізує скорочення матки, стимулює діяльність мускулатури, але такий вплив може стати корисним тільки після 36 тижня. На більш ранніх термінах при вагітності від малинового чаю варто відмовитися, оскільки може статися викидень.

    Краще пити холодний напій. Він покращує еластичність тканин, внаслідок чого шийка стає м’якою, швидше розкривається і менше травмується в ході пологів.

    Думки лікарів

    Перш ніж приступати до фітотерапії, варто проконсультуватися з гінекологом. Він оцінить стан плода та вагітної, дасть рекомендації по застосуванню відвару або зовсім заборонити його.

    Как заваривать

    При гіпертонусі не можна вживати чай з листя малини

    Думки лікарів з приводу чаю з листя малини розходяться. Гінекологи в своїх твердженнях відштовхуються від перебігу вагітності. Якщо одним породіллям відвар корисний, то іншим він може завдати шкоди.

    Лікарі можуть порекомендувати чай, сушені або свіжі листя малини тільки в тому випадку, якщо немає загрози або ж пологи відстрочуються, ні сутичок, слабка пологова активність. Важливо звертати увагу і на температуру напою.

    Як пити напої з малинових листя

    Вживати відвари краще перед пологами. Починаючи з 36 тижня, можна випивати по 1-2 чашки теплого напою в день.

    Якщо вживати його на більш ранньому терміні, то він не повинен бути гарячим, інакше буде стимулювати пологову діяльність, яка ще не доречна. Хоча для виклику сутичок він як раз до речі. Коли пологовий процес буде запущений, відійде слизова пробка і виллються води, то обмежувати обсяг випитого напою не варто. Можна пити гарячий відвар в будь-якій кількості.

    В інших випадках жінці варто вживати ледь теплий або холодний чай, не більше 1 чашки в день.

    Як заварювати листя

    Від правильного приготування залежить ефект напою. Сировина має бути якісним, бажано його заготовляти самостійно. Підійде сушений або свіжий лист. Найбільш корисне сировина, зібрана навесні або в червні. Заварювати стоїть в термосі або заварювальному чайнику. На 500 мл окропу знадобиться жменя листя. Настій вживати через 15 хв., варити його не потрібно.

    Можна заварювати невеликі порції напою. Для цього сушені листя подрібнити до стану порошку. 1 ч. л. сировини залити 200 мл окропу, чашку накрити тарілкою і залишити на 15 хв.

    Для виклику сутичок можна приготувати більш міцний напій, але починати прийом потрібно зі слабкої концентрації, щоб подивитися реакцію організму.

    Чай з малинових листя зміцнить імунітет вагітної і посприяє легких пологів. Крім цього на пізніх термінах напій запобігає розвиток залізодефіцитної анемії.

    Дивіться далі: чому виникає чхання при вагітності