Чи можна робити татуаж брів вагітним

1400

Зміст:

  • Що таке перманентний макіяж, татуаж брів
  • Дозволений татуаж при вагітності
  • Татуаж на ранніх і пізніх термінах
  • Як знизити шкоду від татуажу
  • На питання про те, чи можна робити татуаж брів вагітним, є конкретна відповідь: не рекомендується. Процедура провокує запальні реакції, алергію, викидні та передчасні пологи. Знеболюючі препарати проникають у кров, впливають на плід.

    Що таке перманентний макіяж, татуаж брів

    Татуаж або перманентний макіяж – це процедура введення пігменту під шкіру, схожа на наколювання татуювання. При татуаж брів косметолог вводить пігменти за допомогою спеціальної голки у шкіру. Завдяки цьому пацієнтці не потрібно накладати косметику щодня.

    Відповідь на питання, чи можна робити татуаж брів вагітним негативний

    Татуаж роблять у спеціалізованих косметичних салонах. Проводять її навчені косметологи. Для процедури використовують одноразові голки, тому ймовірність запальних реакцій максимально знижена.

    Дозволений татуаж при вагітності

    Татуаж є болючою процедурою, тому її не рекомендується проводити під час виношування плоду. У цей період у жінки загострюються всі відчуття, тому біль під час татуажу відчувається сильніше. На тлі больового синдрому підвищується тонус матки, що призводить до погіршення стану.

    Татуаж на ранніх і пізніх термінах

    До 12 тижнів виношування татуаж не роблять, так як під час і після процедури є ризик викидня з-за сильного больового синдрому. Якщо пацієнтка вже на терміні 13 тижнів і більше, перманентний макіяж не рекомендується, так як можлива загроза переривання вагітності, передчасні пологи.

    Також є інші причини, за яких татуаж не рекомендується:

    • виникнення запальної реакції внаслідок слабкого імунітету;
    • підвищення артеріального тиску;
    • зараження інфекційними хворобами: ВІЛ, гепатит та іншими;
    • негативний вплив знеболюючих засобів на дитину;4
    • алергія на барвники;
    • кровотеча під час або відразу після процедури.

    Також татуаж не роблять, якщо є вугрі, ранові поверхні на шкірі.

    Як знизити шкоду від татуажу

    Якщо жінка не може відмовитися від процедури, то перед її проведенням слід вибрати хороший салон і досвідченого майстра, який працював з вагітними пацієнтками. Обов’язково відвідують гінеколога для оцінки перебігу вагітності. Напередодні татуажу стерильність перевіряють приміщення, наявність одноразових голок.

    Щоб після процедури не з’явилося запалення та інших небажаних реакцій, не використовувати сонцезахисні креми, засоби по догляду за шкірою, не ходити в лазню і сауну.

    Не можна вищипувати брови в перші 3 доби після татуажу, чіпати їх немитими руками. Це сприяє розвитку запалення і інфікування ранової поверхні.

    Якщо після татуажу в місці ран утворилися скоринки, їх не можна знімати. В іншому випадку рана знову відкривається, заноситься інфекція, розвивається запалення.

    Робити татуаж жінкам під час виношування плоду не рекомендується. Процедура призводить до запалення, алергії, викидня, аборту, передчасних пологів та іншим станам. Краще відмовитися від татуажу на час виношування плоду.

    Також рекомендуємо почитати: гестаційний термін вагітності