Чи існують кращі пози для зачаття дитини

2323

Зміст:

  • Ефективні пози для зачаття – правда або міф
  • Кращі пози для зачаття
  • Чому поза ніяк не впливає на зачаття
  • Пози для зачаття дівчинки або хлопчика
  • Що може перешкодити зачаттю
  • Багато пар рано чи пізно замислюються про продовження роду. Але, на жаль, бувають такі ситуації, коли бажана вагітність не настає. Це відбувається з-за проблем зі здоров’ям або настроєм партнерів, з-за неправильно вибраного часу для зачаття. Існує думка, що на спроби завагітніти впливають пози для зачаття дитини. Чи Так це насправді?

    Ефективні пози для зачаття – правда або міф

    Партнери, які давно хочуть завести дитину, якщо їх спроби не закінчуються успіхом, намагаються знайти спосіб підвищити ймовірність зачаття. Вони починають вираховувати дні овуляції, займатися сексом в строго певний час, а також вибирати ті самі найбільш ефективні пози. Але чи впливає поза на ймовірність зачаття чи ні?

    Поза для зачаття дитини не впливає на ймовірність запліднення

    На сьогоднішній день не існує будь-якої медичної доказової бази, що підтверджує, що в якихось одних позах зачаття найбільш імовірно, ніж в інших. Всі поради щодо вибору пози будуються виключно на особистому досвіді і здогадах пар, яким вдалося завагітніти.

    При цьому не проводилося досліджень, які б показали, що саме «правильно» обрана поза призвела до довгоочікуваної вагітності. Тому лікарі не вважають позу одним з факторів, який може підвищити шанси на настання вагітності.

    Кращі пози для зачаття

    Люди без медичної освіти вважають: для того щоб збільшити ймовірність зачаття, потрібно забезпечити максимальний приплив насінної рідини до матки. Для цього слід:

    • вибрати ту позу, де статевий член знаходиться найбільш глибоко у піхву жінки;
    • виключити витікання сперми з піхви після закінчення сполучення, для цього не вставати відразу після статевого акту, а полежати 10-20 хвилин;
    • по можливості прийняти позу «берізка» після сексу.

    Вагітність може наступити при статевому акті в будь-якій позиції з будь-якою глибиною проникнення, тому сприятливі пози для зачаття на сьогоднішній день це міф.

    Список поз, складений методом спостережень та аналізу інформації від великої кількості пар, які вірили в ефективність обраної пози і змогли завагітніти:

    • місіонерська позиція;
    • на четвереньках або поза собачки;
    • поза на боці;
    • генеральська поза.

    Як видно, всі ці пози забезпечують максимальний контакт між партнерами. До того ж, зазначені пози є найбільш популярними і поширеними. Але, знову-таки, це лише здогадки, які нічим не підтверджені.

    Чому поза ніяк не впливає на зачаття

    У нормі при регулярних статевих контактах без контрацепції вагітність повинна наступити протягом 1-1,5 років. Якщо цього не відбувається, значить потрібно пройти обстеження у лікаря, причому обом статевим партнерам. Причин, які можуть вплинути на відсутність вагітності, безліч. І серед них ніколи не буде «неправильно» обраної пози для статевого контакту.

    Чим варто керуватися всім бажаючим зачати дитину – так це датою овуляції. Але це не означає, що статеві контакти повинні бути рівно в день овуляції, необхідно займатися сексом і до неї, і після. Це точно підвищує шанси на зачаття.

    благоприятныеСприятливі дні для зачаття – 7-21 дні циклу.

    Також важлива частота статевих контактів. Оптимальним вважається секс з інтервалами в 2-3 дні. За цей час встигає синтезуватися необхідну кількість сперматозоїдів, і всі вони активні і готові до запліднення. Якщо збільшити інтервал між статевими контактами, то є ризик, що в спермі буде присутній велика кількість нежиттєздатних чоловічих статевих клітин. А більш частий секс призводить до зниження абсолютної кількості сперматозоїдів.

    Ще одним фактором, який може впливати на зачаття, вважається використання лубрикантів та мастил. Деякі з них дійсно знижують рухливість сперматозоїдів. Якщо вам так необхідна додаткова змазка, то краще використовувати спеціальні засоби, які підвищують активність сперматозоїдів.

    Пози для зачаття дівчинки або хлопчика

    Спрогнозувати зачаття дитини певної статі неможливо. Це відноситься як до вибору певної дати, так і до вибору пози для статевого контакту. Стать визначається абсолютно випадковим чином і залежить від того, яку хромосому несе сперматозоїд, оплодотворивший яйцеклітину.

    Що може перешкодити зачаттю

    Від чого ж тоді, на думку лікарів, залежить зачаття?

    • гормональний фон;
    • стан здоров’я обох партнерів;
    • відсутність інфекцій, що передаються статевим шляхом;
    • регулярність статевих відносин;
    • відсутність шкідливих звичок;
    • правильне харчування;
    • виняток стресу.

    Можна помітити, що серед них немає пункту про правильному виборі пози для зачаття дитини. Тому при тривалій відсутності вагітності необхідно проконсультуватися з лікарем і перевірити своє здоров’я. Якщо обидва партнери здорові, необхідно виключити вплив шкідливих факторів навколишнього середовища та налагодити своє харчування. У більшості випадків цих рад достатньо для успішного зачаття.

    Читайте далі: внутрішньоутробні інфекції у новонародженого