Чоловік витрачає на мене 6 тисяч за півроку, а потім говорить, що дорого обходжуся…

1312

Народження дитини часто є лакмусовим папірцем для відносин подружжя. Багато негативні риси оголюються саме в цей час. Так сталося і в родині молодої матусі з ніком в Мережі Тетяна.

Я матеріально залежу від чоловіка. Чому чоловіки стають жадібними, причому по відношенню до самим близьким людям? В його розумінні я марнотрат і скільки мені дай, все витрачу. Хоча такого ніколи не було, я ніколи не мала і не маю доступу до його фінансів, — ділиться наболілим автор. — Живемо ми разом 4 роки, 3 у шлюбі. До заміжжя відмінно виглядала, завжди була добре одягнена. До декрету одягалася за свою зп (на чоловіка витрачала теж), половину віддавала чоловікові за знімання квартири, а він збирав на внесок на купівлю квартири. Потім я пішла в декрет, відповідно грошей у мене немає( дитячі мінімалка і на ті він зазіхає). Чоловік не дає або дасть 1000 руб і я повинна їх не витрачати, так як за його словами у нього грошей немає. Але він така людина, якщо вони і будуть, все одно скаже що їх немає або їх мало.

У магазини я не ходжу, даю списки, а він купує сам. Коли кажу, давай я піду, він мені «сиди/гуляй з дитям, нічого там ходити». Все повинно бути під його контролем, я не можу ні кроку вліво, ні кроку вправо ступити. Не можу сходити в магазин через дорогу з дитиною, якщо сходжу, значить, шарахаюсь десь.

Раніше відмазкою в якій — небудь покупки для мене була покупка квартири, у результаті квартира куплена, кредит погашений, а на мене все немає грошей. Казав, що за іпотеку розплатимося і вдома на поличку буде класти зарплату і загальний котел, тепер включив задню.

Читайте також:Експерт розповіла про тонкощі нової постанови про пільгової іпотеки для сімей з дітьми

Треба збирати гроші дочці на майбутнє, на квартиру побільше. Я розумію, що це треба, але мені реально одягнути і взути нічого. Я ходжу в розтягнутій після вагітності одязі.

Перш, ніж щось купити мені, ми повинні посваритися мало не до розлучення. Витрачає 6 тисяч разів за півроку, а потім говорить, що дорого обходжуся (начебто жартома, як між іншим). Так прикро.

Каже, що мої думки не про те, але якщо реально нічого одягнути, а можливості у чоловіка є. Як бути? Радьте!

Дитині 1,3, тому на роботу не скоро. Вдома працювати не дасть дитина, вона в мене мамина і чоловік проти. Постійно лаємося з-за грошей.

На харчування йому не шкода, на дочку теж, але як тільки стосується мене, так грошей немає і не знає коли буде, зп затримують. Коханки немає (не треба мені навіть про це писати!!!).

Відносини погіршилися, інший раз думаю про розлучення, такі думки після сварок. Він постійно мені тикає всім, каже, як треба робити. Живемо як сусіди з ним. По відношенню до дочки все чудово. Скільки разів намагалася поговорити з ним, але серйозно не сприймає.

Ось така складна ситуація… Подруги прийшли на допомогу, пропонуючи різні варіанти вирішення проблеми:

Люди різні бувають, до кожного свій підхід, хтось так розуміє, хто то так. Може, варто налякати реально розлученням, поїхати до мами. Побоїться втратити, і реально заворушиться. Мені особисто таке допомогла в свій час, ніж-то ситуація була схожа (Наташа)

Напишіть йому список того, що вам необхідно + щомісячні витрати. Це і йому допоможе, і ви будете бачити, що вам дійсно потрібно. Впевнена, що чоловік вас зрозуміє і якщо не одразу, то з часом все буде.

Потерпіть до виходу на роботу. Я розумію вашого чоловіка, він хоче забезпечити вашу сім’ю. Я сама зараз працюю і вкладаю весь свій дохід у поліпшення добробуту, забуваючи про себе… Деколи хочеться всю зп спустити на речі, але коли бачу відсутність необхідності, запал спадає, адже є витрати у чому важливіше… Це психологія… не думаю, що вас він хоче образити або обділити. Просто скажіть йому, що вам це дійсно зараз потрібно (Сонце)

Жах!!! Мій буде 3 роки в одних штанах ходити, але мені і доньці купить якщо не всі, то найнеобхідніше! Немає поваги у нього до вас! Як до домробітниці якийсь! І гуляти ви, напевно, нікуди не ходите?! Йому грошей шкода? Так все життя пройде, а гір золота не заробити і толком життя не живете, а проживаєте… це сумно. Чоловік жаднюка. Я б втекла! (Олександра)

Читайте також:Як пояснити чоловікові, що на дітях не можна економити?

Ви мене вибачте, але я ні коли не розуміла шлюбів, де у кожного свої гроші. Ми з чоловіком до шлюбу офіційного прожили майже два роки, і з першого дня всі в общак. І було часом я більше заробляли, потім декрет… які тоді у мене гроші? і виплатили іпотеку. Та одяг купуємо кому що потрібно. А у вас, то моє, то твоє. Сил вам на вирішення цієї проблеми (Таня)

Це не любов. Це на спільній території. Від того, що ви вийдете на роботу і будете заробляти собі на одяг і макіяж, ситуацію не змінить. Проблема то у вас не в грошах (Софія)

У мене вдома все в цьому плані так — чоловік не сидить з дитиною, не готує, не прибирає нічого крім грошей. Загалом, і мене дорікає цим: я буду заробляти, що тобі ще потрібно? Інше на тобі, тому якщо мені відмовлено хоч в чомусь матеріальному, то всі його речі не будуть не стираны, не гладжені, ніякої готування вже тим більше, пару днів і все відмінно, відразу гроші знаходяться (Тдиьб)

Залишається тільки терпіти до виходу на роботу. Свою зп витрачайте тільки на себе. Цінуйте позитивні якості вашого чоловіка, краще так, ніж ледар, який мало того, що одягати вас не буде, але ще й повністю сидіти на вашій шиї (Аливия)

Поважати себе, коли будете? (Ва Андрєєва)

У вашого чоловіка, швидше за все, і корона виросла, і звик, що ви на себе самі заробляли. Вам треба вести щоденник і скільки ви на себе витратили. Щаслива дружина = щаслива сім’я (Anna)

А що ви порадите автору цієї історії?

Всі фото: Depositphotos