Чому дитина їсть пісок і як його від цього відучити

925

Зміст:

  • Що робити, якщо малюк поїдають неїстівні речовини
  • Як відучити малюка від шкідливої звички
  • Маленькі діти вивчають нові предмети, розглядаючи їх, чіпаючи і пробуючи на смак. Але коли дитина їсть пісок, батьки починають хвилюватися. Щоб позбавити малюка від дивної звички, потрібно спочатку з’ясувати, що її викликає.

    Що робити, якщо малюк поїдають неїстівні речовини

    Будівництво пісочних замків і пасочок — дуже корисне заняття. Забавна гра зміцнює дитячі пальчики, розвиває уяву. Але якщо малюк регулярно тягне в рот жменю піску, батькам потрібно насторожитися.

    Дитина їсть пісок з-за дефіциту мінералів або батьківської уваги

    Піщинки містять найдрібніші фрагменти мінералів — кальцію, кремнію, заліза, фосфору. Гомеопатія пропонує в таких випадках приймати препарати кальцію і фосфору. Вони запобігають розвиток анемії та судомного синдрому.

    Малюки можуть інстинктивно заповнювати дефіцит мікроелементів, коли їдять неїстівні речовини.

    Діти можуть поїдати глину, землю і пісок також під впливом психологічних факторів. Найважливіші з них — педагогічна занедбаність дефіцит батьківської уваги.

    Інші причини дивного харчової поведінки:

    • захворювання нервової системи;
    • вроджені порушення інтелекту;
    • аутизм.

    Якщо малюк регулярно поїдати неїстівні предмети, слід звернутися до педіатра. Лікар призначить аналізи, щоб з’ясувати, чого не вистачає в організмі дитини, при необхідності призначить консультацію дитячого психотерапевта.

    Як відучити малюка від шкідливої звички

    Поїдання пісочних «пиріжків» може завдати серйозної шкоди здоров’ю. Між піщинками накопичується безліч хвороботворних мікробів. У пісочниці можуть прогулюватися бродячі тварини, залишають яйця глистів. Але смикати дитину криками і погрозами закінчити прогулянку не варто.

    Ось 3 простих способи дії для батьків:

  • Грати з дитиною в гру «Їстівне і неїстівне». Для неї слід запастися картинками, іграшками та природними матеріалами.
  • Відволікати увагу. Помітивши, що син або дочка тягне в рот піщаний пасочка, потрібно показати йому нову іграшку, як птицю, красиву машину.
  • Пропонувати корисні ласощі. Якщо чинником, що спонукає дитину є пісок, став дефіцит заліза, необхідно завжди мати під рукою яблука, сухофрукти.
  • Чим більше уваги і ласки проявляє батько, тим швидше дитина забуде про дивною звичкою.

    Знаючи, чого потребує дитина, чому їсть незвичні речі, легше виправити дефекти харчової поведінки. Роботу над цим потрібно починати з віку 2-3 років.

    Читайте далі: як навчити дитину грати самостійно